Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 3245 / 617 / 0
Mi w chorobie dupę uratowały dwie rzeczy, KORA WIERZBY, to na rozgrzanie i łamanie w kościach. Na kłucie w klacie, gdzie myślałem że to już co najmniej uszkodzenie płuc, lub wręcz rak pomógł syrop HERBAPECT (ma w skłacie ten sulfogwajakol , czy jakoś tak, ten dodatek do kodeiny z THIOCODINU), ale z tym syropem to był kosmos, bo byłem naprawdę wydygany. Doleczam się witaminą C. :blush: :-O
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 8103 / 906 / 0
Dziwne, ze nie wspomniałeś o starym jak świat czosnku - naturalnym antybiotyku.
Jak nie chcemy, żeby nam jebało z mordy to kroimy ząbek czosnku na pól i po pijamy czymś.Mimo tego ja i tak polecam pokroić w małe kawałeczki i położyć na kanapkę.Czosnek jest smaczny i zdrowy ;)
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 1037 / 242 / 0
Stary sposobów jest masa ogl należy przestrzegać pewnych zasad i można uchronić się przed przeziębieniami, ale to temat rzeka i mógł bym troche tego opisać, ale jakoś mi się nie chce, chyba że ktoś będzie zainteresowany, co mogę polecić to dużo witaminy C łyżeczkę co 2/3 godziny chyba że pojawią się luźne stolce :D to znaczy że już na dzisiaj wystarczy, w czasie choroby unikanie jakiego kolwiek pieczywa z mąki która zawiera gluten a najlepiej to nic nie jeść przynajmniej przez 24 H tylko pić wodę najlepiej przegotowaną, ciepłą około 40 st z naturalnym, ale kurwa naturalnym miodem nie jakimiś gównem sprzedawanym w sklepie pod nazwą mód naturalny itd, 24 h postu od jedzenia leżenie w łóżku jak już coś cie złapie, aha i nie wpierdalanie zaraz tabletek jak pojawi się gorączka 37 stopnie albo i więcej spokojnie możesz dobić do 39 stopni i nic ci się nie stanie a gorączka to podstawowy mechanizm obronny organizmu, właśnie czosnek jak pisze kolega wyżej do tego dużo imbiru najlepiej do woda z wit c i miodem pycha uniakanie nabiału, mięsa, przenicy i KURWA NARKOTYKÓW PRZEDE WSZYSTKIM :D, stosowanie technik Wima Hof"a przed zabezpieczaniem sie od wirusów, przede wszystkim wzmocnienie układu immunologicznego
  • 2429 / 579 / 155
Domowe:
-płukanie gardła wodą z solą lub naparem z szałwii, łagodzi ból i podrażnienie,
-okładanie zatok smażoną solą zawiniętą w ręcznik,
-moczenie nóg w gorącej wodzie pomaga udrożnić nos chociaż na chwilę,
-aronia do picia, to prawdziwa bomba, jeśli chodzi o witaminę C,
-porost islandzki, osłania nieco gardło przy kaszlu i chrypie,
-nacieranie Amolem lub balsamem z sadła świstaka; ale to przed snem, po trzeba się wypocić.
O czosnku nie wspominam, bo sam jego zapach przyprawia mnie o odruch wymiotny i wiele osób ma podobnie :-D

Chemiczne:
-Gripex (działa przeciwgorączkowo, przeciwbólowo, udrażnia nos i hamuje kaszel; uwaga tylko na DXM przy antydepresantach),
-Fervex (całkiem dobra alternatywa dla Gripexu),
-Strepsils Intensive (mój faworyt na ból gardła, przy okazji przeciwzapalny),
-Rutinoscorbin w dużych dawkach (w czasie infekcji zapotrzebowanie na wit. C wielokrotnie się zwiększa),
-Neosine / Eloprine (na wirusy; po zachorowaniu może pomóc skrócić czas choroby; ja polecam Eloprine ze względu na mniejszą cenę, a ten sam skład),
-Otrivin do nosa na katar,
-Ambroxol na mokry kaszel, a na suchy Sinecod bezpieczny również dla opiatowców - nie jest opioidem ;-).
Uwaga! Użytkownik taurinnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 8103 / 906 / 0
Do chemicznych dodam COD-EFFERALGAN.30 mg kody + 500 mg paracetamolu.To sa tabsy do rozpuszczania w wodzie.
W wieku lat piętnastu
  • 2429 / 579 / 155
Ale zapomniałeś dodać, że to na receptę. Poza tym np. osoby w przeszłości uzależnione od opioidów nie powinny zażywać kodeiny.
Uwaga! Użytkownik taurinnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 8103 / 906 / 0
08 października 2018taurinnn pisze:
Ale zapomniałeś dodać, że to na receptę.
Ja dwa razy w tygodniu kupuje dla kolegi 2 paczki i nie wymagają recepty.(Hiszpania)
W wieku lat piętnastu
  • 2429 / 579 / 155
08 października 2018UJebany pisze:
08 października 2018taurinnn pisze:
Ale zapomniałeś dodać, że to na receptę.
Ja dwa razy w tygodniu kupuje dla kolegi 2 paczki i nie wymagają recepty.(Hiszpania)
A no tak, możliwe, ale w Polsce akurat jest na receptę.
  • 178 / 24 / 0
Ja zawsze staram się zbić chorobę naturalnymi metodami. Dużo ciepłych płynów, dużo jedzenia (moim zdaniem nie jedzenie przez conajmniej 24h j/w wspomniano to głupota i to skrajna- chory organizm potrzebuje nadwyżki witamin i wartości). Ciepłe płyny oczywiście przyprawione cytryną, dużo cytryny. Do tego dwa swetry i pod kołdrę- wypacanie się. Staram się, aby nerki jak najwięcej pracowały,żeby przefiltrować się z choroby. Wtłaczam też w siebie czosnek, np. z mlekiem.
Ewentualnie można się wspomóc kombo rutinoscorbin + wapno.
Do tego też dużo snu. Przy sprawach typu angina: koniecznie płukanie gardła solą jak najprędzej i jak najwięcej (tego nienawidzę najbardziej).

Antybiotyk zażyłem 1 raz w życiu (na sprawy żołądkowe).
Uwaga! Użytkownik kaneshiro jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 491 / 102 / 0
Próbowałem masę różnej profilaktyki, od mega dawek wit. c, przez wyciąg z jeżówki po czosnek, miód i inne ustrojstwa ktorych nazw juz nie pamietam. I przepraszam za określenie ale gowno to dało. A na to co mi pomoglo wpadlem przypadkiem, otoz jednej zimy jadlem sobie dosc czesto lody i akuratnie wtedy nie bylem ani razu przeziebiony. Teraz to stosuje przed i w okresie przeziebien: minimum raz na tydzien zimny lód i jestem okazem zdrowia hehe
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?

W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.

Zamiast paneli podłogowych narkotyki. KAS zatrzymała kontener z marihuaną

Funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Gdyni skontrolowali kontener, który przypłynął z Kanady do portu w Gdańsku. Zgodnie z deklaracją, w kontenerze miały być drewniane ekologiczne panele podłogowe, a odbiorcą była firma w Polsce.

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.