Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
ODPOWIEDZ
  • 50 / 10 / 0
IMO piątka styknie po tak długim czasie od jedzenia
  • 1106 / 221 / 0
Indywidualna kwestia, ale 5-10mg max, nie upierdoli, a jak będzie za słabo co też się może zdarzyć, to przynajmniej będziesz wiedział na czym stoisz.
  • 401 / 20 / 0
Dzięki mordeczki za info!
  • 305 / 40 / 0
20 października 2021Pan Cietrzew 69 pisze:
Mam nadzieję, że nie bierzesz codziennie w tym schemacie. Nawet pomimo niewielkiej dawki benzo brane codziennie nie jest leczeniem tylko niwelowaniem objawów do momentu bolesnego odstawienia. Jeśli już to albo doraźnie albo krótkotrwale (do 2 tyg).
mam brać przez dwa tygodnie Relanium i stopniowo zmniejszać po ciągu na Alprazolamie i tego się trzymam, nie chcę się wpakować w kolejne gówno.
  • 72 / 18 / 0
22 października 2021essen pisze:
Jaka dawka na delikatne (podkreślam delikatne) wychillowanie się (nie upierdolenie) diazepamem dla kogoś kto benzo jadł 3-4 lata temu?
Nie pamietam jakie to były dawki - takie żeby zbić zwałe po stimach. Aczkolwiek to chyba jest bardzo dlugi okres czasu wiec nie powinno być istotne.
Żadna. Na delikatne wychillowanie wypij sobie piwo. Z całego serca radzę, żeby odpuścić sobie jakiekolwiek bnz.
  • 8 / / 0
Witam wszystkich, mam pytanie do osób znających temat. Udało mi się załatwić Relanium 5mg. Nie chodzi mi o rekreacyjne użycie a jedynie doraźne.
Rekreacyjnie to ja już a wiele lat alkoholu nadużywałem, czego właśnie zbieram skutki. Czytałem trochę o benzo i wiem, że również można się w szybkim tempie uzależnić. Najbezpieczniejszy jest podobno właśnie diazepam. Jak stosować Relanium, w jakich dawkach by przetrwać jakoś AZA i odstawić alko po ciągu a jednocześnie nie wpaść w kolejne uzależnienie.
Nie mam żadnych wcześniejszych doświadczeń z benzo więc tolerancja zerowa, jedyne co stosowałem to Zopiklon doraźnie w sytuacjach podbramkowych, by trochę się przespać po odstawce procentów.
  • 1893 / 179 / 0
O ile dobrze pamiętam to na detoksie dostawałem 2-1-2 przez pierwsze parę dni, później 1-1-2, 1-1-1 i do zera. Ciąg 2,5-roczny i uzależnienie krżyżowe ale wszystko odbyło się w miarę komfortowo.
btw sugerowano mi Trittico jako alternatywę dla bzd ale jeszcze nie próbowałem.
  • 8 / / 0
Dziękuje za odpowiedź, no właśnie ewentualnego krzyżowego z benzo najbardziej się obawiam.
Przepraszam jeśli nie w temacie ale Trittico to dość słaby lek na uogólnione zaburzenia lękowe i depresyjne.
Mi nie pomógł, prawie wogóle nie odczuwałem działania. Lekarz rodzinny wypisze to bez problemu. Nie ma startu do baclofenu czy pregabaliny nie mówiąc już o benzo.
  • 1174 / 222 / 23
@Evilldead
Trittico do benzo ma się nijak, bo to inna kategoria. Możesz od małych dawek diazepam i potem dostosowywać do momentu, gdy jest znośnie. Bylebyś zmniejszał dawki co jakiś czas. W necie jak poszukasz są gotowce jak schodzić diazepamem z różnych rzeczy.
  • 1893 / 179 / 0
Dodam jeszcze że jestem od jakiegoś czasu na pregabalinie 150 mg 1-1-1 i ona trafia w moje problemy, tak że na bzd ciśnienia już prawie nie mam, sporadycznie rolka jak usnąć nie mogę.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Turcja: Całe miasto na haju po spaleniu 20 ton marihuany przez policję w centrum miasta

W tureckim mieście Lice 25 000 mieszkańców zostało nieumyślnie odurzonych dymem z marihuany po nieprofesjonalnej akcji spalania 20 ton marihuany. Sprawdź, co się wydarzyło.

Ten napój to hit w USA. Sprzedaż rośnie jak szalona, alternatywa dla drinków

Rewolucja na rynku napojów trwa – Amerykanie coraz częściej sięgają po napoje z THC zamiast po alkohol. To już nie nisza, a branża warta setki milionów dolarów, która zmienia oblicze rynku spożywczego i wywołuje poruszenie wśród regulatorów.

Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd

Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.