Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
ODPOWIEDZ
  • 407 / 40 / 0
Wie ktos czy przejda jeszcze normalne recepty w aptece?
  • 23 / 3 / 0
Nie ma założonej kary za wydawanie zwykłych recept na doktorków. Więc może prejść.Ale jak Tw oj lekarz wydaje e-recepty, to chyba dziwne będzie dla wszystkich, że wydaje pisemne.....
  • 641 / 98 / 0
Tak
  • 2801 / 360 / 0
Od 8-go weszly e-recki oficjalnie ale papierkowe mozna realizowac bez problemu
  • 567 / 102 / 0
Ja 4 dni temu dostałem papierową receptę i bez problemu ją zrealizowałem.
:tabletki:
ODPOWIEDZ
Newsy
1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji

Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.

TVN24: „Tak wpadł szaman-informatyk"

UWAGA: Uwaga artykuł z TVN24, który poniżej przedrukowujemy, jest raczej kiepskiej jakości, jednak publikujemy go z uwagi na fakt, że jako jeden z niewielu opisuje przypadek zatrzymania i represjonowania osoby najprawdopodobniej prowadzącej ceremonie z ayahuascą.

Strzelanina w ośrodku leczenia narkomanii. Są ofiary

Grupa uzbrojonych ludzi zaatakowała ośrodek rehabilitacji narkomanów w Meksyku - podały miejscowe władze. Zginęło co najmniej dziewięć osób, a pięć zostało rannych. Do zdarzenia doszło w poniedziałek w stanie Sinaloa na północnym zachodzie kraju.