ps. zabawna jest w istocieta historia okrycia Damieniy przez mnicha co to "nawracał" w Meksyku "indian" - jak on to sprawdzał bądąć mnichem? :)
Damiana.
Postnowiłem napisac słów parę o damianie, testowałem jej działanie prawie miesiąc - myśle, że wystarczający to czas by ją ocenic.
Herbatkę z tej sympatycznej roslinki pijałem dośc regularnie. I za każdym razem działała na mnie erotyzująco. Pobudzała w całkiem widoczny sposób seksualnie. Na herbatkę z damiany przeznaczam około 3-5g szuszu, a efekty są zauważalne. Poprawa nastroju, nabranie chęci do życia etc. Ma bardzo (jak dla mnie) przyjemny aromat, jednak smak herbatki jest gorzki, więc nalezy mocno posłodzic. Efekty odczuwalne po ok 15 min, trwające około 1,5h. Moja kobieta określiła je jako skumulowanie energii, która bardzo subtelnie jest upuszczana a jej wybuch następuje w momencie orgazmu. Doznania seksualne są pełniejsze i bardziej zmysłowe.
Przepis na mocną i pyszną herbatkę z damiany:
15g szuszu damiany
2g szuszu melisy
sok z 1,5 cytryna
sok z 1 pomarańczy
kilka łyżek miodu (według własnego uznania)
Całośc zalac wsypac do termosa, zalac do pełna gorącą wodą. Pic po odcedzeniu z fusów.
Oprócz herbatki paliłem też skręty z suszu. Efekty widoczne po około 5 min, nieco subtelniejsze, aczkolwiek zauważalne, dodatkowo piłem herbatkę (5g) i nastąpiło zmulenie i stan określany przeze mnie jako nicniechcenie.
Kręciłem także papierosy z damiany z niewielką ilością kanny (30%) jednak efektów damianowych brak. Za to damiana znacznie intensyfikuje działanie kanny!
Połączenie z alkoholem niewielkiej ilości, który to w postaci wina domowej roboty (0,5h) zakosztowałem po wypiciu herbatki z damiany (5g) dało efekt w postaci stanu błogostanu oraz zwiększenia erotyzującego działania damiany.
Doskonały wypełniacz do jointów.
Próbował ktoś tego? Warto? Bo cena jest zachęcająca a ja szukam czegoś, co da delikatny luzik czy uspokojenie.
Jeśli zależy wam na tych ostatnich, to...
Damianę można palić, ale lepiej zrobić herbatę z 1, 2 łyżeczek i do tego zajarać lufkę, dwie. A podobno jeszcze lepsze efekty daje nalewka, tylko nie mam przepisu jak ją przyrządzić.
A jak szukasz codeine jakiegoś lajtowego odmóżdżacza, to polecam kannę lub wild dagga :-)
Herbatkę z tej sympatycznej roślinki pijam dość regularnie. I za każdym razem działa na mnie erotyzująco. Pobudza w całkiem widoczny sposób seksualnie. Na herbatkę z damiany przeznaczam około 3-5g suszu, a efekty są zauważalne. Poprawa nastroju, nabranie chęci do życia etc. Ma bardzo (jak dla mnie) przyjemny aromat, jednak smak herbatki jest gorzki, więc należy mocno posłodzić. Efekty odczuwalne po ok 15 min, trwające około 1,5h. Moja kobieta określiła je jako skumulowanie energii, która bardzo subtelnie jest upuszczana a jej wybuch następuje w momencie orgazmu. Doznania seksualne są pełniejsze i bardziej zmysłowe.
Przepis na mocną i pyszną herbatkę z damiany:
15g suszu damiany
2g suszu melisy
sok z 1,5 cytryna
sok z 1 pomarańczy
kilka łyżek miodu (według własnego uznania)
Całość wsypać do termosu, zalać do pełna gorącą wodą. Pić po odcedzeniu z fusów.
Oprócz herbatki paliłem też skręty z suszu. Efekty widoczne po około 5 min, nieco subtelniejsze, aczkolwiek zauważalne, dodatkowo piłem herbatkę (5g) - nastąpiło zmulenie i stan określany przeze mnie jako nicniechcenie.
Kręciłem także papierosy z damiany z niewielką ilością kanny (30%) jednak efektów damianowych brak. Za to damiana znacznie intensyfikuje działanie kanny! Podobnie rzecz ma się z sibiricusami.
Połączenie z alkoholem niewielkiej ilości dało efekt w postaci stanu błogostanu oraz zwiększenia erotyzującego działania damiany.
Najmocniejsze efekty daje nalewka. Oto przepis:
500ml spirytusu
500ml wody przegotowanej
50g damiany
100ml miodu
Oprócz podanych wyżej składników można dodawać innych, mających na celu nadanie aromatu nalewce (np. skórki pomarańczy, mandarynki, cytryny, goździki itp)
Do słoja wkładamy zwilżoną wcześniej damianę (ewentualnie wspomniane dodatki), zalewamy spirytusem. Odstawiamy macerat na około 3 tygodnie (ja pozostawiłem go na ponad miesiąc, ale raczej z braku czasu na zajęcie się przygotowaniem nalewki - 3 tygodnie w zupełności wystarczą). Po tym czasie cedzimy macerat, susz zalewamy ponownie, tym razem przegotowaną wodą. Odstawiamy na kilka dni. Ponownie przecedzamy. Łączymy oba płyny (spirytus i wodę), a następnie filtrujemy po używając filtrów do kawy (polecam te z Lider Price'a). Do przefiltrowanego maceratu dodajemy rozpuszczony miód. Odstawiamy na dwa tygodnie.
Tak przygotowaną nalewkę można pić solo, lub też zrobić z niej drinki. Wielokrotnie łączyłem ją z różnymi sokami, ale smak jest delikatnie mówiąc dziwny. Najlepszym według mnie pomysłem jest tonic Schwepsa. Cudo...
Damian to doskonały wypełniacz do jointów - brak wzmocnienia efektów marihuanowych, za to dla osób niepalących tytoniu jest idealna.
Jointy z kanną i damianą paliłem, ale chyba wolę każde z tych ziółek zażywać osobno, przy czym kannę donosowo... Mniej się materiału marnuje i bardziej klepie ;-)
S&S - siedze w parku z zamiarem wypalenia, ilosci ktora podziala i udania sie do domu.
Skreciłem faja z samej damiany, wypalilem i poczulem odprezenie na poziomie placebo. Skreciłem nastepnego, tez czystego, wypalilem i teraz bylem na 80% przekonany ze stan w ktorym sie znalazlem spowodowany jest wypaleniem damianki. Ogolnie siedzialem i nie myslalem zbytnio o niczym, po prostu siedzialem. Przesiedzialem tak podziwiajac nature ok 1,5h.
Wypalone ok 3-4g daje stan zamułki i odprezenia, człowiek nie zapomina o problemach, ale nie interesuja go juz tak bardzo. Mysle ze ta zmułka moze byc spowodowana takze zadymieniem. Przy spalaniu jak wiadomo wytwarza sie wiele syfu, tlenki wegla itp. ,mogace zmulac.
PS:Damiana ma świetny smak i,jak dla mnie, lekki niegryzacy dym! Uzywam jej jako wypelniacz.
Legalize it! Bless... :)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/psiloshrooms25.jpg)
Psychodeliki mogą wspomagać onkologiczną psychoterapię i leczenie alkoholizmu
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news/klefedronfabrik5.jpg)
Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/trafiloimsie.jpg)
Zamiast paneli podłogowych narkotyki. KAS zatrzymała kontener z marihuaną
Funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Gdyni skontrolowali kontener, który przypłynął z Kanady do portu w Gdańsku. Zgodnie z deklaracją, w kontenerze miały być drewniane ekologiczne panele podłogowe, a odbiorcą była firma w Polsce.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/zrzut_ekranu_z_2025-04-14_20-26-59.png)
TVN24: „Tak wpadł szaman-informatyk"
UWAGA: Uwaga artykuł z TVN24, który poniżej przedrukowujemy, jest raczej kiepskiej jakości, jednak publikujemy go z uwagi na fakt, że jako jeden z niewielu opisuje przypadek zatrzymania i represjonowania osoby najprawdopodobniej prowadzącej ceremonie z ayahuascą.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/3-446297.jpg)
1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji
Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.