Dział poświęcony zapytaniom użytkowników wobec ich spraw bieżących.
ODPOWIEDZ
  • 430 / 23 / 0
Czy jadąc z Krakowa do Warszawy może przytrafić się jakaś kontrola w pociągu że ktoś przewozi substancje psychoaktywne? Chodzi mi o taką kontrolę że chodzą policjanci z psem i on tropi czy ktoś nie ma narkotyków czy leków psychotropowych.. Niby to nie przekraczanie granicy kraju ale wolę zapytać bo mam kilka paczek leków ze sobą i za niedlugo wybieram się do stolicy.. nie wiem czy mogę to przewieźc legalnie jakby mnie złapali, wszystko od lekarza rzecz jasna ale się troszkę uzbierało tego..?
  • 972 / 266 / 0
Za leki Cię nie zgarną, ale te psy chyba tropią jakieś niedozwolone substancje.

Powiem tylko, że mnie nigdy taki pies nie zwąchał xD
  • 364 / 109 / 0
Na dworcach dużych miast czasem są policjanci z psami ale to raczej rzadko , a podczas jazdy pociągiem to nigdy mi się nie zdarzyło a setki razy jeździłem
"Life pain always sexy"
  • 4278 / 697 / 2117
Jeżeli są jakieś wyjazdy kibiców, to zazwyczaj wtedy są policjanci z psami. Reszta to normalna policja (która raz na ruski rok patroluje teren), tak to patrolowanie jest zadaniem straży ochrony kolei, oni się tym zajmują. Niemniej jednak to, że coś będą szukać, a tymbardziej, że ktoś będzie chodził z psem po pociągu i niuchał, czy przewożone są dragi - pierwsze słyszę.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 68 / 10 / 3
Jechałam tysiąc razy pociągiem z 3cmc w kieszeni i jeszcze nigdy mnie nie złapali. Musiałbyś mieć niezłego pecha jeśli byłaby policja z psem węszącym. Ale to praktycznie szansa 1 na milion.
Czekałam na jej reakcję. Powiedziała: „Jules bez dragów jest tu potwornie nudno”. Wtedy zrobiło mi się jej bardzo żal

Masz jakąś sprawę? Napisz na oooizneb@hyperreal.email bądź na czacie

:liść: :wino: :papieros: :kreska: :strzykawka:
  • 2801 / 360 / 0
Również nie raz jechałem pociagiem do Wawy czy Krakowa czy innych największych miast w Polsce i zazwsze z lekami ( opio , bezno itp ) i nigdy nie miałem żadnej takiej akcji . Ba nawet fenta " zułem " jadąc pociągiem :)
  • 2922 / 1588 / 34
Nie i dobrze bo by było nie dobrze jakby była.
Narcotic trust tylko i wyłącznie. Wiadomo jebać polityków co od 1989r sprzedali Polskę i dalej komuchy rządzą i myślą, że ktoś dla nich będzie walczył o co, o jaki kraj jaką Polskę? Na świecie liczą się pieniądze
  • 3245 / 617 / 0
Na dworcu, a tym bardziej molochy miejski tzn Warszawa i Kraków to bardzo prawdopodobne, ale w samych wagonach natomiast mało prawdopodobne.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 364 / 109 / 0
W sumie tak mogę dodać że policję z psami na dworcach z miast do których często jeździłem to najczęściej się zdarzały w Szczecinie , aczkolwiek to za czasów mojego liceum (2016-19). Na pewno częściej takie patrole widywałem niż w Poznaniu.
"Life pain always sexy"
  • 430 / 23 / 0
Ok a co zrobić jak mnie skontrolują na dworcu przypadkiem i będę miał ze sobą leki psychotorpowe? Wystarczy jak będzie w telefonie zapisany kod recepty? Bo lekarz daje tylko kod na kartce a czasami dostaje się SMSem i nic więcej..
Problem w tym że troszkę mi się uzbierało tych leków i nie wiem co zrobić jak na dworcu mnie skontroluja jakimś cudem i zobaczą że mam tego dużo w plecaku?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Kandydaci na prezydenta powinni zostać zbadani na obecność narkotyków?

Prezydenckie debaty rozgrzały jeszcze bardziej emocje związane z prezydenckim wyścigiem. W czasie trwającej walki o wyborcze poparcie coraz donośniejsze stają się głosy domagające się testów na alkohol i narkotyki od osób ubiegających się o prezydencką elekcję. Telewizja wPolsce24 postanowiła zwrócić się do wszystkich ubiegających się o urząd o poddanie się testowi na obecność narkotyków w organizmie.

Doniósł na „kolegę”, bo wyczuł w szatni marihuanę

Niecodzienne zgłoszenie wpłynęło do policji 2 kwietnia 2025 roku. O godzinie 15:35 funkcjonariusze konstantynowskiej „patrolówki” zostali wezwani do jednej z firm działających na terenie miasta. Powód? Pracownik administracji wyczuł podejrzany zapach marihuany, wydobywający się z jednej z pracowniczych szafek.

Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.