Wielocykliczne pochodne amfetaminy, m.in. MDMA, metylon i 6-APB.
Więcej informacji: Empatogeny w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 1 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Akodin »
Nazwa: Omega
Kolor: Różowy / jasny /
Kształt: Okrągłe, z jednej strony wytłaczany znaczek, z drugiej podziałka
Logo: Omega
Gdzie kupione: Śląsk
Kiedy kupione: Zima 2009
Sposób przyjęcia: Doustnie
Opis działania: Średnie, bania całkiem spoko, ale zejscie kiepskie. Piguły na władzie, juz po rozgryzieniu można to odczuć. Dopóki bania sie utrzymuje jest dobrze, gdy zejdzie to cieżko, zero snu, ogólne osłabienie, oczy wielkości 5cio złotówek, brak apetytu.
Ocena działania: 6/10
Uwaga! Użytkownik Akodin nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1 / / 0
Nieprzeczytany post autor: kalinek »
Nazwa: Podwójne wisienki
Kolor: Czerwony
Gdzie: Szczecin
Kształt: Okrągłe, ładnie wygrawerowane, z drugiej strony przedziałka, grubiutkie ;)
Przyjęta ilość: 2
Sposób przyjęcia: Doustnie

Opis działania: Na początku zjadłem jedną, wkręciła mi się po około 40-50minutach, faza bardzo fajna i przyjemna, uspokajająca + muzyczka = konkret :) oczy z początku niewydaną się naćpane lecz z czasem coraz bardziej się powiększają, po 3h dorzuciłem jeszcze 1 pigułeczkę i czułem się wybornie + browary i dym= relaksik jakiego oczekiwałem, problemy z zaśnięciem były ale tylko chwilowe, pigułeczki oceniam dosyć wysoko 7/10 bo dużo się na nich wydarzyło, i ogólnie polubiłem je :D skład to prawdopodobnie 2CB, na drugi dzień praktycznie 0 zjazdu, 10 minut tylko głowa mnie bolała, wystarczyło coś zjeść i przeszło ;D
Ostatnio zmieniony 12 stycznia 2010 przez kalinek, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik kalinek nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2 / / 0
Nieprzeczytany post autor: zabolekk »
Nazwa: Rolexy/Korony
Kolor: Różowy
Gdzie: Zabrze
Kształt: Okrągłe
Przyjęta ilość: 4
Sposób przyjęcia: pogryzione i połknięte
Ocena 0/10

Zacznę od tego że 3 razy je jadłem i 2 razy miałem najgorszą masakre w życiu!!!! pierwszy raz jedząc je zjadłem 2,5, wyrzygałem się max chujowo się czułem (pomyślałem że przez tego kebaba co jadłem przed imprezą się pożygałem i to mi zepsuło banie na kołach). Następna impreza: Tutaj zjadłem 2 od razu do wódki przed klubem i za 20minut zanim weszły kolejne 2. To co się ze mną stało opisaliby wam lepiej moi znajomi. Tak złej bani nie miałem nigdy! Każda myśl jaka mi przyszła do głowy (nawet fajna) wywoływała milion innych coraz gorszych i kończyłosię na najgorszej która mnie dobijała. Non stop chciało mi się rzygać i było mi na maxa zimno i puki miałem siły to stałem w kiblu i próbowałem się wyrzygać a nie mogłem! Potem to już był tak że se usiadłem na ziemi pod kiblem! Koniec imprezy był taki że mnie wyjebała ochrona o 1:00. Wróciłem taksówką do domu i w łużku się męczyłem poskręcany do 9:00 rano (walka sam ze sobą). Wogóle żadnego pozytywnego uczucia. W głowie taka sieczka że chciałem dzwonić na karetke, skoczyć z okna, czułem się taki wymielony. Cały czas jakieś piszczenie w głowie. Zasnołem dopiero gdzieś o 11:00.
Nie wiem czy to jest to mcPP ale ostrzegam was lepiej nie jeść tego gówna. Na drugi dzień miałem ohydną zgagę :/
  • 66 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: elem »
Nazwa: biale serca
Kolor: biale(troszeczke rozowe z fioletowymi kropeczkami)
Kształt: okrągłe, sredniej wielkosci
Logo: serduszko
Gdzie kupione: gliwice
Kiedy kupione: 14 stycznia
Sposób przyjęcia: przeciagniecie dwoch
Opis działania: wchodza bardzo szybko 5-10 minut, wyraznie czuc w nich MDMA (okolo 30-50mg) + dodatki jakichs syfow typu olejek eteryczny co daje rozowy smak w nosie po przeciagnieciu, jezeli macie tanio to brac! przeciagniecie dwoch daje bardzo przyjemna fazke, euforia, pobudzenie (nie za mocne) otwartosc do swiata, ale ja jednak musze cos przypalic do tego zeby bylo ok :)

Ocena działania: 8/10
Ostatnio zmieniony 25 stycznia 2010 przez elem, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik elem nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 268 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: elroang »
Nazwa: Number one
Kolor: Biale(bardzo lekko zielonkawe)
Kształt: okrągłe, normalna wielkosc (200mg, wazone)
Logo: Wytloczone NR1
Gdzie kupione: Oberhausen(Okolice Dortmundu)
Koszt: 5euro
Kiedy kupione: 29 stycznia
Sposób przyjęcia: 1 Lekko pogryziona
Opis działania: Jadlem sam w domu jako tester, po ok. 30 minutach dreszcze na calym ciele, po 35 min pelne wejscie, rozlozony na lozku zalozylem sluchawki na uszy i dziekowalem niemieckim famraceutom za wynalezienie MDMA. Dodam jeszcze ze 2 godziny wczesniej przyjelem ok. 300mg sredniej jakosci amfetaminy ktorej dzialanie sponiewierala 1 pigulka. Duza zawartosc MDMA. Zero odczucia innych subst. psychoaktywnych.

Ocena działania: 9/10
Nobody is Perfect - My name is Nobody
Umiejetnosci? Umniejestdoscich
Yesterday is a history, Today is a gift, Tommorow is a mystery

!!!!!!!! STOP ACTA !!!!!!!!
  • 2 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Snorlax »
Nazwa: Rolexy/Korony/Heyah
Kolor : Białe/Różowe/Pomarańczowe/Żóte
Gdzie: Poznań
Kształt: Okrągłe
Przyjęta ilość: Nawet po połówce było źle.
Sposób przyjęcia: połknięte/wciągnięte
Ocena 0/10

Mój organizm nie toleruje. Za każdym razem bardzo nieprzyjemna bania ( mimo zapewniania znajomych ze inaczej dzialaja, bo inny kolor, bla bla). Chuja prawda niestety ze się tak wyrażę, za każdym razem miałam jakieś luki w pamięci, podczas których to z relacji znajomych 'zawsze sie dziwnie zachowujesz ale wygladalas jakbys potrzebowala egzorcyzmow', na następny dzień paranoja i sensacje żołądkowe.
  • 5 / / 0
Nazwa: Wisienki Podwójne
Kolor: Czerwone
Gdzie: Okolice Wawy
Kiedy: Kilka dni temu.
Kształt: Troszeczkę większe i grubsze od standardowych kółek, okrągłe z podziałka, ładnie natłoczone logo double cherry, nie nakrapiane, powiew świeżości :)
Przyjęta ilość: 3 i PóŁ :-D (dla nowicjuszy polecam jedna z czystym sumieniem... ) :heart:
Opis działania:Jedliśmy w klimie, zarzuciliśmy po jednej na testa, w smaku żadna słodycz wiedziałem już że nie ma lipy czułem ten "smak" :D potem buszki były słodkie, po 20-30 min weszło, osobiście po 1'st nie miałem odlotu, ale empatia i electro nuta na parkingu nas wszystkich ogarnęła ;p było git, cały czas w miare i do rytmu pixa, ale.. poczuliśmy że to nie szczyt naszych możliwości i zarzuciliśmy jeszcze po dwie i pół... :D potem w trasie lekkie wtf, po 40 min napłynął mi na banie mega kop a za nim lot %-D Mówię do ziomków: " o ja p......e, ale mnie w......o ! :D:D Nuta dawała niesamowitą jazdę i klima między nami była kozacka.... lataliśmy przez 5 h otro, muzik nami rządził i bylismy napierdoleni szczęściem :P Każda godzina płynęła tak zajebiście i błogo powoli. Na zrzucie "terminator" i nieogar lekki wszedł... taki, że od dwóch dni go czuję... ;) Moim zdaniem MDMA nami pomiatało. Nikt mi nie powie, że nie :P Nie zapomnę nigdy tamtej nocy! Po której w końcu spałem a nie zgrzytałem zębami przez wpierdalane do pix ścierwo :D:D:D tego się nie da opisać słowami na chwilę obecną.... Jak dla nas nie było tam żadnego gówna.
P.S Zjadlbym jeszcze wiecej ale nie moglbym prowadzic wtedy (chyba... ) %-D ;-)
Ocena: 9,5/10
Jeżeli codziennie wstajesz rano we wspaniałym nastroju, uprawiasz kosmiczny seks i to z wielka ochotą, na ulicy wszyscy się do Ciebie uśmiechają, życie jest piękne i nie masz żadnych problemów, a praca sprawia Ci wielka przyjemność...
NARKOTYKOM POWIEDZ NIE!!!
  • 438 / 12 / 0
Nieprzeczytany post autor: kwik763 »
Nazwa: Wisienki
Logo: Podwójne wisienki płytko wytłoczone
Kolor: Białe z małymi niebieskimi kropeczkami
Gdzie: Szczecin
Kształt: Okrągłe dość grube z przedziałką
Przyjęta ilość: 1
Sposób przyjęcia: pogryzione i połknięte
Ocena: (dzisiejsze czasy) 7+/10

Opis: Miała byś przegryziona i połknięta lecz po przegryzieniu szybko rozpadała się w ustach na mniejsze kawałki aż do pyłu. W smaku o rzesz kurwa ja pierdole cierpko kwaśne :kotz: Ale na wymioty nie zbierało. Spodziewałem się mCPP ale nadzieję miałem żeby było choć 2c-b (bądź inny tego typu psychodelik) albo nawet sama feta. Niech nawet by były tylko na wapnie bo wolę nic nie poczuć niż zjebane samopoczucie po mCPP. Po ~ 30 min coś chyba zaczyna działać (coś więcej niż placebo) no ale jestem po 5 piwach więc może mi się zdawać (tym bardziej że psychicznie się nastawiałem że będzie zajebiście). ~ 40 min jestem pewny że zaczyna działać. Czuję podniecenie, wczuwam się w to działanie, zaczynam gadać jak nafurany, czuję lekką stymulację, jest fajnie. ~ 45 min czuję euforię, rozpierdala mnie od środka energia (uczucie podobne do pierwszych kilku razach z dobrej jakości fetą). ~ 50 min mega kurwa euforia, nie mogę ustać w miejscu, nosi mnie, gadam jak pojebany, uśmiech na twarzy. ~ 60 min euforia maleje. ~ 65 min coraz słabiej odczuwalna euforia a coraz bardziej odczuwalne pobudzenie. ~ 70 min euforia zeszła, jestem wyjebany jak po dobrej jakości fecie, czuję się zajebiście, gadka szmatka i takie tam, na pewno lepsze pobudzenie niż po fecie (furałem 4 dni wcześniej) bardziej "czyste" i milsze. Miło się słucha muzyki (trance, techtrance, psytrance). Jest 23:00, minęło ponad 3 i pół godziny od wzięcia, czas zapierdala jak głupi, pobudzenie dalej na tym samym poziomie co zaraz po zejściu euforii choć bardziej subtelne i spokojne. Z oddawaniem moczu zero problemów, kutas trochę zmniejszony, obraz lekko się rozmywa, literki lekko nie wyraźne, lekka suchość w ustach. Z mojego odczucia stawiam że są na mefedronie (bądź metylonie etc). Nie brałem mefedronu ani nic podobnego ale z tego co o tym czytałem to działanie baaaardzo podobne. Na razie spać mi się w ogóle nie chce ale mam kilka piwek i myślę że dzięki nim usnę :) Reszta będzie zjedzona na jutrzejszym balecie, na pewno będzie fajnie :-D Ocena tak wysoka bo jak na dzisiejsze pixy jest zajebiście. MDMA to nie jest ale jest dobrze. Nie odczuwam negatywnych skutków, nie chce się rzygać, nie ma dreszczy ani wkurwiających skoków temperatury. Finito ;-)
Ostatnio zmieniony 05 marca 2010 przez kwik763, łącznie zmieniany 1 raz.
777 - nowy, lepszy Szatan.

Czemu MDMA jest tak trudno dostępne? Przecież zarobiliby na tym kupę kasy...
  • 416 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: ArsonMJ »
Nazwa: Wisienki
Logo: Podwójne wisienki płytko wytłoczone
Kolor: czerwone z małymi niebieskimi kropeczkami
Gdzie: p-ń
Kształt: Okrągłe dość grube z przedziałką
Przyjęta ilość: 1
Sposób przyjęcia: połknięte
Ocena: 8/10
Dodatkowe komentarze: podejrzewam MDEA

Jadłem w domu jako tester. Wcześniej marquisem wyszło, że w pilli siedzi MDxx. Po przyjęciu zaczęło się po około 35 minutach. Muzyka wchodziła bardzo przyjemnie . Musiałem się położyć do łóżka, bo czułem że zaraz się rozpłynę. Zarzuciłem moje utwory na mp3 i tak do godziny 4 wsłuchiwałem się w melodię. Podczas fazy odczuwałem bardzo delikatny szczękościsk. Chęć raczej do leżenia i euforyzowania się niż tańca/ruchu. Pojawiało się uczucie błogiego ciepła rozchodzącego się po całym ciele - fazami. Zasnąłem ok 1,5 h po zejściu fazy. Po przebudzeniu zero zwały. Oczy mocno przeszklone.
noc, miasto, czas
  • 488 / 60 / 0
Nieprzeczytany post autor: Diabeuu666 »
Nazwa: Mercedes
Logo: Znaczek Mercedes
Kolor: Seledynowy....chyba;p
Wygląd: Ładnie wytłoczony znaczek bez przedziałki z tyłu
Kop: 8,5/10
Dostępnośc: Duuża - Opolskie
Skład: z tego co mi wiadomo około 30-40mg MDMA
Działanie: Po około 30min od wzięcia zaczyna się miła jazda...oczy robią się coraz cięższe i zapdamy w 10-15min letarg z bardzo przyjemnymi odczuciami typy, banan na ryju, robi się nam cieplutko, miłe myśli, po 45min oczka się otwierają, szczęke nawet mocno wykręca więc zalecana guma:D Muzyczka wchodzi jak złoto, chęć do tańczenia i rozmowy z ludźmi, stajemy się bardzo towarzyscy. Faza trzyma dobre 3-4h potem zarzuciłem drugą i powtórka z rozrywki ale na wyższym poziomie hehe po wejściu drugiej już większy nie ogar ale dajemy rade, tańczy się naprawdę miło...music its my drugs hehe. Po kilku godzinach dorzuciłem trzecią co oczywiście było tylko moim wyborem:D Troszkę żałuję;p film się urywał, robiłem głupoty, sprośne teksty do koleżanek, macanko:D taniec dośc dziwnie już wyglądał, natłok przyjemnych myśli, słowotok na różne dziwne tematy, wyznania miłosne:D
Jak na te czasy najlepsze kółka dostępne na rynku, prócz gołąbków ale już nie umiem ich znaleść. Na dobrą zabawę 2 zupełnie wystarczą.
Pozdro.
Uwaga! Użytkownik Diabeuu666 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Hiszpania: obowiązkowe testy na alkohol i narkotyki dla kierowców zawodowych?

Hiszpańska scena polityczna podzieliła się wokół nowej propozycji Partii Ludowej (Partido Popular), która chce wprowadzenia obowiązkowych corocznych testów na obecność alkoholu i narkotyków dla kierowców zawodowych. Projekt ustawy zmieniający hiszpańskie prawo o ruchu drogowym, zgłoszony kilka tygodni temu, trafił już pod obrady Kongresu Deputowanych, wywołując ostry spór między rządem a opozycją.

1 na 50 przewoźników był karany za narkotyki – nietypowe badanie z Holandii

Holenderski urząd statystyczny CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) opublikował wyniki nietypowego badania, mogącego wskazywać na powiązania między branża narkotykową a innymi, legalnymi sektorami gospodarki. Skupiono się przy tym na właścicielach firm oraz prezesach, a na szczycie rankingu pojawili się między innymi przewoźnicy.

Pierwsze takie badania obaliły popularny mit

Mikrodawki LSD zyskały popularność jako potencjalna metoda leczenia ADHD, ale najnowsze badanie kliniczne wykazało, że ich skuteczność nie przewyższa placebo. Choć wiele osób wierzyło w poprawę koncentracji i samopoczucia, naukowcy nie znaleźli na to dowodów.