Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 3248 / 3 / 0
Nie było by ciężko. Poza tym Apap zawiera paracetamol, nie ibuprofen, to dość znacząca różnica. Dlaczego leki z dekstrometorfanem, kodeiną, pseudoefedryną, benzydaminą ciężko jest kupić? W tamtym roku do wszystkich aptek w Polsce został wystosowany apel, który informował o zagrożeniach korzystania z tych leków, oraz prośba, aby osobom młodym nie sprzedawać w ilościach większych niż 2 paczki. Nie zdziwcie się, jeżeli farmaceuta spyta Was, np. o dowód. To jest odgórny nakaz. Mnie także to spotkało.
Częściej DXM możecie kupić w aptekach "sieciowych", które są zależne od prezesów, etc. Często to oni decydują o sprzedawaniu, lub nie, szczególnie teraz po apelu. Apteki "prywatne", to znaczy takie, które mają jednego właściciela i nie są z innymi połączone w żaden sposób, częściej nie sprzedają, lub mówią "nie mamy" i nie mam tu na myśli tylko DXM, lecz ogólnie o lekach OTC, które mają zastosowanie rekreacyjne.
Uwaga! Użytkownik Crytek nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3007 / 7 / 0
No wiedziałem że albo paracetamol albo ibuprofen. Jednak źle strzeliłem
I to jednak też zależy od wielkości miasta. U mnie np apteka w której nie mam problemu najmniejszego to apteka prywatna. Później w większym mieście obok jest apteka sieciowa, tam też problemu z ilością nie ma do tego atrakcyjna cena 4.50zł (tu podziękowanie dla PCS za info o tej aptece).
A co do tego "nie mamy" to tym najbardziej wkurzony jestem, nie sprawdzi nawet a już mówi że nie ma
Uwaga! Użytkownik zombisztajn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3248 / 3 / 0
- Dzień dobry, poproszę A...
- Nie MAMY!!
- Jak to? Apapu nie macie?
- Yyy... To mamy.

%-D
Hehe. Wiadomo, że to wszystko od apteki zależy, czasem w sieciowych się nie da, a czasem w prywatnych na lajcie możesz kupić i 5 paczek, jeżeli cena jest fajna (np. 4,4zł), sprawdzone ;)
Uwaga! Użytkownik Crytek nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3007 / 7 / 0
Ja bym chciał zrobić tak że jak by mi już sprzedała te 2 paczki (w aptece w której na ogól nie sprzedaje) poprosił bym dwa kubki wody, usiadł gdzieś w tej aptece i wszamał całe dwie paczki, bekając i dziękując za gościnę grzecznie bym wyszedł. Wtedy na bank już by nikt nie kupił 2 paczek aco
Uwaga! Użytkownik zombisztajn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1027 / 5 / 0
Prawie wszystkie leki przeciwbólowe zawierają paracetamol, łatwo zapamiętać.
A Apap, Ibubrom etc można kupić w spożywczakach, więc raczej w aptekach nie robili by fochów.
zombisztajn pisze:
poprosił bym dwa kubki wody, usiadł gdzieś w tej aptece i wszamał całe dwie paczki, bekając i dziękując za gościnę grzecznie bym wyszedł.
Zniszczyłeś mnie. %-D
Chyba jednak nie bez powodu w większości aptek jest stoliczek i krzesło.
Ostatnio zmieniony 27 stycznia 2012 przez ETF, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 2466 / 15 / 0
To trzeba poszukać taką aptekę z większą ilością stolików i zrobić akozjazd deksowiczów.

Chyba pora własną aptekę założyć. xD
Ćpający kaszlodyn ponad dacz dachami
Wpychając na siłę tjokodin do mordy
Debatujący - Palikot, czy Korwin?
Ooo! Święty kaszlodynie - O! Święta makiwaro
Święty gieblu i święta maczano
  • 47 / / 0
White_Power pisze:
To trzeba poszukać taką aptekę z większą ilością stolików i zrobić akozjazd deksowiczów.
Ćpuński flashmob! Tego jeszcze nie było! %-D
Ale nie, bo się zrobi szum i to będzie nasz ostatni deks przed błyskawiczną delegalizacją... :'(
White_Power pisze:
Chyba pora własną aptekę założyć. xD
Ostatnio też takie myśli miałem... Ale chyba jednak lepiej zostać lekarzem i recki sobie wypisywać. :-D

A poza tym, to mi zawsze sprzedają, choć owszem, zwykle biorę po jednej paczce i staram się nie chodzić za często do tej samej apteki. Jedna jedyna jest apteka, gdzie jest "nie i już" - no cóż, mam obok 10 innych. %-D A tak, to czasem tylko jakiś tekst się usłyszy, że "ale proszę uważać, bo Acodin uzależnia" tudzież "ale tego nie można stosować przez tak długi czas" (babka mnie już kojarzyła). ;) Zazwyczaj jednak sprzedają bez niczego, albo nawet trafi się miła rozmowa. ;)

PS Muszę sobie trochę postów nabić, bo a) już mnie wkurza to czekanie na zatwierdzenie, a np. w tryptaminach można się nie doczekać..., b) głupio, że taki deksiarz jak ja ma "najbardziej aktywny w dziale: Zolpidem", bo parę postów napisałem... :-p

A, przypomniało mi się, usłyszane od starszej baby w tej non-ćpun-friendly aptece: "Nie mamy ACODINY!" %-D
Szukam chłopaka ;]
  • 2878 / 21 / 0
EnterToFly pisze:
Prawie wszystkie leki przeciwbólowe zawierają paracetamol, łatwo zapamiętać.
A Apap, Ibubrom etc można kupić w spożywczakach, więc raczej w aptekach nie robili by fochów.
Nie, większość leków przeciwbólowych nie zawiera paracetamolu, jest on dodatkiem głównie do opioidowych ze względu na synkretyczność synergiczne* działanie, którą wykazuje również z kofeiną oraz ketoprofenem, ale jego jakoś już nie dodają...
Masz taki obraz w głowie ze względu na komercjalizację takich produktów.

A co do kupna, to powiem jedynie że zdarzyło mnie się kilka razy kupić w celach wiadomych i kilkukrotnie w celach pozbycia się tolerki/wzmocnienia opio i za żadnym razem nie było afer, ale swoje spojrzenia poszły w moją stronę.

*dzięki za poprawkę - wychodzi zmęczenie po całym dniu, choć coś mi nie pasowało w tym poście hehe
Ostatnio zmieniony 30 stycznia 2012 przez idontknow, łącznie zmieniany 5 razy.
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
  • 47 / / 0
idontknow pisze:
Nie, większość leków przeciwbólowych nie zawiera paracetamolu, jest on dodatkiem głównie do opioidowych ze względu na synkretyczność działania, którą wykazuje również z kofeiną oraz ketoprofenem, ale jego jakoś już nie dodają...
Chyba synergiczność %-D
idontknow pisze:
Masz taki obraz w głowie ze względu na komercjalizację takich produktów.
Pewnie tak. No ale prawda jest taka, że najpopularniejszymi lekami przeciwbólowymi są paracetamol i ibuprofen, i to one znajdują się w milionie różnych produktów do kupienia OTC na lekkie bóle.

Na silniejsze masz Antidol, a potem już chyba nic bez recki.
Szukam chłopaka ;]
  • 3309 / 21 / 0
Przypomniała mi sie apteka na dworcu w Katowicach. (której już nie ma)
Jest, tylko przeniesiona kilkaset metrów.
Niektóre farmaceutki czasami są "pewne", że chcesz się tym naćpać
A nie chcesz?
o dobre dobre, o tym nie pomyslalem, zeby zagrac karte, "taka cena! to poprosze x" :D
Dalej się wygląda na ćpuna, ale na oszczędnego.
sqrt(666)
Zablokowany
Newsy
USA: największe w historii aresztowania członków mafii fentanylowej

Władze federalne poinformowały we wtorek o skonfiskowaniu ponad 400 kilogramów fentanylu w największej w historii operacji Agencji ds. Zwalczania Narkotyków (DEA). Aresztowano 16 osób oraz zabezpieczono rekordową sumę gotówki liczoną w milionach dolarów, broń palną i pojazdy.

Ten napój to hit w USA. Sprzedaż rośnie jak szalona, alternatywa dla drinków

Rewolucja na rynku napojów trwa – Amerykanie coraz częściej sięgają po napoje z THC zamiast po alkohol. To już nie nisza, a branża warta setki milionów dolarów, która zmienia oblicze rynku spożywczego i wywołuje poruszenie wśród regulatorów.

Czy psychodeliki mogą wspierać praktykę medytacyjną? Analiza nowego badania

Czy psychodeliki mogą poprawić jakość medytacji? Nowe badanie opublikowane w PLOS ONE sugeruje, że tak! Aż 73,5% uczestników (634 osoby z 863) uznało, że doświadczenia psychodeliczne miały pozytywny wpływ na ich praktykę medytacyjną.