Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
ODPOWIEDZ
  • 9304 / 1809 / 2
A ja już go wstawiałem parę razy ale wszyscy mają to w nosie

Otwarte badanie mające na celu wyjaśnienie wpływu standaryzowanego ekstraktu Bacopa monnieri na leczenie objawów zespołu nadpobudliwości psychoruchowej z deficytem uwagi u dzieci
Usha Pinakin Dave i in. Adv Mind Body Med . Wiosna 2014 .
Pokaż szczegóły

Wyniki: SBME znacząco zmniejszyło wyniki podtestów objawów ADHD, z wyjątkiem problemów społecznych. Objawy niepokoju uległy zmniejszeniu u 93% dzieci, natomiast poprawę samokontroli zaobserwowano u 89% dzieci. Objawy deficytu uwagi uległy zmniejszeniu u 85% dzieci. Podobnie, objawy problemów z nauką, impulsywności i problemów psychiatrycznych uległy obniżeniu odpowiednio u 78%, 67% i 52% dzieci. Zaobserwowano, że u 74% dzieci zaobserwowano redukcję do 20%, podczas gdy u 26% dzieci zaobserwowano spadek całkowitych wyników w podtestach od 21% do 50%.

I dalej...
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24252493/

I dalej i dalej. Badań pod ADHD jest więcej, głównie na dzieciach ale zioło jest na tyle bezpieczne, że nie ma przeciwwskazań do zastosowania.

A no i piracetam
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15071842/

Ps. Pierwotnie odpisałem na stany lękowe no nie doczytałem o ADHD.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 9 / 3 / 0
19 stycznia 2024Stteetart pisze:
W 9 na 10 przypadków GABA zadziała uspokajaco czyli np waleriana.

Bardzo fajny wpływ na nerwicę mają ...chmiel, u niektórych ...ashwaganda ...
Yup, waleriana zrobiła mi dobrą robote. Chociaż potrzebuję dużych dawek. Rozgryzam tabletki Valusedu i połykam to paskudztwo, ale potem mam spokój i fajny sen.
Ashwagandy nie lubię. zamula mnie...
A chmiel działa wybitnie relaksująco... często doświadczamy go w połączeniu z alkoholem (piwo), ale lubię sobie na noc wypić mocno chmieloną bezalkoholową IPĘ, np. kraftowy 0% i po takiej "herbatce z chmielu" przychodzi błogi spokój.
Miłośniczka darów natury (ziół, kwiatów, owoców, grzybów - tylko kulinarnie lub leczniczo)
  • 9304 / 1809 / 2
Zamykają Cię m.in węglowodany 😉
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 277 / 41 / 0
Mogę polecić Amanite (Muchomor czerwony) jako uspokajacz, samemu stosuję napar z amanity gdy nie mogę zasnąć. Nie zaobserwowałem żadnych efektów ubocznych.

No i są jeszcze konopie - tutaj polecam ci jakiś dobry olej CBD tylko nie z izolatu, musi być full spectrum. A jak kiedyś będziesz mieć więcej kasy to możesz się pobawić w mikrodawkowanie THC w postaci olejków z medycznej ale to droga zabawa, trzeba wyłożyć kilka stówek na start. Jarania medyczniaków nie polecam bo to jest już tylko czysta rekreacja :P

A z substancji wspomagających stymulację to polecam duże dawki niacyny, ALCAR, kreatyna, kofeina + soplówka jeżowata.
You're an addict. So be addicted. Just be addicted to something else. Choose the ones you love. Choose your future. CHOOSE LIFE !!!
  • 2935 / 1592 / 35
Pluskwica groniasta z Kłącze marchwicy czuanksiong też mocne połączenie z tym ostrożnie.
Narcotic trust tylko i wyłącznie. Wiadomo jebać polityków co od 1989r sprzedali Polskę i dalej komuchy rządzą i myślą, że ktoś dla nich będzie walczył o co, o jaki kraj jaką Polskę? Na świecie liczą się pieniądze
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Masowe ilości kokainy na masowcu. Kucharz w areszcie

Blisko pół tony kokainy o wysokiej czystości przejęły argentyńskie służby na masowcu Ceci w porcie rzecznym San Lorenzo. Do udziału w przemycie przyznał się okrętowy kucharz.

Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd

Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.

Tona kokainy przechwycona. Gangsterzy wpadli, bo kupili łódź za gotówkę

Z łodzi u wybrzeży Australii skonfiskowano ponad tonę kokainy wartej niemal pół miliarda dolarów amerykańskich. Policja zatrzymała pięć osób.