Uwaga!
Dyskusje w działach Psychofarmakologia i Syntezy winny mieć charakter możliwie jak najbardziej ścisły i naukowy. W trosce o realizację tego celu posty wszystkich użytkowników muszą zostać zaakceptowane przez moderację.
Moderacja zastrzega sobie prawo do usuwania/nieakceptowania postów, które nie spełniają powyższych założeń, nawet jeżeli są zgodne z regulaminem!
Ogólnie lekarz zauważył u mnie właśnie: obsesyjne myślenie, problemy z koncentracją, rozkojarzenie, stany lękowe, nerwicowe i depresyjne, przeszłość, doświadczenia itp..
Taki rozpierdol "myślowo-emocjonalny" poprostu na który miałem wyjebane pare lat już, i się srogo pogłębił + jeszcze różnorodne dragi maczały w tym palce.
Przepisał mi 20mg Escitalopramu, 75mg Pregabaliny i Ripolept 1mg.
Myślicie że to dosyć dobre połączenie?
Mam brać to tak: 20mg Escitalopramu + 1/2 Ripoleptu rano i 75mg Preagabaliny + 1/2 Ripoleptu wieczorem / przed snem.
-Pregabalina brana na wieczór będzie działać rano i w ciągu dnia? - Czy lepiej ją na własną rękę brać rano?
-Szybko tolerka rośnie, biorąc ją raz dziennie w dawce 75mg?
PS: Chciałem sobie na dniach z ziomeczkiem mj buchnąć, z reguły przestałem palić z wyżej wymienionych objawów, które mocniej odczuwałem po zielsku.
Pewnie przed tym paleniem podłoże się kodeiną i myślałem że zamiast na noc pregabaliny, bym wziął do jarania. Tylko nie wiem ile czasu przed lub po zapaleniu bym musiał ją wziąć, bo to moje pierwsze spotkanie z pregabaliną.
28 kwietnia 2021Swiezzy pisze: PS: Chciałem sobie na dniach z ziomeczkiem mj buchnąć, z reguły przestałem palić z wyżej wymienionych objawów, które mocniej odczuwałem po zielsku.
Pewnie przed tym paleniem podłoże się kodeiną i myślałem że zamiast na noc pregabaliny, bym wziął do jarania. Tylko nie wiem ile czasu przed lub po zapaleniu bym musiał ją wziąć, bo to moje pierwsze spotkanie z pregabaliną
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
28 kwietnia 2021Stteetart pisze:
Serio czy sobie jaja robisz ? Za mało masz problemów ?
A wypowiesz się coś na tamte pytania z tą tolerką i działaniem w dzień i czy to w ogóle jakieś spoko połączenie leków?
Pzdr
O taki sunifiram to dobre
Albo byl taki testowany lek o działaniu GABA-mimetycxnym i SSRI jednocześnie
Weź znajdź coś co działa jak inozytol https://neuroexpert.org/wiki/inozytol-witamina-b8/ to się skusze. Tylko musi być bez ubokow tak jak inozytol.
Ew np coś co działa jak Bacopa Monnieri https://neuroexpert.org/wiki/brahmi-bacopa-monnieri/
Wchodzę w ciemno
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Trump uznał fentanyl za broń masowego rażenia. „Używają go, by zabijać Amerykanów”
Prezydent USA Donald Trump podpisał w poniedziałek rozporządzenie uznające fentanyl za broń masowego rażenia. W uzasadnieniu stwierdził, że „wrogowie USA używają go, by zabijać Amerykanów”. Oświadczył zarazem, że rozważa złagodzenie federalnych restrykcji obejmujących marihuanę.
Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką
Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.
Elitarna funkcjonariuszka wpadła po klubowej nocy. Ale to wyrok zaskoczył najbardziej
Dorota K., szerzej znana jako "Doris", była sierżantem w jednym z najbardziej tajnych wydziałów Komendy Stołecznej Policji. Dziś nie łapie już przestępców, teraz bije się w klatkach freak fightowych. Ale to nie sportowy zwrot w jej karierze wywołuje dziś największe emocje, tylko jej sądowa historia. Za posiadanie narkotyków spotkała ją tylko grzywna.