...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
Czy kupa kasy sprawiłaby ze przestałbyś ćpac?
Tak - Mialbym "narzędzia" żeby ogarnąć swoje życie, odciąć się od przeszłości
19
5%
Tak - Choć wymagało by to także niesamowitego wysyłku aby sie powstrzymywać
10
3%
Nie - Z dragami jest jak z jazda na rowerze - tego "smaku" sie nie zapomina
82
22%
Pewnie bym ćpał ale mniej i miał możliwość życia na tyle zdrowo że konsekwencje były by znikome
56
15%
Ćpałbym do oporu aż by mi sie skończyła kasa na koks i dziwki a potem zgon
148
40%
Nie wiem - Tylko życie może dać odpoweidź
53
14%

Liczba głosów: 368

ODPOWIEDZ
  • 25 / / 0
Nieprzeczytany post autor: kolaborant »
WildMonkey pisze:
Wszystko bym przećpał i rozbawił
Ja tak samo.
Darowane przejebane.

Inaczej jak samemu się to zarobi to żal przejebać tak szybko...
Uwaga! Użytkownik kolaborant nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 165 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Norman »
kwestia tego, z ktorej strony barykady sie stoi. w pewnym momencie, po przekroczeniu pewnej bariery wieku, wypada zaczac przynosic dochod. i wkurwiac zaczynaja ludzie, ktorzy wiecznie sa bez kasy. a kiedy ja maja, licza kazdy grosz. oszczednosc, to raz. pozostale- to dwa.
  • 25 / / 0
Nieprzeczytany post autor: kolaborant »
O ja jebie. Norman nie gadaj, że skończyłeś z lombardami :-D ;-)
Uwaga! Użytkownik kolaborant nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 320 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: befree »
Nie, bede dalej cpac jak inne madonny,dzeksony,henrixy bo to takie na topie. I mial bym najlepszy towar prosto z rak lekarza/farmaceuty,nie brudzil rak ulicznym guwnem ktorego teraz jest tak duzo.
marzenia.Nie wierze żeby ktoś kto nie potrafi zarobic na siebie,mający wieczną dziure w budzecie potrafił wykorzystać duża kwote,czyż nie? :-p
Ostatnio zmieniony 09 grudnia 2009 przez befree, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik befree jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 92 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: demo'NiC »
Z innej mańki:
Czy kupa kasy sprawi, że zerwiecie z hyperrealem?
Uwaga! Użytkownik demo'NiC nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 142 / / 0
Odpowiadając na pytanie - bynajmniej, zaćpałbym się na śmierć. To właśnie kasa jest główną barierą pomiędzy mną a używkami.
Póki jest wódka, jest nadzieja.
  • 52 / / 0
Nieprzeczytany post autor: mustang »
Czy kupa kasy sprawi ze przestanie sie cpac?
Nie, bo jej brak nie jest powodem ćpania.

Zastanowiło mnie tylko pytanie, jakbym się zachował.
Widze dwie opcje:
1. Ćpam wszystko na co mam ochote bez względu na cene, kupuje club, zabieram tam znajomych i ćpamy na mój koszt.
2. Smaże dupe na plaży w Rio, posuwam piękne Brazylijki, nie potrzebuje narkotyków bo mam zajebiście na trzeźwo. Ale przypuszczam że tolerancja szybko by wzrosła, i nudziło by mnie takie życie - wróciłbym pewnie do ćpania po kilku latach/krajach.

a co do:
Czy kupa kasy sprawi, że zerwiecie z hyperrealem?
Nigdy!

z powodu braku czasu to może i tak. ale na pewien czas tylko ;)
Uwaga! Użytkownik mustang nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1406 / 142 / 0
Nieprzeczytany post autor: oxan »
czy kupa kasy sprawi że przestane ćpać?

cyt."Nie, bo jej brak nie jest powodem ćpania."

bardzo dobre powiedziane. kupa kasy wydana przez moją rodzinę na moje kolejne detoxy i odwyki to faktycznie przykład pieniędzy wyrzuconych w błoto.
narkotyki są niezdrowe
konsultacja ze mną zagraża życiu i zdrowiu
Janssen-Cilag powinien mnie dożywotnio sponsorować
matka chemia kocha swoje dzieci i nie pozwoli im umrzeć w samotności
  • 43 / / 0
Tak was czytam i się zacząłem zastanawiać, czy nie macie nic innegi do roboty poza ćpaniem...ta kupa kasy...kurwa, ja mam ją na co wydać, np. pasja-fotografia, jest obiektyw za 930EU, Leica za 30000PLN, nie wspominając o innych, na te choruje :-p , i jeszcze parę innych zainteresowań (najnowsze kitesurfing, sam sprzęt ok 3500PLN), a dopiero dodatkiem do tego są inne stany świadoności, spojrzeniem z trzeciej strony na rzeczywistość, ale nie wyłącznością...mi tak samo smakuje gibon jak i przebiegnięcie 10km w godzinę...i ostatnio stwierdziłem, ze chce mieć dzieci...zdrowe...
pzdr i wszystkiego dobrego :-D
  • 5299 / 104 / 0
Zawsze przeca można się naćpać i robić coś kreatywnego, fotografować, programować, zwiedzać koloseum, można swojąp paszczę uwiecznić, zwłaszcza będąc po deksie :)
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
ODPOWIEDZ
Newsy
Medyczna marihuana kontra bezdech senny

Według danych opublikowanych przez badaczy z Minnesota Office of Cannabis Management, 40 proc. pacjentów z obturacyjnym bezdechem sennym (OSA) uczestniczących w stanowym programie medycznej marihuany doświadczyło znaczącej i trwałej poprawy jakości snu po rozpoczęciu terapii konopiami.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Medyczna marihuana. Przerwa tolerancyjna – prosty sposób, by konopie znów działały lepiej

Choć powszechnie uważa się, że jeśli dawka przestaje działać, należy ją zwiększyć – nie zawsze jest to właściwe podejście. U niektórych osób większa dawka działa wręcz odwrotnie, ponieważ ich organizm rozwinął zbyt wysoką tolerancję. Zwiększanie dawki może osłabić działanie terapeutyczne i zwiększyć koszty leczenia. Przerwa tolerancyjna (tzw. tolerance break) oraz zmniejszenie dawek po jej zakończeniu może zwiększyć korzyści terapeutyczne i obniżyć potrzebne ilości konopi nawet o 60%.