Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 645 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: dobson »
Używkowicz pisze:
Słuchaj nie masz racji.
Jak wyjaśnisz to ,że po jednej nabitce...
Mi się wydaje że materiał był np. sztucznie nawożony, i to do samego końca więc chemia nie zdążyła swobodnie "wyjść" z krzaka. Ewentualnie jakaś nieudana uprawa była.
"Nie należy mylić prawdy z opinią większości"
                                Jean Cocteau
  • 141 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Tomakin »
w sumie to dosc znany efekt, najzwyklejsza nerwica na tle lekowym - nieuzasadniony atak paniki, organizm zaczyna odczuwac niejasne zagrozenie, rosnie tetno, zweza sie tchawica, za chwile przestaje dochodzic odpowiednia ilosc krwi do mozgu co powoduje ze organizm zaczyna panikowac jeszcze mocniej, wiec jeszcze bardziej wydziela adrenaline, czego skutkiem jest jeszcze mniejsza ilosc krwi docierajacej do mozgu. Zaczynaja sie fale, czyli ostry atak paniki, potem organizm kontruje hormonami likwidujacymi ten stan, ale ze jest ich za duzo to za chwile musi je skontrowac wydzielaniem hormonow do nich antagonistycznych.

najlepsze jest to, ze to moze juz zostac. organizm raz wytracony z rownowagi moze do niej wracac bardzo dlugo. mi dopiero pare miesiecy temu minely nieuzasadnione ataki paniki, i tak czasem wracaja, na szczescie juz delikatne. zapewne wzielo sie to z jednoczesnego silnego stresu wywolanego takim atakiem, polaczonego z wymeczeniem organizmu (zjad po bialku) i ogolnym stresem jakiemu byl wtedy poddany organizm. ogolnie to dzialo sie to na zjezdzie kanaby rok temu, kto byl to pewnie pamieta jaka mialem krzywa jazde :D

innymi slowy, przezycie bardzo silnego strachu moze na podatnym organizmie "odcisnac pietno", zacznie sie wtedy wpadanie w panike z byle powodu. nie jest raczej tak ze sama MJ wywoluje nerwice na tle lekowym, raczej to wlasnie strach sam w sobie ma taka sile. a ze moze byc on rowniez wywolany przez "Bad tripa" to juz inna sprawa.

aha, co do tematu postu, ataki lekowe sa kompletnie nieszkodliwe i nie moga zabic, obojetnie jak potworna jest panika. Moze doprowadzic do omdlenia, wyrzygania sie ze strachu, osrania gaci, ale krzywdy fizycznej organizmowi nie zrobi

jedyne mozliwe efekty negatywne to nadcisnienie ktore moze sie pojawic gdy ciagle ataki paniki doprowadza do przerostu miesnia sercowego (baaaaardzo malo prawdopodobny scenariusz, bodajze przerasta lewa komora, ma to kazdy kto pije za duzo kawy), mozliwyosc zawalu / udaru gdy ktos jest wlasnie na skraju (po prostu serducho wali jak oszalale i gdy ma strzelic zylka, strzeli wlasnie w takim momencie - ale to po prostu bylo by przyspieszenie wyroku, dotyczy tylko osob ktore tak czy tak po paru tygodniach by zeszly), no i oczywiscie depresja + zwiazane z nia mysli samobojcze
  • 204 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: jaitylkoja »
bardzo prawdopodobne jest że marichuany nie mozna przedawkować.
Trust no1

Jeśli napisałem post dłuższy niż 2 zdania to znaczy że byłem najebany i nie traktuj go poważnie.
  • 166 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kura »
A ja dodam, że jeszcze nie zarejestrowano żadnego zgonu wynikiem którego była śmiertelna dawka marihuany
Uwaga! Użytkownik Kura nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 645 / 7 / 0
Kiedys gdzies chyba czytalem ze dawka smiertelna to cos kolo 3 albo 4 kilo przyjeta w ciagu 24h
                                Jean Cocteau
  • 907 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Prezes »
to dobrze słyszałeś, ja w Spiliffie (chyba tam) czytałem, że udokumętowane są 2 przypadki śmierci od przedawkowania, ale nie wiem tylko czy wypalili kilka kilogramów czy byli poposstu uczulenie, czy przez coś innego sie to stało...
I kórwa chuj Cie obchodzi, że robie błędy ortograficzne!

Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
  • 97 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Lechu44 »
Kura pisze:
A ja dodam, że jeszcze nie zarejestrowano żadnego zgonu wynikiem którego była śmiertelna dawka marihuany
zarejestrowano, koles w hiszpani koło 40stki z tego co pamietam wyjarał w ciągu godziny 20 gramowego skręta i pikawka mu siadła
pozdrawiam
Uwaga! Użytkownik Lechu44 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 645 / 7 / 0
Nie wiem czy to mozna zaliczyc do przedawkowania mj...
                                Jean Cocteau
  • 222 / / 0
Nieprzeczytany post autor: mr_obscene »
dlaczego nie?
marihuana przyspiesza tętno i zwiększa ciśnienie
dlatego może przyczynić się do zawału u dojrzałych panów o słabym sercu

zwłaszcza 20gram na raz..
Uwaga! Użytkownik mr_obscene nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 494 / 26 / 0
Albo np. ktoś wszedł do zajebiście wielkiej stodoły, rozgląda się. A tam przemytniki na belce pod dachem kilową paczkę położyli. Drzwi trzasnęli, paczka zachwiali się, na łeb spadli. Trup na miejscu.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.

Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.

W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".