Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 380 / 4 / 0
Bardziej serotoninową, czyli lepsze halucynacje, rozumiem?
Ph’nglui mglw’nafh Cthulhu R’lyeh wgah’nagl fhtagn :D
  • 192 / 65 / 2
@Nightmare240493 na odwrót. za halucynacje odpowiada DXO który jest typowo dysocjacyjny.

11:39 Ricsson[257]: w ogóle
11:39 Ricsson[257]: uwierzyłem w boga, w cuda
11:39 Ricsson[257]: miałem 6 piw
11:39 Ricsson[257]: wypiłem 6 piw
11:39 Ricsson[257]: otwieram rano plecak
11:40 Ricsson[257]: mam 3 piwa
neurogroove.info - zarzuć trip raportem
  • 329 / 33 / 0
Pytanie do podróżników czy lepiej dawać pregabaline przed podróżą ostatnio dałem i muzycznie był kosmos ale halucynacji nie było. Potem dałem podwójna dawkę czyli 300mg i muzycznie nie porywalo, więc dałem 75mg pregi i muzyka nabrała niesamowitej głębi i euforii, ale było mało i dałem kolejne 300 zaczęły się lekko tworzyć jakieś halucynacje ale były dość nie wyraźne. Myślicie, że to wina pregi? 10 lat temu wystarczyła niska dawka by mieć niesamowite filmy przed oczami, a teraz nie wiem jakoś tego nie ma.
  • 59 / 2 / 0
Mam do was bardzo ciekawe pytanie. Ja wiem o tym ile deks się utrzymuje w organizmie, okresy półtrwania itd, ale ciekawi mnie bardzo dlaczego przez 3 dni czułam efekty deksa? Mija prawie tydzień od wzięcia 300mg (po 5 tabletek w różnych odstępach czasowych, tak mniej więcej co 3 godziny)(może to miało jakiś wpływ na odczucia) i nadal lekkawo czuję efekty no i powidoki. Nie wiem czy moc fazy i odczucia dzień, dwa lub trzy po się zwiększyły po tym jak na koniec stycznia brałam 1,5g benzydaminy i miałam pojebanego tripa przez cała noc i nie spałam 40h. Mam nadzieję, że rozumiecie o co mi chodzi
I'm a fan of pro-ana nation
I do them drugs to stop the f-food cravings

~Lana Del Rey "Boarding school"
  • 11 / 4 / 0
To może być derealizacja.
  • 247 / 52 / 0
Masz sprawnie funkcjonujący układ serotoni-ergiczny plus jesteś kobietą. Zwykle kobiety mają dużo mocniej bardziej rozbudowany układ empatii w mózgu. Tee długo utrzymujące się efekty to działanie dexa jako inhibitora wychwytu serotoniny.
Pewnie młoda jesteś ?
and its going to suck.
It's not going to be fun.
  • 67 / 1 / 0
@Poluska też kiedyś tak miałem, nie wrzucaj tego. Daj temu czas i samo powinno przejść. Kiedyś wrzuciłem 450mg a potem 630mg jak mi faza schodziła to mnie 4 dni trzymało a chodziło z 14 dni na luźno. Nie wiem czy zrobiłem sobie nieświadomie plateau sigma czy co, czy enzymy wątrobowe zatrzymałem, nie mam pojęcia.
Radzę uważać z DXM. Bo czas działania może zdziwić.
  • 59 / 2 / 0
@alelota
Rzeczywiście tak mogło być. Nie wpadłam na to bo tak bardzo zapomniałam, że to zjawisko istnieje

@PolskiLen
Mam 18 lat, w czerwcu 19. Co do empatii to ja jestem taka aż nad to hah

@humbleskillful
Własnie po tym tripie chce jednak przystopować, bo niezbyt mi się widzi być totalnym odklejusem przez tydzień lub dwa. Oczywiście zeszło to ze mnie, ale mam wrażenie, że mowa mi się upośledziła. Nie umiem sie składnie wypowiadać przy dłuższych rozmowach z kimś czasami + prawdopodobne ADHD i skutki anoreksji mi zaburzają składalność zdań
I'm a fan of pro-ana nation
I do them drugs to stop the f-food cravings

~Lana Del Rey "Boarding school"
  • 1 / / 0
Wczoraj pierwszy raz z DXM za mną, 300mg + 50mg prometazyny (ważę ok.80kg). Zdziwiło mi jak mocno na mnie to zadziałało, pozytywnie. Akurat miałem pod ręką prometazynę więc po lekkim research'u stwierdziłem, że 50mg bedzie ok. Po godzinie od zjedzenia opakowania tussidexu, zwymiotowałem i się zaczeło. Mocne cev'y, grawitacja znikała, momentami wychodzenie z ciała, muzyka magia. Raczej nie jestem wrażliwy na żadne substancje psychoaktywne a czasami wręcz przeciwnie, więc jestem zdziwiony tak mocnym działaniem i tu pojawia się pytanie, czy to zasługa prometazyny? Dodam, że tuż przez zjedzeniem tego mixa dopalilłem jointa z haszem i ziołem, a w ciagu dnia brałem benzo. Bardzo mnie ciekawi skąd tak mocne działanie. Obstawiam, że THC + prometazyna wywołały taki efekt, szkoda, że tak mało pamiętam. Afterglow brak, na zejściu spalilem jeszcze jointa i poszedlem spać. Ciekawi mnie co o tym sądzicie, bo wg mnie to był trip na poziomie między 2 a 3 plateau. Następnym razem planuje 450mg +25mg prometazyny (wydaje mi się, że przez nią tak mało pamiętam bo trip był troche 'senny') i zapalić lufkę jak zacznie działać.
  • 11 / 4 / 0
DXM sam w sobie jest mocną substancją i może zaskoczyć, ale mix też mógł sprawić, że było tak intensywnie. Cóż, najlepiej weź DXM solo, to będziesz miał klarowny obraz. I polecam tak robić z każdą substancją, którą bierzesz pierwszy raz.
ODPOWIEDZ
Newsy
CBŚP i ukraińska Służba Bezpieczeństwa rozbiły grupę przestępczą produkującą metamfetaminę

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji z Zarządu w Poznaniu, we współpracy z jednostką śledczą Służby Bezpieczeństwa Ukrainy z obwodu zaporoskiego, pod nadzorem Prokuratury Okręgowej w Poznaniu oraz prokuratury ukraińskiej, przeprowadzili skoordynowaną operację wymierzoną w zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się nielegalnym wywozem z Polski do Ukrainy leków zawierających pseudoefedrynę, które następnie były wykorzystywane do produkcji metamfetaminy.

Konopie w żelkach. Wszczęto dochodzenie

W Holandii w żelkach Haribo o smaku coli stwierdzono obecność konopi indyjskich. Kilka osób, w tym dzieci, zgłosiło dolegliwości po ich spożyciu. Sprawę bada holenderski Urząd do Spraw Bezpieczeństwa Żywności i Produktów Konsumenckich (NVWA).

Marihuana a zdrowie jamy ustnej: Nowe badania kontra nikotyna i snus. Co szkodzi bardziej?

Największe jak dotąd badanie długofalowego wpływu marihuany na zdrowie wykazało… tylko pogorszenie stanu dziąseł – a i to w mniejszym stopniu niż przy używaniu tytoniu czy snusa! Nie zaobserwowano innych poważnych negatywnych skutków zdrowotnych.