Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2466 / 15 / 0
Potencjalnie wychodząc z domu może mnie samochód przejechać.
Ćpający kaszlodyn ponad dacz dachami
Wpychając na siłę tjokodin do mordy
Debatujący - Palikot, czy Korwin?
Ooo! Święty kaszlodynie - O! Święta makiwaro
Święty gieblu i święta maczano
  • 600 / 4 / 0
w pewnym poście było napisane że wystarczy nie wychodzić z domu ;)
Doświadczenie to to co osiągasz, kiedy nie osiągasz tego czego się spodziewałeś
  • 2372 / 56 / 0
Nie wiem czy to dexie czy po czyms innym, ale zmieniło mi się odczuwanie uczucia...głodu. :D Tzn., po paleniu oczywiście sowite gastro-pac, hehe, ale na trzeźwo zamiast po prostu uczucia głodu czuję dziwny, tępy ścisk. ? :D Po zjedzeniu czegoś ustępuje. Problem z głową czy z żołądkiem? Choć przyznam, że żadnych problemów nie ma - wymiotowanie tylko trzy raz na całą karierę z dezem, alko mogę przayjmować w sporych ilościach i nic.

dex jest bezpieczny (przy stosowani z głową, choć nawet bez głowy czasem doobre jest. ;) ), wątroba ok (badania potwierdzają), gorzej szkodzi alkohol.
Utopia: dex byłby na takim miejscu jak w naszym świecie alkohol, bary dex-place, wódka z DXM, drinki, do palenia, freebase.
Się kurde rozmarzyłem.
I tak FAJNIE JEST.

http://www.youtube.com/watch?v=fJ9rUzIMcZQ
Quenn - Bohemian Rhapsody.
Tylko hipisi mieli gnostyczny, poznawczy ideał, natomiast dopalacze kupują głównie młodzieńcy w kapturach, którzy robią to, bo jak mówią - dobrze ryje banie
  • 452 / 2 / 0
hippolek ból głodowy (uczucie ścisku żołądka) może być oznaką choroby wrzodowej dwunastnicy. Spróbuj pojeść przez kilka dni jakiś inhibitor pompy protonowej mp. omeprazol. Jeśli diagnoza jest trafna to powinno pomóc.
  • 57 / / 0
Cześć, jestem stałym użytkownikiem DXM od prawie 5 lat, z czego od 3 nie widzę zmian w funkcjonowaniu mózgu i reakcji na dekstrometorfan. Od jakiegoś czasu nie wchodzę na dawki ponad jedno opakowanie, w zależności od potrzeb stawiam albo na lekką zmianę percepcji lub małą euforię przy niskich dawkach.

Niektórzy twierdzą, że jestem osobą "odrealnioną" i, cóż, może coś w tym jest. A może po prostu nie jestem zainteresowany otaczającą mnie rzeczywistością i stąd ta ucieczka w tym kierunku.

Studiuję matmę i wciąż udaje mi się ją ogarniać i rozumieć. Więc jestem zadowolony z moich zdolności poznawczych/intelektualnych. Jedyne moje problemy dotyczą pamięci, które zaczęły się w tym czasie, co pierwsze próby z DXM - nie sądzę, by miały jakiś większy wpływ na tę sferę działania mojego mózgu, chociaż - kto wie.

Pozdrawiam.
  • 45 / / 0
A jak z poziomem bromu w organizmie?

@hipollek Dzięki za fachową odpowiedź. Wydawało mi się zawsze, że zawartość bromu w Acodinie jest bardziej znacząca. Ale nie za bardzo odpowiada mi działanie dxm i się nie zagłębiałem w temat. Wolę opio

Dodałem tutaj Twój post, aby nie zaśmiecać. - hip
"cat may go,' said the Lizard's"
  • 3215 / 416 / 0
kamyczk z jaką częstotliwością jesz kaszlaka ?
Uwaga! Użytkownik Fatmorgan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2372 / 56 / 0
@malkav
Matematyka Bromu:
--wzór DXM-Br to -> C18H26BrNO,H2O
--masy molowe: C=12, H=1, Br=80, N=14, O=16,
--wyliczyłem masę molowa DXM-Br (C:18*12=216, H:28*1=28, Br:1*80=80, N:1*14=14, O:2*16=32, następnie sumujemy = 370),
--masę molowa można przyrównać do masy wagowej,
--wiec jeśli w 370mg DXM-Br jest 80mg Br to w 450mg DXM-Br będzie x=97mg Br,
--przybliżyłem do ~100mg dla ułatwienia obliczeń.
Matematyka „Acodin’u”:
--średnia objętość człowieka = 60000cm3,
--stężenia toksyczne bromu = 200mg/100cm3,
--paczka „Acodin’u” zawiera ~ 100mg bromu,
--jeśli 200mg bromu to dawka toksyczna w 100cm3 to w 60000cm3 dawka toksyczna bromu x= 120000mg
--jest to wiec 1200 paczek „Acodin’u”.
Tylko hipisi mieli gnostyczny, poznawczy ideał, natomiast dopalacze kupują głównie młodzieńcy w kapturach, którzy robią to, bo jak mówią - dobrze ryje banie
  • 57 / / 0
Raz na tydzień paczka. Jasne, że raz jest częściej, np. 3 razy w tygodniu, a raz są dni, że i przez 2 tygodnie nic się nie bierze.
  • 1 / / 0
nikt z was nie miał po DXM dziur w pamięci ? ostatnio mam sytuacje ,ze ludzie mi mowia o zdarzeniach ze mna ktore mialy miejsce kilka godzin temu ,a ja zupelnie tego nie pamiętam , nigdy przedtem nic takiego mi się nie zdarzyło ,zastanawiam się czy to efekt DXM
ODPOWIEDZ
Newsy
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

Profesor znów za kratami. Spec od narkotyków zwany także Chemikiem zatrzymany w Skarżysku

Na pięć lat trafi za kraty 73-letni mężczyzna w półświatku znany niegdyś jako Chemik lub Profesor czyli człowiek wielokrotnie notowany za przestępstwa narkotykowe, między innymi za wyprodukowanie na początku lat 2000 w laboratorium w Bliżynie dziesiątek tysięcy tabletek ecstasy.

Jak zwiększyć moc i profil sensoryczny kawy z przelewu? Fizycy opisali prosty sposób

Czy jest sposób, by – nie zmieniając ilości kawy w przelewie – zwiększyć jej moc i uwypuklić profil sensoryczny? Otóż jest. I został on opisany na łamach pisma Physics of Fluids wydawanego przez Amerykański Instytut Fizyki (AIP).