Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 2943 / 1596 / 35
Bertram i rodzina tych roślin nadaję się do poprawy pamięci i kojarzenia oraz ma działanie antydepresyjne.
Z zeń szeniem jest wzmocnienie działania.
Narcotic trust tylko i wyłącznie. Wiadomo jebać polityków co od 1989r sprzedali Polskę i dalej komuchy rządzą i myślą, że ktoś dla nich będzie walczył o co, o jaki kraj jaką Polskę? Na świecie liczą się pieniądze
  • 761 / 440 / 0
Germańskiego oprawce to chyba big pharma zatrudnia %-D
Niestety jestem jedną z osób mocno poszkodowanych przez leki SNRI i mam spory dysonans z tym osobnikiem.
  • 9346 / 1814 / 2
On widzi tylko plusy, nie widzi minusów. Podejrzewam, że lekarze mu mówili o minusach ale ,ostały wyparte, no się dobrze czuje 🤷
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 1051 / 299 / 2
04 stycznia 2025tosieniedzieje pisze:
Germańskiego oprawce to chyba big pharma zatrudnia %-D
Niestety jestem jedną z osób mocno poszkodowanych przez leki SNRI i mam spory dysonans z tym osobnikiem.
nie tylko Ty, ostatnio większość osób szczególnie z kolorowymi nickami ma bardzo duży dysonans co do tego osobnika, chociaż ja go tam nawet lubię i mu kibicuję, żeby z wszystkiego wyszedł i w końcu przejrzał na oczy
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 9346 / 1814 / 2
Dobra. Wracamy do tematu.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 93 / 10 / 0
Słuchajcie, co byście polecili na poprawę pamięci u seniora? Ojciec ma 75 lat, ogólnie dobrze się trzyma, ale mówi że ostatnio ma słabą pamięć, np zapomina wyrazy i jeszcze inne. Ma cukrzycę, nadciśnienie i astmę, bierze leki, Neurovit też bierze z B1 i B6. Chodzi na neurologa na problem z nogami, i w lutym na wizycie powie mu o tej pamięci, ale myślę o jakimś suplemencie dla niego do tego czasu. Myślę o ginkgo, nie podnosi ciśnienia i jest łagodny, chociaż jak ojciec kiedyś brał, to mówił, że nie działa. Ktoś ma jakieś doświadczenia z osobami starszymi?
  • 507 / 195 / 1
Dieta przede wszystkim i jakość snu. alkoholu też warto unikać.
Z suplementów omega 3 .
Cytykolina(cdp cholina) też może pomóc ojcu. Kreatyna w dawkach nie dużych może też pomóc mózgowi funkcjonować.
Poczytaj tylko o danym suplemencie i przeciwwskazaniach do używania aby nie mieć później nic na sumieniu. Tak wiesz na wszelki.
Uwaga! Użytkownik SerioSergio nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 126 / 25 / 0
@epiphone zgadzam się z przedmówcą. Na rynku są kwasy omega w formie leku, polskiego producenta, więc standaryzacja jest zachowana. Z suplementów proponuję fosfatydylocholinę. Niestety przy wymienionych przez Ciebie dolegliwościach, jakie ma Twój Tato, jest możliwe, że zaczął się u niego proces otępienny (naczynipochodny). Mam nadzieję, że się mylę.
  • 93 / 10 / 0
Dzięki za odpowiedzi.
@SerioSergio Co do cytykoliny, to sam ją brałem, i też z badań wynika, że może podnosić ciśnienie, i trochę tak było, w dodatku u mnie pogarszała astmę, a ojciec ma 2x mniejszą pojemność płuc ode mnie. Kreatynę też brałem, była spoko, ale też jak czytam, to niewskazana u osób z cukrzycą. A co sądzisz o ginkgo biloba?
@Hanalena fosfatydylocholina, znaczy lecytyna? Też sam brałem, ale działanie na granicy placebo. Chociaż kto wie, może zależy u kogo, podobno wzmacnia neurony, czy tam błony, czy tam osłonki mielinowe. Też mam nadzieję, że to nie żadne otępienie, gdyby jednak było, to może mu neurolog da leki, już mu zapisałem na karteczce piracetam i tianeptynę, żeby lekarzowi pokazał. Albo może mu da inhibitor acetylocholinesterazy, tylko on ma astmę, obawiam się, że acetylocholina mu wjedzie na oskrzela
  • 2615 / 544 / 0
@epiphone
Ginkgo biloba wpływa na ukrwienie. Ja osobiście bałbym się łączyć z lekami wpływającymi na ciśnienie. Co to za lek?
Również pomyślałem o piracetamie, jeśli ojciec zajada jajka to nie będzie musiał brać sztucznej choliny.
19 lutego 2025london5 pisze:
Dobrze że tego topka już nie ma, wkurwiał mnie ten chujek.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Hiszpania: obowiązkowe testy na alkohol i narkotyki dla kierowców zawodowych?

Hiszpańska scena polityczna podzieliła się wokół nowej propozycji Partii Ludowej (Partido Popular), która chce wprowadzenia obowiązkowych corocznych testów na obecność alkoholu i narkotyków dla kierowców zawodowych. Projekt ustawy zmieniający hiszpańskie prawo o ruchu drogowym, zgłoszony kilka tygodni temu, trafił już pod obrady Kongresu Deputowanych, wywołując ostry spór między rządem a opozycją.

Musk zażywał narkotyki w Białym Domu? Trump "ma nadzieję, że nie"

Donald Trump, komentując doniesienia "New York Timesa", wyraził nadzieję, że Elon Musk nie zażywał narkotyków w Białym Domu. Amerykański przywódca zdradził także, co zrobi z zakupioną od miliardera teslą. Od momentu odejścia Muska z administracji pomiędzy prezydentem a jego byłym doradcą trwa spór.

Żeby nie dostać mandatu za piwo, próbował przekupić policjantów 70 euro i kokainą

Przyłapany na piciu piwa na peronie sopockiego dworca 33-latek, by nie dostać mandatu, zaoferował policjantom łapówkę: 70 euro i... kokainę.