Więcej informacji: Empatogeny w Narkopedii [H]yperreala
Kolor: Biały
Logo: Podwójna wisienka (nieco bardziej przerysowana niż realistyczna)
Kształt: Okrągła, dosyć płaska ale z większą powierzchnią
Gdzie kupione: Sosnowiec i Czeladź
Kiedy kupione: około lata 2005
Opis działania: Wymiatająca piguła!!! Czuć że to MDMA. Niesamowita empatia i miłośc do świata i wszystkich. Idealna na imprezy. Po jednej wymiotło tak że mi wystarczyło:-D Wchodziła troche długo ale to może wina mojej diety w tamten dzień. Trzymała standartowo3-4 godziny. Polecam, z resztą jak wszystkie rodzaje wisienek :-p
Kolor: Biała w zielone kropki
Kształt: Okrągła
Logo: Czterolistna koniczyna
Gdzie kupione: Brzeg
Kiedy kupione: Październik 2005
Sposób przyjęcia: Doustnie
Opis działania: Po jednej efekty prawie niewyczuwalne, jedynie lekkie problemy z zasypianiem. Po dwóch działanie jak po średniej dawce amfetaminy, chociaż mniej przyjemne. Wkręcało się około godziny.
Ocena działania: 2/10
Kolor:zielono-brązowy w ciemniejsze plamki
Kształt:okrągły
Logo:Logo Mitsubishi
Gdzie kupione:Kalisz
Kiedy kupione:Listopad br.
Sposób przyjęcia:Doustnie
Opis działania:Idealne do zabawy ręczka tu rączka tam dobry humorek, chęć życia.
Ocena działania:5/6
Dodatkowe komentarze: UWAGA!! Dobre tabsy. Dil powiadał że nakrapiane heroiną. Ile prawdy w tym niewiem.
[url=http://talk.hyperreal.info/viewtopic.php?t=12360]White Skunk Growlog[/url]
Kolor:bialo-kremowe w ciemniejsze plamki
Logo:Logo Mitsubishi
Gdzie kupione:Kraków
Kiedy kupione:Listopad br.
Opis działania: Po prostu bomba :) totalna euforia, łatwość nawiązywania kontaktów itd Czyste MDMA
Dodatkowe komentarze: Zjadłem 2 i bawiłem się całą noc :)
Nazwa:Lovki
Kolor:białe w ciemniejsze plamki
Logo:Napis 'LOVE"
Kiedy kupione:Marzec br.
Opis działania: Najpierw zjadłem pół krodylka na droge, a pózniej jednego lovka masakra, najlepszy jakiego jadłem, po prostu fruwałem :) wszystko było takie piękne :D
Dodatkowe komentarze: Daje 5/6 bo mam nadzieje ze bedzie cos jeszcze lepszego ;)
Nazwa:Krokodylek
Kolor:zielony w białe plamki
Logo:krokodylek coś jak ten z lacosta
Gdzie kupione:Kalisz
Kiedy kupione:Marzec br.
Opis działania: Słabe pixy, przeszło mi jedynie troche ciarków i dobrze sie muzyki sluchalo, zadnych wiekszych emocji nie bylo...
Ocena działania:2/6
Dodatkowe komentarze: Nie opłaca sie, chyba ze na 1wszy spokojny raz
Nazwa:Wisienki
Kolor:białe w ciemniejsze plamki
Logo:Podójne wisienki [listki takze podwojne]
Kiedy kupione:Maj albo czerwiec
Opis działania: Dobre, w sam raz na impreze, wszystko takie kochane :)
Dodatkowe komentarze: UWAGA!! Często można trafić na podróby z jedna wisienka ktore sa do bani!
Kolor: biały,
Kształt: okrągły,
Logo: krzyż,
Gdzie kupione: łódzkie,
Kiedy kupione: lipiec,
Sposób przyjęcia: doustnie,
Opis działania: wkrętka około 50 minut, dużo energii, banan od ucha do ucha i miłośś do ludzi, chęć rozmowy, poznania. Zawiera MDMA.
Wygląd:
[ external image ]
Kolor: biało-szare
Kształt: okrągłe
Logo: napis RedBull
Gdzie kupione: Katowice
Kiedy kupione: marzec
Opis działania: bardzo fajnie, wchodzi po około 30 minutach, potem totalna euforia, empatia, wariacje wzrokowe, duuuże podniecenie, trwa to jakieś 40 minut potem pixa schodzi i przez jakieś 2h jest jednym słowem przyjemnie.
Ocena działania: 8+
Dodatkowe komentarze: opis po wzięciu 1 tablety.
Nazwa: Piramida/rakieta
Kolor: biało-kremowe
Kształt: okrągłe
Logo: 3 trójkąciki ułożone na kształt piramidy (2 na dole, 1 nad nimi). Niektórzy mówią że to rakieta.
Kiedy kupione: luty
Opis działania: wchodzi około godzine, efekty trwały jakieś 2,5-3h. Ogólnie było przyjemnie. Była euforia, empatia, lekki speed, lecz faza taka jakaś płytka i krótka.
Ocena działania: 5+
Dodatkowe komentarze: opis po wzięciu 1 teblety.
Nazwa: Koniczynka
Kolor: białą
Kształt: okrągła
Logo: 4-listna koniczynka
Kiedy kupione: Maj
Opis działania: Wchodzi po około godzinie, faza trwa około 20 minut, potem następuje okropny ból głowy. W czasie fazy lekka euforia, lekki speed. Słabo.
Ocena działania: 2
Dodatkowe komentarze: opis po wzięciu 2 tabletek.
Nazwa: Wisienka (podróba!)
Kolor: biała
Logo: podwójna wisienka
Kiedy kupione: Maj
Opis działania: Podróba wisienek. Wchodzi po 1 godzinie, lekkie efekty 15 minut, potem ból głowy i już nic nie czuć.
Ocena działania: 1
Nazwa: Wisienka
Logo: podwójna wisienka, nakrapiana (czarne kropki)
Kiedy kupione: Czerwiec
Opis działania: Piguła bardzo dobra. Wchodzi po jakichś 45 minutach, potem wielka euforia, chęc do rozmawiania, empatia, wariacje wzrokowe, duże podniecenie. Trwa to tak 30-35 minut, potem schodzi i przez około 2-2,5h utrzymuje się stan, który można nazwać "bardzo przyjemnym" Smile
Ocena działania: 8+
Nazwa: Motyl
Kolor: (jasno zielona)
Kształt: okrągła, duża
Logo: motyl
Kiedy kupione: czerwiec
Opis działania: Sama feta, można zapieprzać na nogach kilometry, bez zmęczenia. Zero oznak działania MDMA/MD*
Ocena działania: 1+
Nazwa: Mitshubishi
Kolor: (żółta w kolorowe kropki)
Logo: znaczek Mitshubishi
Kiedy kupione: czerwiec
Opis działania: Bardzo przyjemnie, chociaż za pierwszym razem ładowała mi się 2 godziny. Potem euforia, chęc do rozmawiania, nawet lekki agresor:) Pocenie się, duże podniecenie. Po około 2h pixa schodzi, jest się sennym i miło się śpi. Na drugi dzień lekki zwał..
Ocena działania: 7+
azwa: Krzyż (celtycki?)
Kolor: (biała)
Logo: krzyż, j/w na obrazku
Kiedy kupione: lipiec
Opis działania: Ładują się krótko, od 30 do 45 minut, ale nie są zbyt dobre. Nie wiem co tam może być, na pewno nie MDMA, a jeśli już to max 5%. Nie czuć fety, więc pewnie jakaś MD*. Po wzięciu 1 tablety efekty na prawdę były kiepskie. Po paru dniach zarzuciłem 2 na raz i było ciut lepiej. Równie szybko weszły działanie było troszkę mocniejsze, była chwilowa empatia, uczucie relaksu i lekkie pobudzenie 'seksualne'. Ale wszystko to było albo słabe, albo krótko trwało.
Ocena działania: 3
Dodatkowe komentarze: opis po wzięciu 1 tablety, oraz 2 tablet ;].
Nazwa: Smerf
Logo: ryj smerfa
Kiedy kupione: Sierpień
Opis działania: Co to w ogóle było, to ja nie wiem. Apap? Ale z jakimś dodatkiem... który działał jak powiedzmy 150mg DXM. Było też tam trochę fety, bo miałem później szczękościsk. Wątpię czy tam było jakieś MD*, a jeśli nawet, to góra 5mg. Kapa, podróba i tyle. Szczeżcie się podrób.
Ocena działania: 1
Nazwa: Armani
Logo: Armani
Kiedy kupione: Listopad
Opis działania: Nie było tam raczej MDMA, a jeśli było to max 10%. Krótka, płytka faza przy wzięciu 1 sztuki. Jak się 5 wzięło to nawet kopło bardziej, ale nie było czegoś takiego jak euforia i empatia. Słaba.
Ocenia działania: 3
Dodatkowe komentarze: opis bo wzięcii 1 tablety i 5 tablet.
PS: hahahahaha, piksy z heroiną, ale ktoś tam wyżej dojebał :/
Kolor: Różówe
Kształt:Okrągłe
Logo:Krzyż
Gdzie kupione:KRK
Kiedy kupione:Grudzień
Sposób przyjęcia:1 doustnie, pół do nosa
Opis działania: Zjadłem jedną ponad 2 godziny po sniadaniu [ nic tłustego, mam szybki metabolizm], po ponad godzinie coś się zaczęło dziać, lekka euforia, nic szczegolnego, po ok 1,5h po wzieciu pierwsze wciagłem połowkę do nosa, coś tam zadziałało [ napewno szybciej niż po zjedzeniu ] lekki banan :-D pogadałem sobie troche i tyle...
Ocena działania:5/10
Dodatkowe komentarze: Krzyże jak te wyżej lecz różówe, nie jem częstop groszków, ostatnią przerwe miałem pare miesięcy i sie zawiodłem myślałem że będzie coś lepszego... a miałem mieć białe mitsu :'(
Kolor:bialy-kremowy
Kształt:okragle, plaskie
Logo:AJ
Gdzie kupione: pomorskie
Kiedy kupione: wiosna 2005
Sposób przyjęcia: doustnie
Opis działania: nie bylem ani najedzony ani glodny tak w sam raz - zjadlem 1 zaczelo krecic po niecalej godzince
euforia uwielbienie wszystkiego i wszystkich ogolna milosc, cos z oczami, ryj
wykszywiony i... w sumie zezarlem 3 przez cala noc. zjadz lekki.
Ocena działania: 5/5
Dodatkowe komentarze: w sumie to najlepsze piguly jakie kiedykolwiek zarlem teraz juz nigdzie nie moge ich
znalezc i malo kto o nich slyszal. tylko lezka sie kreci w oku jak sobie przyp. :)
Nazwa: nuty
Kolor:niebieski
Kształt:okragla
Logo: (zebym pamietal teraz jak ten typ nuty sie zwie :/ ) dwie nuty polaczone na szczycie
Gdzie kupione:pomorskie
Kiedy kupione: wiosna 2005
Sposób przyjęcia:doustnie
Opis działania: po 40 minutach od zjedzenia i standardowo pokrecony zwrok, euforia, wszechogarniajaca milosc. czs okolo 1,5-2h
Ocena działania:4/5
Dodatkowe komentarze:w moim rankingu druga z najlepszych
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/mjleaves.jpg)
Polska zmaga się z "treatment gap". Psycholog: etykieta ćpuna blokuje dostęp do pomocy
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/marsz-wyzwolenia-konopi-w-warszawie-28-05-2022-r-.jpg)
Zróbmy przykrość „gangom ze Wschodu” i zalegalizujmy marihuanę (na dobry początek)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/nowenarkogis.jpg)
Coraz więcej Polaków przedawkowuje nowe narkotyki. Raport GIS
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/nawrocki-snus_0.jpg)
Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi
Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/forestgumprunin.jpg)
Fenomen euforii biegacza – to nie endorfiny, tylko naturalna marihuana
Tajemniczy stan euforii, którego doświadcza blisko 75% biegaczy. Tak zwana „euforia biegacza” redukuje ból, wyostrza zmysły i daje uczucie podobne do działania marihuany. Najnowsze badania naukowe tłumaczą, dlaczego „runner’s high” to nie mit, a ewolucyjny mechanizm przetrwania – i jak go uruchomić nawet początkującym. W tym artykule dowiesz się, co to jest runner’s high, jak działa i jak go wywołać nawet jeśli dopiero zaczynasz biegać.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/mikrodawkowanko.jpg)
Pierwsze takie badania obaliły popularny mit
Mikrodawki LSD zyskały popularność jako potencjalna metoda leczenia ADHD, ale najnowsze badanie kliniczne wykazało, że ich skuteczność nie przewyższa placebo. Choć wiele osób wierzyło w poprawę koncentracji i samopoczucia, naukowcy nie znaleźli na to dowodów.