Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 190 / 1 / 0
W terapeutycznych dawkach do 120mg jak dziala? Moglby ktosprosto wytlumaczyc ? Przestajemy miec ochote np. siegnac po fajke ?
Uwaga! Użytkownik pride95 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 272 / 6 / 0
Agonizm wielu receptorów, w tym nikotynowego.
Uwaga! Użytkownik raven gray jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 190 / 1 / 0
Moglbys to przetlumaczyc na prostszy jezyk? Podac przyklad? Jaka bedzie roznica przed i po?
Uwaga! Użytkownik pride95 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3215 / 420 / 0
Najprościej mówiąc nie będzie chciało Ci się palić/ nikotyna nie będzie powodowała charakterystycznych dla siebie efektów.
Nie było już takiego tematu czasem ?
Uwaga! Użytkownik Fatmorgan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 190 / 1 / 0
Ja przez przypadek zalozylem podobny temat bo myslalem ze tamten sie nie zalozyl, ale moderator juz usunal. W takim razie jak trwale sa efekty ? tylko podczas brania czy jednak trwale zmiany sie dokonuja ?
  • 227 / 8 / 0
Powiem wam ze cos w tym jest, jak kiedys dexilem duzo to palilem duzo mniej, nie chcialo sie, lepiej bylo wydac te 12-13zl na 2 paczki Acodinu... a wczesniej to bez fajki dnia bym nie wyrobil
Post ten napisał 30 centymetrowy pejs niejakiego Icke Haizenbauma - syjonisty pochodzącego z Tel Awiwu, obecnie zamieszkałego w Chicago. A jak powszechnie wiadomo - żydzi kłamią, tak więc wszystko co jest napisane nad tym podpisem to czysta fikcja
  • 652 / 3 / 0
U mnie to nie działa. Ani przy papierosach, ani przy innych używkach/narkotykach.
Wielcy są wielcy tylko dlatego, że my klęczymy.
  • 2538 / 215 / 0
Dokładnie , na drugi dzień po tripie zdarzało mi się palić jak smok ( jeśli akurat miałem rame , nie palę nałogowo ) , albo gdy kilkanaście dni/parę tygodni nie paliłem to po upojnej nocy z DXM nagle nachodziła mnie do szluga.
  • 88 / 1 / 0
niechęć wiąże się z tym, że DXM już pobudza te rejony, które normalnie pobudza nikotyna. mózg wie po którejś już próbie, że dodtkowa nikotyna wywoła nieprzyjemny efekt w postaci przegrzania systemu, czyli zbyt dużej relatywnej sumy pobudzenia
mechanizm zamiany jednego uzależnienia na drugie + zmiana aktywności NMDA, która nadrzednie moduluje efekt pobudzający wywołany daną substancją
galaxies exploding are industrial accidents
  • 803 / 40 / 0
ja obecnie zaleczam skręta po buprze DXM'em i powiem Wam, że do tej roli nadaje się wyśmienicie - znika dojmujące uczucie chłodu, oraz ból w kończynach i kręgosłupie, wraca ochota na interakcje z innymi ludźmi i ogólna sprawność fizyczna, przy użyciu 450 - 900mg / dzień
jedyną wadą jest zaburzenie równowagi, i cena - obecnie u mnie 8-11zł za paczkę (pojebało się coś komuś?)
Ostatnio zmieniony 05 grudnia 2013 przez qtacz, łącznie zmieniany 1 raz.
per rectum ad astra
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
1. fragment interesującego wykładu
2. o samobóju bez nadętej bufonady
ODPOWIEDZ
Newsy
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Przemycali dzieci przez granicę z Meksykiem. Podawano im narkotyki, by były spokojniejsze

33-letnia obywatelka Stanów Zjednoczonych Dianne Guadian przyznała się do udziału w siatce przemytniczej zajmującej się nielegalnym przewozem dzieci z Meksyku do USA. Według prokuratury dzieci były odurzane słodyczami zawierającymi THC, aby łatwiej przeprowadzić je przez granicę. Kobiecie grozi od pięciu do 15 lat pozbawienia wolności.

Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?

Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.