Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1019 / 185 / 0
Szukałem czegoś na bezsenność zamiast mirtazapiny po której puchnę w oczach.mianseryna odpada bo pewnie zatrzymuje wodę tak samo jak mirta.Trazodon wgl na mnie nie działa nasennie.Na tym jak i na innych forach wyczytałem że ten lek działa mega nasennie.Dzisiaj zarzuciłem 25mg dwie godziny temu i sen nie nadchodzi.Warto spróbować jutro 50mg?Im wyższa dawka to te działanie nasenne będzie większe?Zna może ktoś coś nasennego co nie powoduje tycia jak mirta mimo trzymania diety?
  • 59 / 6 / 0
Biorę od listopada i jest to pierwszy lek, który mi tak pomógł. Escitalopramy wszelkiej maści nie działały.
  • 1019 / 185 / 0
@moons na co go stosujesz i jaka dawka?
  • 59 / 6 / 0
@tajemniczy25 Nie mam konkretnej diagnozy. Tylko "ciężki epizod depresyjny". W szpitalu brałem początkowo po 2 tabletki rano, południe, wieczór, a teraz zostały mi 2 tabsy tylko na wieczór, a reszta po jednej, czyli razem 4. Tabletki po 25mg.
  • 785 / 16 / 0
Ta dioksepina taka dobra jak teraz. Na. Niej się czujesz?
  • 1019 / 185 / 0
@moons w sumie lepiej rozłożyć na mniejsze.Ludzie się skarżą że działanie nasenne jest już od 25mg.Chciałem coś na sen ale w dawkach 25-75mg zero działania nasennego.Po 75mg na drugi dzień do 16 zamuła na maxa.Czyli do 50mg na raz mogę przyjąć żeby nie było zamuły.Może kiedyś sprawdzę ten lek.Jak u Ciebie na nim poranki i dnie? Ludzie się skarżą na ciągłą senność.
  • 59 / 6 / 0
@tajemniczy25 Na sen miałem ketrel dodatkowo, a wcześniej tritico. Ketrel się skończył, a dawkowałem do max 75mg, i zasypiam dobrze. Problem jedyny taki, że budzę się za wcześnie, choć to może przyzwyczajenie z psychiatryka i sobie to chwale, ale niestety od niedawna, jeszcze gdy miałem ketrel, sen ten zaczął się robić bardzo przerywany, wracają mocne i realistyczne koszmary.
  • 1019 / 185 / 0
@moons bierzesz lek od listopada,czy przytyłeś przez okres kuracji nim? Dużo ludzi mówi że strasznie tyje na tym leku.
  • 59 / 6 / 0
@tajemniczy25 Ciężko powiedzieć, bo tuż przed szpitalem, do którego trafiłem 21 listopada, waliłem bardzo dużo kody. Miewam też napady żarłoczności, a teraz od lutego dość regularnie się głodzę, więc obawiam się, że mój przykład wiele o tyciu na doksepinie ci nie powie. Mam teraz 72kg. W listopadzie miałem 76.
  • 28 / 3 / 0
Lekarz przepisał mi doksepine żeby wspomóc mnie w ostawianiu pregabaliny z dużych dawek (jestem wjebany), biore kilka dni 10mg dziennie na poczatek i juz czuje okropną senność i przyjebanie. Czy to minie? Jednocześnie odstawiłem prege z 600 do 450mg i im bardziej bede schodzil to mam zalecone zwiekszac dawke dopsepiny. Tylko że ta senność jest przejebana juz na poczatku
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Indonezja: Najstarszy dowód na użycie substancji psychoaktywnej - sprzed 25 tys. lat

Mieszkańcy indonezyjskiej wyspy Sulawesi już 25 tys. lat temu wykorzystywali orzechy betelowe jako substancję psychoaktywną - wykazały nowe badania. Nawyk, który początkowo mógł być sposobem na złagodzenie bólu zębów, stał się najstarszym na świecie dowodem używania substancji psychoaktywnej.

Ogromny transport kokainy. Narkotyki za 19 mln zł ukryto w złomie

Ponad 350 kg kokainy o czarnorynkowej wartości przekraczającej 19 mln zł przechwycili funkcjonariusze Krajowej Administracji Skarbowej w Gdyni. Narkotyki były ukryte wewnątrz ciężkich metalowych elementów znajdujących się w kontenerach ze złomem. Śledztwo w tej sprawie nadzoruje Prokuratura Okręgowa w Gdańsku.

Nieprzytomni nieletni i pacjent z 7,3 promila

Lekarka opowiada „mrożące krew w żyłach” alkoholowe historie z oddziału toksykologii.