Substancje stanowiące pochodne kwasu γ-aminomasłowego (w tym gabapentynoidy) – m.in. baklofen i pregabalina.
ODPOWIEDZ
  • 135 / 21 / 0
Hej , polecicie coś ?
Nie zamulacz
No bo co? No bo mogę
  • 1223 / 486 / 0
@Ola76 Nie wiem czy jakiś antydepresant będzie akurat dobry na schodzenie z benzo, celował bym raczej w "gabaergiki" pregabalina, baklofen, zwłaszcza ten drugi stosowałem z powodzeniem, ale jeśli już koniecznie musi być antydep to pasuje mi tu chyba najbardziej mianseryna.
  • 135 / 21 / 0
01 czerwca 2021igla83 pisze:
@Ola76 Nie wiem czy jakiś antydepresant będzie akurat dobry na schodzenie z benzo, celował bym raczej w "gabaergiki" pregabalina, baklofen, zwłaszcza ten drugi stosowałem z powodzeniem, ale jeśli już koniecznie musi być antydep to pasuje mi tu chyba najbardziej mianseryna.
Właśnie nie znam się na tym , ale lekarz przepisywał mi parogen i wenfle ostatnio i Wenlafaksyna i to straszne zamulacze , plus skutki uboczne ale to wiadomo . Jak poprosiłam o coś na pobudzanie zeby nie mulić wakacji w łóżku to stwierdził ze to nasili leki :cojest:
No bo co? No bo mogę
  • 1223 / 486 / 0
@Ola76 pregabalina i baklofen w rozsądnych dawkach aktywizują i pobudzają właśnie, nie zamulają no i co ważne mają działanie przeciw lękowe, ale posiadają też potencjał uzależniający więc trzeba ostrożnie, ale nie słyszałem ażeby komukolwiek nasilały lęki, pregabalina jest oficjalnie zarejestrowana do leczenia lęku uogólnionego.
  • 135 / 21 / 0
No lecę dziś
Do kolejnego magika zobaczymy co wymysli
No bo co? No bo mogę
  • 135 / 21 / 0
Dostałam receptę na/sertralina co myślicie
No bo co? No bo mogę
  • 1223 / 486 / 0
@Ola76 Mi osobiście ten lek pomógł, u użytkowników zdecydowanie przeważają dobre opinie, no i to co dla ciebie ważne było, profil działania aktywizujący, jednym z jej najgorszych uboków jest często wymieniana bezsenność, ale nie wkręcaj sobie niczego za wczasu, bądz dobrej myśli, zaczynaj kurację i powodzenia.
  • 1345 / 146 / 8
z jakiego benzo schodzisz? jak długo brałaś i w jakich dawkach? magik nie zaproponował schodzenia jakimś długo działającym benzo? nie masz efektów odstawiennych?
Używaj @cbsz jeżeli chcesz bym odpisał

"This body holding me, reminds me of my own mortality
Embrace this moment, remember
We are eternal
All this pain is an illusion"
  • 135 / 21 / 0
10 czerwca 2021cbsz pisze:
z jakiego benzo schodzisz? jak długo brałaś i w jakich dawkach? magik nie zaproponował schodzenia jakimś długo działającym benzo? nie masz efektów odstawiennych?
Alpra (zomiren,xanax ) bo niestety zle już ze mna ..
2 ciag , wcześniej odstawiłam na zimno teraz roczny ciag , różne dawki raz 5mg raz 7mg .. w zimie trzymałam się dawki 3mg
Mam efekty , nawet na 5 benzo hehe droga donikąd
Dodała mi jeszcze lek na spanie chlorprothixen , ale wczoraj strasznie mnie zmusił
I bardzo bolała mnie po nim głowa rano . Dostałam tez dekapine ale jej nie chce stosować . Generalnie powiedziała ze ona odrazu kierowała by mnie na odwyk ale jeżeli chce to mogę próbować tylko ze serce może mi stanąć itp
No bo co? No bo mogę
  • 1345 / 146 / 8
ile dni nie bierzesz alpry? trochę dziwne schodzenie bo psychiatra imo powinien zastosować terapie zastępczą jak wiele razy wywoływana profesorka Ashton (https://www.benzo.org.uk/).
jak się ogólnie czujesz? masz jakieś ataki paniki, rozwolnienie, potliwość?
jeżeli jesteś już parę dni wolna od benzo to tak już trzymaj, telepawa nie powinna cię chwycić.
chlorprotixen typowo na uspokojenie i zachamowanie wytwórczych myśli przed snem.
czujesz coś tej sertraliny?
Używaj @cbsz jeżeli chcesz bym odpisał

"This body holding me, reminds me of my own mortality
Embrace this moment, remember
We are eternal
All this pain is an illusion"
ODPOWIEDZ
Newsy
CBD znacznie obniża głód alkoholu – pierwsze badanie kliniczne ICONIC

Alkoholowy zespół uzależnienia (AUD) jest powszechny, a skutecznych leków wciąż brakuje. Kannabidiol (CBD) zapowiadał się na obiecującego kandydata w modelach zwierzęcych – niniejsze randomizowane badanie ICONIC dostarcza pierwszych dowodów klinicznych u ludzi z AUD.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...

Jak marihuana niszczy serce

Na Uniwersytecie Kalifornijskim w San Francisco wykazano, że przewlekłe używanie konopi - niezależnie od tego, czy są one palone, czy przyjmowane w jakimś jadalnym produkcie - wiąże się z istotnym ryzykiem dla układu sercowo-naczyniowego.