Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 1203 / 21 / 0
Ja dodaje pół łyżeczki proszku na porcję kawy do ekspresu ciśnieniowego ;) i kawa jakby mniej gorzka, miły posmak zostawiają te orzeszki. Działanie rzeczywiście może lekko euforyczne i pobudzenie trzyma dłużej, gdzieś 2 godzinki. Fajna sprawa i tanie do tego to jest.
Chcę widzieć już tylko jedno światło.
Widzenie zbyt wielu jest wyczerpujące.
  • 119 / 1 / 0
Czy próbowałeś łączyć orzeszki z alkoholem? Myślę o wariancie nalewka, lub cocktail?
  • 1203 / 21 / 0
Z alko próbowałem łączyć ale w inny sposób - robiłem kawę po irlandzku :D i smakowała nieźle i jako napój alkoholowy robiła jak należy ;)
Trzeba kiedyś nalewkę uskutecznić... ;)
Chcę widzieć już tylko jedno światło.
Widzenie zbyt wielu jest wyczerpujące.
  • 161 / / 0
Pijałam Colę, choć zwykle z Guaraną.

Z pewnością nie ma to NIC wspólnego z psychodelikami. Cola, poza kofeiną, ma również kilka innych substancji któe delikatnie wzbogacają jej działanie. Zmieszana z Guaraną działała troche inaczej niż np zwykła Kawa (miałam wrażenie, że taki miks bardziej stymulował ciało).
THE EDGE, there is no honest way to explain it because the only people who really know where it is are the ones who have gone over.
  • 119 / 1 / 0
Zaparzyłem to jak zwykłą kawę zalewajkę. Smak ziemisty, wręcz mineralny. Nalewkę sobie darowałem. Aromat po prostu mnie do tego całkowicie zniechęcił. Działanie określiłbym jako kawopodobne, większych różnic nie zauważam. Jak ktoś autentycznie nie chce przysnąć, polecam guaranę.
ODPOWIEDZ
Newsy
19-latek po narkotykach zadzwonił na policję. Wydawało mu się, że ktoś chce się włamać do jego domu

Rudzcy policjanci podczas interwencji w jednym z mieszkań w Wirku ujawnili marihuanę i metamfetaminę. 19-letni rudzianin został zatrzymany, usłyszał zarzut posiadania narkotyków i objęto go policyjnym dozorem.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.

Szczeciński lekarz pomagał nielegalnie zdobywać opioidy. Jest akt oskarżenia

Jerzy B. stanie przed sądem za poświadczenie nieprawdy w zaświadczeniach lekarskich. Pewien szczecinianin dzięki takiemu zaświadczeniu odzyskał znaczne ilości leku opioidowego, który wcześniej podczas przeszukania zabezpieczyła policja.