Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
Ile ważysz? 300mg rozjebujace błędnik brzmi dziwnie i dość niepokojąco.
Jeśli nie ważysz 30kg, to jesteś prawdopodobnie "uczulony", czyli w rzeczywistości masz zaburzony metabolizm DXM, MDMA i innych narkotyków metabolizowanych przez cyp2d6.
Brzmi jak zaburzenie metabolizmu, ale żeby aż tak długo się trzymało? Czy to może być jakiś lekki syndrom serotoninowy? Nigdy nie słyszałem o podobnym przypadku.
Pewnie ci niedługo przejdą te objawy, ale gdyby nie to idź do lekarza
Acodin ostatnio zapłaciłem 20 zł :o
Tussidex około 12 zł
Na każde 200 mg DXM przyjmujemy w tych kapsułkach 500 mg wyciągu z melisy. Dla większości ludzi to wystarczająco dużo żeby podbić działanie dexa. Przy większej ilości opakowań może się zrobić trochę niebezpiecznie.
Bardzo niebezpiecznie zrobiłoby się przy kilkudniowym ciągu na tych kapsułkach (wielokrotne zażywanie odwracalnego iMAO "kumuluje się" zwiększają inhibicję i tym samym zwiększając ryzyko syndromu serotoninowego).
Do tego jest jeszcze wyciąg z lipy, który może przykładać się do zwiększenia potliwości i w takich dawkach może odwadniać organizm.
Jeżeli 200 mg DXM nam wystarcza - DexaCaps jest spoko, jeżeli potrzebujemy więcej albo bierzemy w ciągu - lepiej nie brać więcej niż jednego opakowania dziennie. "Bezpieczniej" dodać Acodin / Tussidex.
I znowu żałuję że nie miałem odwagi wziąć od razu 300+600 albo 150+750, bo 900 rozłożone tak jak je wziąłem to strata materiału w dużej mierze, strata peaku na latanie do apteki oraz chujowe zejście, którego z reguły nie ma, jak się rozbija wg zasady każda kolejna dawka jest sporo większa od poprzedniej.
Nie sądziłem, że po przekroczeniu tzw 50 trip limit i po arylkowych lotach, gdy deks już nie działał, że magia wróci lepsza niż nawet pierwsze tripy. Serio, lepsza niż pierwsze.
Jak widać wystarczyło dbać o tolerkę przez rok i pół roku to było sporo za mało.
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Polskie wyroki a światowa nauka – kto ma rację w sprawie THC?
W Polsce przez lata obowiązywało uproszczone i krzywdzące równanie: wykryto THC we krwi, a więc automatycznie byłeś pod wpływem. Sytuacja uległa pozornej poprawie, gdy Instytut Ekspertyz Sądowych im. prof. Jana Sehna w Krakowie opracował wytyczne, które miały pomóc sądom rozróżnić stan „po użyciu” od stanu „pod wpływem”.
Leki z Poznania jechały do Ukrainy. Tam produkowano z nich narkotyki
26 stycznia 2026 roku do Sądu Okręgowego w Poznaniu trafił akt oskarżenia przeciwko siedmiu osobom podejrzanym o udział w zorganizowanej grupie przestępczej działającej na terenie Polski i Ukrainy. Sprawę opisała Prokuratura Okręgowa w Poznaniu.
Marihuana warta ponad milion upchana w Dacii. Szybka akcja CBŚP pod Warszawą
Niepozorna czerwona Dacia, a w niej ponad 20 kg marihuany upchanej w trzy kartonowe pudła! Przesyłki warte ponad milion złotych nadane zostały kurierem z Królestwa Hiszpanii. Przez Polskę przewoził je 51-letni Polak. Został zatrzymany w szybkiej akcji CBŚP w podwarszawskich Jankach.