doctorblack pisze:Jeżeli tych leków nie ma w obrocie w PL (są niezarejestrowane) - znaczy się, że są niedozwolone:
- SUNIFIRAM
- Phenibut
- Picamilon
Druga grupa to substancje pochodzące z wykazu środków odurzających i substancji psychotropowych, gdzie musiałbyś mieć odpowiednie zezwolenie...
*Możemy sobie jednak wyobrazić sytuację, w której zamawiasz określony lek ponieważ w rejestrze leków w PL nie jest dostępny, a jest niezbędny do leczenia Twojej przypadłości. Tak więc autentyczność jak i sprawdzenie wymagalnej recepty leży po stronie sprzedającego, rzadko zdarza się,ale zdarza, że właściwego organu. Nie chcę by moja opinia była wiążąca, ale uważam, że przy zakupie tych substancji w "niewielkiej" ilości na własny użytek nie powinno być problemu (sunifarm, phenibut, picamilon).
Czytaj uważnie ustawy, ja przeczytałem o przeciwdziałaniu narkomanii całą i wszystkie załączniki.
Co do zamawiania to dostawać możesz, o ile nie ma podejrzenia dystrybucji. Jak ktoś ma dostać po łapach to wysyłający. Jednak najlepiej się nie przyznawać do zamawiania przesyłki w razie czego, tylko uznawać, że ktoś sobie zrobił jaja czy się pomylił.
Gingko jest kiepskie w działaniu, to bardzo słaby NRI, iMAO jest pewnie niezauważalny (sporo środków jest iMAO, ale słaba blokada = brak efektów), jedyne co skutecznie robi to blokuje krzepnięcie krwii (w dawkach wyższych niż zalecane, bo zalecane są nieodczuwalne). Jak dla mnie szkoda kazać to dodatkowo organizmowi mielić. Gingko do kosza.
Tyler Durden pisze: To napisałem wyżej, natomiast za środki zastępcze przewidywana jest tylko grzywna i to nie za posiadanie, a za udowodnioną dystrybucję / nawoływanie do korzystania lub udostępnianie/propagowanie połączeń odpowiednich środków do uzyskania efektu narkotycznego (tyczy się nawet przypraw jak kurkuma :P ).
Lecz śród najgęstszych kłębów dymu ileż razy
Widziałem rękę jego
[...]
Wywija, grozi wrogom,trzyma palną świécę,
Biorą go-zginął-o nie-skoczył w dół- do lochów"!
"Dobrze-rzecze Jenerał-nie odda im prochów"!
Ale kurkuma akurat jest zarejestrowana jako suplement, występuje w kilku preparatach w aptekach ze względu na swoje prozdrowotne właściwości. Zapomniałem o tym :)
Przykładowo promując wśród ludzi ćpanie gałki muszkatołowej (że niby daje efekty podobne do psychodelików czy coś) już promujesz ćpanie czegoś, co ma służyć jako przyprawa i to jest łamanie prawa (teoretycznie). Ustawa zakłada, żeby ludzie nie dowiadywali się o psycho właściwościach substancji, które służą jako barwniki, przyprawy, czy płyny do czyszczenia (GBL).
Browar pytał mnie jakiś czas temu, co rozumiem przez "nagłe wzrosty ilości magnezu" - już podaję informacje. "Podobnie jak w przypadku wapnia, stwierdzono, że wydalanie magnezu w pewnym stopniu jest uzależnione od sodu. (...) Główną rolę w regulacji nerkowego wydalania magnezu przypisuje się samemu procesowi transportu, którego wartość transportu maksymalnego jest bardzo niska. Już niewielki wzrost stężenia magnezu w osoczu powoduje więc, że jego nadmiar ulega wydaleniu z moczem".
Źródło: "Biochemia kliniczna w praktyce lekarskiej" pod redakcją prof. dr hab. Jana Sznajda, Państwowy Zakład Wydawnictw Lekarskich, Warszawa 1983.
@Tyler Durden
Gingko Biloba suplementuję razem z żeń-szeniem i korzeniem arktycznym. Zaniepokoił mnie jednak Twój post, który stwierdza jego znikomą przydatność. Jakieś konkretne źródła dotyczące (nie)skuteczności miałeś na myśli? Czy również w w/w miksie nie nadaje się do niczego? Z tych trzech suplementów najbardziej czuję działanie korzenia arktycznego, zatem polecam - delikatnie pobudza, aktywizuje, działa prospołecznie.
ZERO TOLERANCJI DLA TOLERANCJI!
FajnieJest pisze:Dorzuc do tego kofeine i l-theanine i bedziesz bogiem, wiecej na ten temat popytaj sie w dopingu mozgu.
Pamiętaj człowieku młody- NIE ĆPAJ Z POWODU MODY
1. Każdy ma swój bieg jałowy to oznacza, że każdy ma różny poziom wyjściowy energii na codzień.
2.Indywidualnie u siebie można zbadać za pomocą badania SPECT pewne rejony mózgu, mające istotny wpływ na funkcjonowanie (metabolizm i ukrwienie).Chodzi tutaj w szczególności o : głęboki układ limbicznym, jądra podstawne, kora przedczołowa, zakręt obręczy, płaty skroniowe.
Aktualnie stosuję taki mix (też dość niereguralnie), ale efekty są.
Ginkofar - w dawce do 320 mg max. 4 razy dziennie (1 przed snem). Można kupić plastry na nos ( breath...) poprawiają przepustowość, więc człowiek lepiej oddycha śpiąc:)
Stosuję też dwa olejki eteryczne, które mogę polecić:
Bazyliowy - koncentracja i tłumienie leków.
Rozmarynowy - tłumiący zmęcznie i wpływający na mobilizację.
Osobiście uważam, że sprawdzonym i dobrym produktem jest stress control 3X. Różaniec górski, ashwanganda, żeń szeń...
Wcześniej stosowałem MACA (kapsy) z tego, co wiem lepiej kupić proszek i pić sobie z herbatą.
Kofeina tabletki 120 mg albo yerba mate IQ z ginko.
Żeń szeń w formie amupłek 10 ml b. dobry!
Od czasu do czasu polecam wypić lampkę wina bądź piwko, tylko nie przesadzać (1 lampka) bądź 2-3 piwa maksymalnie i nie
jakiś rojal ;-)
Witaminy b complex ( B1,B2, B3,b6, b7-50 mg b5-50 mcg, b12 - 50 mcg, cholina 21 mg,kwas foliowy 400mcg, Inozytol 50 mg.
I na podstawie swoich obserwacji wrzuciłem dietę z białkiem, zmniejszając nieco spożycie węgli. Na noc dorzucam czasami wapń z d3.
Co do teaniny tak dawka 3x50 może być. Zacznij jednak od dawki 2 x 50 mg i zobacz jak reagujesz.
PS.
Jeszcze napiszę tu o neuroprzekaźniach. W mózgu mamy mechanizm zachowywania równowagi między dopcią, a serotoniną. U wielu osób może pojawić się problem zaburzonej relacji w układzie jądra podstawnego. Niski poziom dopaminy, czy nadmiernie podniesiony poziom serotoniny wiąże się z problemem obniżonej motywacji.Nadmierny poziom dopaminy oznacza, że możemy wywołać su siebie obsesje wahania nastroju i brak elastyczności.
A teraz do rzeczy, gdzieś tu się przewija co jakiś czas ten nieszczęsny nikotynizm. To jest klucz, nie tylko żeby uwolnić przyjemność, ale też do aktywizacji. W sensie rzucić palenie raz a porządnie, jak mężczyzna, a nie pierdolić się z tym jak z pisanką.
ostry wysiłek fizyczny po suple typu kudzu. Nie palę aktualnie 8 miesięcy i nie mam zamiaru wracać, to co mi pomogło to:
kwaśny winian potasu+sok pomarańczowy na noc (szybko oczyści z nikotyny) później był okres zamułki, senności zmęczenia itd czyli jakieś 2-3 miesiące - tutaj suplementacja + sport. Żeby odejść od fajek w okresie stresowym brałem DXM + plasterki nikotynowe ( w sytuacji kiedy potrzebowałem pobudzenie) odstawiłem je po pewnym czasie i powiedziałem sobie że ta cała jazda z fajkami to tak jak ze wszystkim z czym sobie wkręcisz... Gadki ludzi w stylu tego się nie da rzucić :wall: albo palący kumple to nie problem, gorzej jak lubisz gibony. Doszedłem do wniosku, że jak rzucasz to rzucasz albo nie - bo ile można lat tracić na ciągłą walkę?
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/cannaheart.jpg)
Marihuana zwiększa ryzyko rozwoju chorób serca
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/psyloszwajcaria.jpg)
Szwajcaria – jedyne miejsce w Europie z legalną terapią psychodeliczną
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/aptekadyzurna.jpg)
Rewolucja w receptach na opioidy przyniosła skutek? Przepisy miały uderzyć w receptomaty
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/krysztalowycamping_0.jpg)
Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu
Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/robert-rutkowski00.jpg)
Terapeuta uzależnień: Zielsko ma konsekwencje w następnym pokoleniu
Na oczach Roberta Rutkowskiego, terapeuty uzależnień, zmieniła się rzeczywistość wokół substancji psychoaktywnych w Polsce. Ekspert opowiedział, co działo się za kulisami tej zmiany. - To miało swoją cenę, która mnie wtedy przeraziła - powiedział wprost.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/receptomat_og_image.png)
W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy
Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".