Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
Tak myślę że to przez te myśli, warto sobie zrobić rachunek sumienia, pogodzić się ze wszystkim.
Może przemyślenia które towarzyszą nam na dexie, zostają gdzieś tam głęboko w mózgu?
HardCoreSex pisze: Ale być może to niesamowicie skuteczny lek antydepresyjny i przeciw lękowy ?
Jeżeli szukasz aprobaty dla swoich przemyśleń to poszukaj ich na zagranicznych forach. Ludzie spróbowali już wszystkiego i mają bogate przemyślenia.
Jak masz problemy psychiczne po używaniu DXM w przeszłości a teraz leczysz się tym samym to raczej nie popisujesz się zdrowym rozsądkiem. To trochę jakby alkoholik leczył pustkę po odstawieniu wódki wódką i nagle zdziwił się, że to działa.
DXM to bardzo humorzasta substancja i nie ma dwóch takich samych zażyć więc tym bardziej nie rozumiem twojej fascynacji. Skoro brałeś tak wiele to pewnie o tym wiesz.
HardCoreSex pisze: Tak myślę że to przez te myśli, warto sobie zrobić rachunek sumienia, pogodzić się ze wszystkim.
Nie przypisuj substancjom ideologii. To tylko chemia a problemy leżą w człowieku.
Oczywiście, że trip ma duży wpływ na późniejsze życie. Psychodeliki to nie zabawka, lecz podróż w głąb umysłu. Od tego, co tam zobaczymy, zależy wszystko. One są potężnym narzędziem, a bawienie się nimi to moim zdaniem profanacja. Ja przed wzięciem pierwszej dawki byłam święcie przekonana, że to będzie przełom. No i się zawiodłam, bo jak to ja, wyobrażałam sobie Bóg wie co... Dopieron jak pozbyłam się pragnień i wyobrażeń, to zaczęłam mieć głębsze podróże.
A co do wpływu tripow na moje życie to jedyne co to dotarło do mnie jeszcze głębiej, ze swiat rzeczywisty jest strasznie pusty, bez większego wyrazu po prostu szary.
Trzymaj fason mała
- Jak tu trzymać fason jak temat na głowę siada ?
2u0 pisze:Zacząłem kochać wszystkich i wierzyć, że świat jest coraz piękniejszy dzięki rozwojowi cywilizacji, a co za tym idzie zmianie sposobu postrzegania świata przez ludzi, zanik szkodliwych tradycji, powszechny dobrobyt i szczęście bez podziału na lepszych i gorszych ;)
Sevis pisze:Miałem tak z początku, teraz to mi została potężna depresja, dużo osób czuje, że po odstawieniu świat się stał prymitywny. Jest banan na ryju ale do tyłu, teraz tylko kuracja :)2u0 pisze:Zacząłem kochać wszystkich i wierzyć, że świat jest coraz piękniejszy dzięki rozwojowi cywilizacji, a co za tym idzie zmianie sposobu postrzegania świata przez ludzi, zanik szkodliwych tradycji, powszechny dobrobyt i szczęście bez podziału na lepszych i gorszych ;)
Po odbyciu ostrych tripów oczyściła piwnicę , wyremontowała swój dom, a ponieważ psy biegały wolne, i zadowolone, nie zaśmiecały już pomieszczeń piwnicznych.
W taki sposób właśnie pomógł mi dxm :-)
Po ostrych tripach czuje się zazwyczaj jak po wyrzyganiu niestrawnego żarcia zalegającego w żołądku. Lekka i oczyszczona.
Wypieranie ze świadomości bolesnych wspomnień nie pozostaje bez wpływu na samopoczucie, sposób myślenia i zachowanie. Warto czasami ( ale nie zawsze, przecież dex można używać tak samo do zabawy,dla poprawy humoru czy w każdym inny celu) użyć dxm-u jako pomocy w znalezieniu genezy swoich problemów psychicznych.
Zaznaczam że należy mieć świadomość że nie każdemu taka terapia pomoże, czasami może pogorszyć obecny stan ale każdy ma swój rozum i potrafi chyba mniej więcej wyobrazić sobie konsekwencję swoich eksperymentów ( zarówno negatywne jak i pozytywne). Nie polecam, nie doradzam, nie chcę przyczynić się do czyjejś krzywdy.
KrwawaMerry pisze:A co do wpływu tripow na moje życie to jedyne co to dotarło do mnie jeszcze głębiej, ze swiat rzeczywisty jest strasznie pusty, bez większego wyrazu po prostu szary.
Trzymaj fason mała
- Jak tu trzymać fason jak temat na głowę siada ?
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/cannaheart.jpg)
Marihuana zwiększa ryzyko rozwoju chorób serca
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/mmnaswiecie.png)
Mówili: "Narkotyków to ja nie chcę". Dopóki ból stawał się nie do zniesienia
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/cannabe-a.jpg)
W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?
W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/petru.jpg)
Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły
Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/chimpanzees-sharing-fruit.jpg)
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol
Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.