Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 2198 / 715 / 0
Jak najbardziej rozumiem to podejście do kradzieży i żebractwa. Złodziej chociaż wkłada jakiś wysiłek i podejmuje ryzyko w tym co robi, a taki żebrak tylko jęczy i czeka na cud jakiś. Co pewnie po części jest powodem dla którego skończył żebrząc, ale on tego nie zauważa.
Autor tego posta jest żywym (?) przykładem że selekcja naturalna nie działa.
Nie bierzcie moich rad poważnie, konsultujcie to z bardziej obeznanymi osobami a najlepiej lekarzem. Słuchacie mnie na własną odpowiedzialność.
  • 1008 / 203 / 2
Szkoda, że nie pomyślał, że ten wysiłek można włożyć w jakąś normalną pracę...
"jak ja mam spać pod mostem czy na ulicy to wolę chodzić pięć dni naćpany i nie spać w ogóle" %-D "ja jestem na ulicy przez naród niemiecki"
No nie mów, że kupujesz to co on tam pierdoli do kamery.
A potem ludzie się oburzają, że za granicą jest stereotyp polak - złodziej. No ciekawe dlaczego...
Uwaga! Użytkownik eth0 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 924 / 138 / 0
Mimo wszystko ludzie lepiej patrzą na takiego żebraka niż złodzieja.
Byłam jednym, drugim, przerobiłam wszelkie metody życia na streecie i dalej w pewien sposób tak żyję - zarabiam grając na ulicy.
I też często słyszę, że mogę iść do pracy, że taka młoda, że to, że tamto, że sramto.

Mało kto chociaż próbuje jednak spojrzeć na moją sytuację z mojej strony. Ale nie mam o to do nikogo pretensji, nie każę nikomu dawać mi pieniędzy. Podoba się, okej, super. Nie podoba - idź dalej i nie słuchaj.

Żeby nie było całkowitego offtopu.
Zgadzam się z przeważającą w tym wątku opinią, że film "My, dzieci z dworca ZOO" nie umywa się ani trochę do książki o tym samym tytule. Szkoda, bo można było stworzyć o wiele lepszą ekranizację, która naprawdę byłaby mocna. Generalnie rzadko się zdarza, aby film był lepszy. W tym wypadku jest to praktycznie niemożliwe. Ale film nawet nie jest dobry. Jest beznadziejny. I na tym kończę. : - )
Słuchaj, malutki, nie będę ci tłumaczyć życia.
  • 317 / 53 / 3
Książka zachęciła mnie do ćpania, ale zniechęciła do opio. Wcześniej postrzegałem dragi jako zło, przeczytałem i przestałem. Książka napisana w fajny, wciągający sposób. Za to film... Znam ludzi, którzy tylko go widzieli i się kłócą kto kogo wkopał nie wiedząc nawet o Haus der Mitte. Po nim na pewno bym nie wpadł w dragi, bo bardziej widać negatywy. Historia mnie szczerze poruszyła, ale dała wiedzę. Potem zacząłem grzebać w internecie i znalazłem hajpka. Nie pożyczajcie innym tej książki, jeśli nie interesują się narkotykami, bo jeszcze zaczną tak jak ja.
  • 248 / 84 / 0
Mnie osobiście dziwi to jak ta książka czy też film mogą zachęcić kogokolwiek do brania narkotyków. Przecież tam od początku do końca opisany jest negatywny wpływ na życie osób, które je zażywają.
Uwaga! Użytkownik nieoszukujsiee nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 317 / 53 / 3
@nieoszukujsiee Może to ja po prostu byłem idiotą. Sam pamiętam te opisy mieszkań, śmierci przyjaciół i to wszystko brzmiało naprawdę nieciekawie. Jak czytałem to byłem w ostrym dole psychicznym i uznałem, że jak mam już myśli samobójcze to lepiej się zaćpać niż powiesić. Przed lekturą nie miałem wiedzy o dragach. Po przeczytaniu zyskałem wiedzę i zacząłem zgłębiać temat. Tak się zaczęło.
  • 54 / 9 / 0
12 maja 2024nieoszukujsiee pisze:
Mnie osobiście dziwi to jak ta książka czy też film mogą zachęcić kogokolwiek do brania narkotyków. Przecież tam od początku do końca opisany jest negatywny wpływ na życie osób, które je zażywają.
Inaczej to jest jak czyta to osoba która nic o dragach nie wie. Może i są tam momenty pełne goryczy i smutku ale te opisy substancji psychoaktywnych a dokładnie opisy ich działania moim zdanie działają na podświadomość. To troche jak z czytanie powieści wojennych niby człowiek wie że wojna jest złem jednak opisywane przygody mogą budzić chęć przeżycia czegoś takiego. Wracając do początku ja to przeczytałem dwa razy raz w wieku 15 lat również wtedy budziła ta książka we mnie ciekawośc a jak to przeczytałem w wieku 20 lat zacząłem myśleć o tej książce tak samo jak ty
  • 286 / 84 / 0
12 maja 2024nieoszukujsiee pisze:
Raz ze niektórzy daza do skrajnie silnych emocji, to czy pozytywnych czy negatywnych, to juz mniej istotne, dwa, rozumowanie jest takie: jesli pomimo wszystkich negatywnych konsekwencji, "oni" grzeją twardo dalej - widocznie, paradoksalnie, jest jakiś powód ze "warto". Tylko, kurwa, jaki, bo czytelnikowi żaden nie przychodzi do głowy. Hmm. No i z tym pytaniem zostaje, dowie się dopiero jak puknie.

Tragedia nie odstrasza, tylko przyciaga i fascynuje. Ot co.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Musk zażywał narkotyki w Białym Domu? Trump "ma nadzieję, że nie"

Donald Trump, komentując doniesienia "New York Timesa", wyraził nadzieję, że Elon Musk nie zażywał narkotyków w Białym Domu. Amerykański przywódca zdradził także, co zrobi z zakupioną od miliardera teslą. Od momentu odejścia Muska z administracji pomiędzy prezydentem a jego byłym doradcą trwa spór.

Setki kilogramów narkotyków w gaśnicach i kołach zapasowych. Osiem osób przed sądem

Prokurator Prokuratury Regionalnej w Gdańsku skierował do Sądu Okręgowego w Gdańsku akt oskarżenia przeciwko ośmiorgu osobom, oskarżonym o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem marihuaną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Aktem oskarżenia objęto siedmiu mężczyzn i jedną kobietę.

Nowelizacja ustawy tytoniowej. MZ chce zakazać sprzedaży jednorazowych e-papierosów

Ministerstwo Zdrowia opublikowało projekt nowelizacji ustawy o ochronie zdrowia przed następstwami używania tytoniu i wyrobów tytoniowych. Jednym z jego głównych założeń jest całkowity zakaz sprzedaży jednorazowych e-papierosów, zarówno tych z nikotyną, jak i bez niej.