Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
ODPOWIEDZ
  • 784 / 28 / 0
Nieprzeczytany post autor: koala »
Kapsułki są na allegro, różne rozmiary, od 10 do 20 zł. W magicznym ogrodzie też kupisz. Mimo wszystko najsympatyczniejsza opcja na spożywanie calei. Po tej pierdolonej herbatce mam do tego taki wstręt jak do neoazariny. Jadłem w opisany przez Ciebie sposób, ale wystarczy że dotknę suszu językiem i już staje mi w poprzek świadomości ta niemożebna gorycz.

Przy okazji, ponawiam sprawę: jakby ktoś miał pomysł na wykorzystanie calei do poprawienia pamięci i ogarnięcia w psychodelicznym tripie, niech łaskawie rzuci uwagą w tym lub tym http://talk.hyperreal.info/viewtopic.ph ... 74#p441074 wątku.

Jadł ktoś dawki kilkunastu - dwudziestu gram calei? Czytałem o takim dawkowaniu na jednej z kilku polskich stron, gdzie opisywana jest calea. Próbowane? Rozjaśnia umysł? Bo ja chcem w wolnej chwili. Jakieś tipsy?
Uwaga! Użytkownik koala nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 763 / 6 / 0
w jakim stopniu utrzymują się efektu po calei po zakończonej, powiedzmy tygodniowej, kuracji?
"Prawda jest daleko bardziej potężna niż jakakolwiek broń masowej zagłady" Mahatma Gandhi
  • 784 / 28 / 0
Nieprzeczytany post autor: koala »
Jadłem kilka razy przez tydzień (1-2g), za każdym razem efekt utrzymywał się jeszcze przez jedną noc, no może max dwie. Z jednej strony może większe i dłuższe dawki działałyby dłużej, a może to bez znaczenia i po kuracji pamiętasz jeszcze przez noc-dwie sny, nie dlatego że utrzymuje się działanie calei, ale że przez ten tydzień sny stały się ważniejszą częścią życia i jeszcze przez tę noc czy dwie masz je na uwadze, pamiętasz przed zaśnięciem, że będziesz śnił itd - słowem istota lucid dreaming
Uwaga! Użytkownik koala nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 77 / 1 / 0
kurna....pieprzona TP zawsze w trakcie pisania sie zawiesza i że niby error...pieprznie...wszyscy jesteśmy errorami w tym chaotycznym porządku fal i ruchów....ale to nie to...
tygodniowy exp miałem z calea tylko raz...w pierwszych bodajże dwóch dniach miałem zdecydowane problemy z zaśnięciem a raczej z wypłynieciem na falę snu, który zawsze sobie cenię i obojetnie co mi sie przysni, lecz jeśli zapamietam choc tylko jego częśc to cieszę się jak małe dziecko, znajdujące dżdżownicę w worku z czarną ziemią gdy ktos na ryby ją potrzebuje...późniejsze dni były zdecydowanie lepsze lecz i sny były jakby lżejsze i delikatniesze, niż te które miewałem wcześniej...żadnych hardkorowych snów nie miałem aby niby miały jakąs płaszczyznę do wygładzenia lecz tak właśnie się działo ze snami....bardziej zapamietane lecz w pewnej części takie jjakby nie moje...
smak calei, który wtedy miałem był jak dla mnie w sumie neutralny...ktos kiedyś mówił że to chyba była prażona, bo wkładając łyche stołowa zapełniona zioła do pyska nie czułem nieprzyjemnego smaku i po zemlaniu mogłem swobodnie przełknąc w gardziel do trzewi...najpewniej tygodniowa 'kuracja' była (w moim mniemaniu) zdecydowanie przykrótka do wypracowania odpowiednich efektów....swoja drogą przed sesją kapeluszową chyba kolejnym razem wytestuję..ale to dopiero w styczniu pewno...
...
  • 273 / / 0
Nieprzeczytany post autor: machabeus »
z moich doswiadczen z calea (parenascie razy, herbatka, czasem joincik) wynika, iz dziala ona na mnie relaksujaco i lekko wzmacnia intensywnosc snow. jednak o wiele bardziej cenie Dream root (Silene capsensis), którego efekty na intensywnosc snow byly bardzo intensywne.

Spotkalem sie z osobami, ktore z calea korzystaly glownie w celach relaksujacych, natomiast wplyw na sen i trudnosci z zasypianiem byly niejako efektem ubocznym.
  • 1530 / 9 / 0
Właśnie palę z MO, czy wy też mieliście tam jakieś ziarenka, jakby jęczmienia, czy pszenicy? Wydaje mi sie, że tego tu nie powinno być. Są jakieś liście i te ziarenka.
"Przyszła wojna będzie wojną niewidzialną Dopiero gdy dany kraj zauważy że jego plony uległy zniszczeniu jego przemysł jest sparaliżowany jego siły zbrojne są niezdolne do działania zrozumie nagle że brał udział w wojnie i że tę wojnę przegrywa"
  • 763 / 6 / 0
może rozdrobnione fragmenty kwiatów? choć fakt iż równie dobrze może to być jakiś "specjalny dodatek" sprawiający iż jest mniej calei w calei :)
"Prawda jest daleko bardziej potężna niż jakakolwiek broń masowej zagłady" Mahatma Gandhi
  • 273 / / 0
Nieprzeczytany post autor: machabeus »
to sa po prostu kwiaty calei.
  • 1530 / 9 / 0
Jak tak to dobrze :) Bałem się, że to jakiś wypełniacz. Ciężka sprawa to palić nawet przez wode.
"Przyszła wojna będzie wojną niewidzialną Dopiero gdy dany kraj zauważy że jego plony uległy zniszczeniu jego przemysł jest sparaliżowany jego siły zbrojne są niezdolne do działania zrozumie nagle że brał udział w wojnie i że tę wojnę przegrywa"
  • 2129 / 27 / 0
A ja, w związku z faktem, że za kilkanaście dni tej roślinki nie będzie można kupić, postanowiłem wykorzystać ostatnią szansę.
W tym celu nabyłem ekstrakt x 10. Dlaczego ekstrakt ? Wiele przeczytałem postów z których wynikało, ze po suszu efekty są często słabe. Nigdy wcześniej nie próbowałem Caleai, miał ktoś na tym forum doświadczenie z ekstraktem ? Działa porządnie ? Mam nadzieję, że nie wyrzuciłem pieniędzy w błoto ;]
Mam w planach zapalić trochę ekstraktu w następny weekend, tak więc na razie pytam o doświadczenia innych użytkowników ekstraktu Calae'i.
Toksyczna chemia z 15 metrów
ODPOWIEDZ
Newsy
Zamiast paneli podłogowych narkotyki. KAS zatrzymała kontener z marihuaną

Funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Gdyni skontrolowali kontener, który przypłynął z Kanady do portu w Gdańsku. Zgodnie z deklaracją, w kontenerze miały być drewniane ekologiczne panele podłogowe, a odbiorcą była firma w Polsce.

W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.