Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 3 / / 0
Mi doksepina pomogła, gdy już zawiodły wszystkie SSRI i SNRI. Skutków ubocznych zero bądź na tyle lekkie, że ich nie zauważyłam.
  • 134 / 3 / 0
Ja stosuje, początkowo 1-1-2 10mg, i z tydzień temu 1-1-2 25mg. Działanie przeciwdepresyjne chyba bardzo spoko. Stosuje z pregabą 1-1 75mg więc przeciw lękowo też jakoś w miarę, ale wciąż nie pomogło mi na jakiś wewnętrzny wkurw, non stop poddenerwowany od rana, no i nie zapomnę że dalej powtarzam te same czynności kilka razy, zamykam klamkę 3 razy, wchodzę kilka razy do pokoju i zapalam światło. Na pewno pociosało mi po libido bo wgl zapominam że mam penisa i że wgl może się chcieć ciupciać.
  • 960 / 17 / 0
Czy doxepin jest dobry przeciwlekowy lek
  • 5 / / 0
Hejka. Dostałam doksepinę na objawy odstawienne przy schodzeniu z SSRI (esci). Czułam się fatalnie, rozbita, nerwowa, ogólnie wycofana do tego stopnia, że na myśl o powrocie na stancję i uczelnię wpadłam w chandrę i szybko poszłam do lekarza, bo już było źle. Na początku po przeczytaniu w necie informacji pomyślałam, że znowu dostałam jakieś gówno, ale miło mnie zaskoczył ten lek. Zawroty głowy i nerwica wymieszana z lękami minęła już przy pierwszym dniu. Na początku trochę mulił ale generalnie działa na mnie dobrze, więc gdyby ktoś miał wątpliwości, to polecam.
  • 56 / 8 / 0
Zacząłem doksepine od 3 dni, kiedyś to miałem zapisane do wyboru przez lekarza albo to albo wenlafaxyna. Biore na razie 75 mg na noc. Z tym, że z tego co szperałem w necie to zalecana dawka to 150-200 mg. Ci co biorą te 25 mg na noc to tylo efekt nasenno uspokajający. Z ludzi, którzy poczuli poprawe na lęki i depre to tak po 3 tygodniach stosowania. Biore to bo SSRI i SNRI nie pomogły mi.
  • 9 / / 0
Witam, jestem tu nowa. Jakoś nie działało na mnie do zaśnięcia 75mg trittico cr i dzisiaj zamiastt tego dostałam doxepin teva 10 mg na sen, a oprócz tego rano biorę na depresję 20 mg bioxetinu (zresztą też bez specjalnego rezultatu). Poczytałam trochę forum i dochodzę do wniosku, ze te 10mg to strasznie mało, może lepiej nie zmieniać, może w trzecim miesiącu to trittico zacznie działać, bo kilka razy w miesiącu mam trzydniówki piwne i trittico nie ma skutków ubocznych. Ktoś, coś mi rozjaśni? Dzisiaj jeszcze wzięłam trittico i mam całe opakowanie, może je opróżnić i dopiero zmiejszając dawkę wygasić zupełnie i dopiero zacząć doxepin? zapomniałam zapytać speca, czy tak z dnia na dzień mam zmienić. :psycho:
  • 56 / 8 / 0
@Susza Musisz sie zdecydować albo trzydniówki piwne ważniejsze albo leczenie bo jeśli leczenie podporządkowujesz trzydniówkom piwnym to ja dziękuje takie leczenie... natomiast z leków to jak wyżej napisałem, doxepina z tego co wiem to tak od 75 mg w góre. Trittico trazodon? no nie wiem.. Trittico Trazodon podobnie na depresje lubi dawki większe... w moim przypadku sie nie sprawdził, w twoim musisz wyczuć, na depresje trottico chyba od 150 wzwyż działa ale wtedy chyba bioxetin fluoksetynę musowo odstawić

Nie cytujemy posta bezpośrednio nad swoim, podajemy nazwy substancji czynnych leków - taurinnn
  • 9 / / 0
Dzięki za wypowiedź. Ale nie mam żadnych nieprzyjemności z tytułu łączenia tych leków z piwem, jak sie jest przygnebionym leżacym bez energii w łóżku całymi miesiącami, to co parę dni uważam, że mam prawo się lekko odciąć od beznadziei i raczej nie jestem w tym odosobniona?
  • 4 / 1 / 0
Dostałem 1-0-3 doksepiny w dawce 25 mg. Czy ta senność poranna przejdzie z czasem? W weekend jak zacząłem to przyjmować to po dawce porannej 25 mg nie byłem w stanie funkcjonować, w zasadzie zero siły na wszystko. W pracy teraz siedzę i jest jakaś tragedia, a to dopiero jedna tabletka.

Dostałem to na depresję, lęki oraz bezsenność. Śpi się po tym lepiej, ale póki co nic ponad to.
  • 56 / 8 / 0
24 lutego 2020Terra pisze:
Dostałem 1-0-3 doksepiny w dawce 25 mg. Czy ta senność poranna przejdzie z czasem? W weekend jak zacząłem to przyjmować to po dawce porannej 25 mg nie byłem w stanie funkcjonować, w zasadzie zero siły na wszystko. W pracy teraz siedzę i jest jakaś tragedia, a to dopiero jedna tabletka.

Dostałem to na depresję, lęki oraz bezsenność. Śpi się po tym lepiej, ale póki co nic ponad to.
Ja biore niecały miesiąc doxepin, na początku 75 mg, teraz 150 mg i senność zmniejsza sie, choć nie mam poprawy na depresje i lęki
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Operacja „Kryształ”

Czyli „ogólnopolskie uderzenie w przestępczość narkotykową wykorzystującą przesyłki kurierskie i pocztowe”.

Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"

Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.

Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę

Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.