Podchodne tryptaminy, które nie zostały rozbudowane przy pierścieniu – np. DMT, DPT, lub AMT
ODPOWIEDZ
  • 378 / 112 / 2
Po 2 tygodniach przerwy zjadłem 30 mg, czyli 2 razy więcej niż poprzednio. O dziwo dużo się w intensywności nie zmieniło. Znowu znikome efekty psychiczne, tj. zero psychodeli, jedynie lekka dezorientacja. Po 40 minutach zaczyna się sedacja i czuć że "wchodzi", ale efekty dźwiękowe pojawiają się później, stopniowo. Peak tych efektów następuje po jakichś 2 godzinach i zaczyna słabnąć, ale utrzymują się aż do następnego dnia. Rano po przebudzeniu dalej miałem delikatnie zmienione tony słyszanych dźwięków.
Zauważyłem też że charakter tych zniekształceń zmienia się w czasie. Najpierw jest zwykłe obniżenie tonów, ale po 4 godzinach dochodzi jeszcze odczucie metaliczności wszystkich dźwięków i słuchanie muzyki staje się nieprzyjemne.
Słuchałem sobie różnych dźwięków i piosenek próbując zapamiętać ich brzmienie aby potem na trzeźwo to odtworzyć. Największy rozpierdol odczułem przy piosence Gorillaz - Dare. Melodia w tej piosence najwidoczniej bardzo polega na tonach które DiPT zmienia najbardziej. Zrobiłem odwzorowanie jak to mniej więcej dla mnie brzmiało, oto link
https://vocaroo.com/1iZrWCnmfX8n
  • 378 / 112 / 2
Poleciałem na całość i zeżarłem 90 mg. Było grubo
Trip raport: https://neurogroove.info/trip/dipt-unik ... sychodelik
ODPOWIEDZ
Newsy
Badanie naukowe, które porządkuje temat kiełkowania konopi

Wolne Konopie: "Od lat powtarzamy jedno, że wiedza jest lepsza niż strach, a odpowiedzialność lepsza niż czarny rynek. Nasze hasła „Zmień dilera na farmera” i „Nie kupuj jej, tylko siej” nigdy nie były zwykłą prowokacją. Chodziło nam o zmianę myślenia i w wielu przypadkach ta zmiana naprawdę się dokonała. Uważamy, że jeśli ktoś interesuje się konopiami, powinien robić to świadomie, rozumiejąc podstawową biologię rośliny, procesy jej wzrostu i mechanizmy funkcjonowania, zamiast opierać się na mitach czy czarnorynkowych schematach."

Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN

Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.

Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana

Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.