Dział służący dyskusji nt. spraw, gdzie postawiony został zarzut z art. 55-60 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Kupiłam 2 paczki buprenorfiny, płatne pobraniem.
Dane są fałszywe ale telefon niestety mój... :(

Jakie są szanse, że przesyłka jest sprawdzana? Czy może utknęła gdzieś przez powodzie?
Czy warto dzwonić i pytać o przesyłkę?
Dodam jeszcze, że wysyłający urwał kontakt - czyżby zadzwonił i się ulotnił?
  • 62 / 9 / 0
Jaki jest status przesyłki? Jaki przewoźnik?
Będąc sobą wygrywasz na starcie z braku konkurencji.
  • 453 / 281 / 0
Jest w tytule, że inPost.

Następnym razem radzę podać także numer telefonu chociażby z allegro, gdyż do odebrania przesyłki z paczkomatu potrzebujemy kodu wysłanego na maila (który także zakładamy tylko dla tej jednej przesyłki). Wtedy nic nie jest powiązane z naszym prawdziwym imieniem i nazwiskiem.

Odnośnie pytania, ja to bym pewnie na straty spisał, a jak ktoś przyjdzie i będzie pytał, to mów, że ten nicpoń kupujący nielegalne środki podał Twój numer do odbioru i Ty nic nie wiesz.
Pokażę Wam to, czego nie ma.
  • 2 / / 0
28 września 2024Banabebe pisze:
Jaki jest status przesyłki? Jaki przewoźnik?
Inpost
Przyjęta w centrum logistycznym
  • 4284 / 697 / 2117
Istnieje możliwość zagubienia paczki, lub nieprzeskanowaniu jej w sortowi (stąd brak zmiany statusu). Z racji na czas oczekiwania (już około dwóch tygodni), istnieje też duże prawdopodobieństwo jej zagubienia.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 365 / 103 / 0
Wydaje mi sje ,że gdyby paczka wpadła to już by ktoś do Ciebie pukał. Bo na co niby czekają?
Zadzwon normalnie i dopytaj o paczkę. Nie mów. Że coś zamawiałaś tylko ,że wisi paczka i chciałabyś się dowiedzieć co z nią. W razie czego zawsze możesz powiedzieć, że właśnie nie wiedziałaś o co chodzi bo nic nie zamawiałaś, a paczka jakaś wisi na Twoim numerze . Dlatego nie mów, że było zamawiane . Bardzo istotne jest to w jaki sposób o nią zapytasz gdyby było coś nie tak.
Lepiej trzymać nos w książkach niż w cudzych sprawach 📖
  • 105 / 17 / 0
Jak paczka przyjdzie to przyjdzie. Jak nie to nie przyjdzie. Lepiej nic nie robic. Prawie wszyskie przesylki sa na fikcyjne numery telefonu. Moze ktos wylosowal twoj numer? Powiazanie po numerze telefonu to nie jest silny dowod udzialu w przestepstwie.

Teraz na cebulce zmienili polityke. Teraz zamiawiajacy sam powinien zadbac o fikcyjny numer telefonu. Warto wiec w losowych miejsca kupowac startety i ich nie aktywowac. Majac taki starter kuiony kilka miesiecy temu nie dojda kto go kupil nawet na podstawie kamer.
  • 3 / / 0
Następnym razem nie podawać swojego numeru albo tak jak kolega napisał kupić jakoś starter i jego numer podać - nie aktywując go. Przecież oprócz kodu SMS czy apce przychodzi też mail. InPost każdy nr przyjmie fajkowy jak i stacjonarny
Kiedyś wpisałem 555 555 555 i też poszło. Numer to jeszcze nie dowód każdy mógł go podać tym bardziej że reszta danych są nie Twoje. Niestety ale pewnie paka przepadła ale to pół biedy. Zdarza się i trZeba się z tym liczyć. Ważne żeby Tobie problemow nie zrobili bo nie jest to tego warte.
  • 4 / 1 / 0
i jak sie sytuacja rozwiązała?
https://hyperreal_upp
  • 14 / 1 / 0
24 września 2024Kar0lin4 pisze:
Kupiłam 2 paczki buprenorfiny, płatne pobraniem.
Dane są fałszywe ale telefon niestety mój... :(

Jakie są szanse, że przesyłka jest sprawdzana? Czy może utknęła gdzieś przez powodzie?
Czy warto dzwonić i pytać o przesyłkę?
Dodam jeszcze, że wysyłający urwał kontakt - czyżby zadzwonił i się ulotnił?
Ciekawe jak się sytuacja potoczyła.

Jednakże gdyby coś było to policja by już z pewnością się odezwała, z możliwością wykonania ewentualnego przeszukania.
ODPOWIEDZ
Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.