Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 62 / / 0
Cześć. Mam taką nieprzyjemną sytuację, że jeden z zębów mądrości próbuje rosnąć (a ustawiony jest poziomo), co codziennie w nocy wywołuje nieznośne bóle. Pomijając nieistotne szczegóły, termin operacji mam za miesiąc, wiec wygląda na to, ze musze przyjąć 30 dawek jakiegoś leku - codziennie.
Działa zadowalająco 400 mg ibuprofenu, podobna dawka parasyfu (ale tylko raz brałem) albo jeden zwykły ketonal (pół forte).
Pytanie brzmi, który z leków p/b wybrać, żeby jak najmniej na takiej kuracji ucierpiał organizm...A może je zmieniać okresowo?
Dzięki za wszelkie porady, pozdro.
  • 182 / 3 / 0
mysle ze poltram 50 mg lub gora 100 wystarczy. i zero szkodliwosci dla organizmu.
pozdrawiam
  • 749 / 84 / 0
Opioidy czy nawet małe dawki dysocjantów nie powinny w jakimkolwiek stopniu tyrać organizmu. Minusem jest to, że klepią ale to już zależy co kto lubi :-p Jeśli chcesz jeść NPLZ to jedząc do nich ranigast ochronisz się od żołądkowych efektów ubocznych(szczególnie ważne z ketonalem).
  • 62 / / 0
Dzięki :).
Aha, na leki na leki na recepte potrzebuje recepty ; ).
Co zrobi rodzinny, jak pójdę buteleczką ketonalu i powiem mu prawdę?
EDiT: O żołądek to sie nie boje, martwi mnie wątroba raczej.
  • 749 / 84 / 0
Co zrobi rodzinny, jak pójdę buteleczką ketonalu i powiem mu prawdę?
Jak będzie spoko to da ci recke na kolejną butle i każe przyjść po kolejną w razie potrzeby, a jak trafisz na dinozaura to ci każe zrobić parę badań i bez względu na wynik i tak ci przepisze ketonal i ewentualnie da jakieś skierowanie do kogokolwiek kto będzie miał wizytę dostępną w granicach pół roku.
  • 3169 / 363 / 0
No nieźle, gościa boli ząb a wy mu doradzacie załatwienie/wyłudzenie jednego z najbardzej uzależniających leków opioidowych.
Prometeusz, na ból zęba ketonal jest najskuteczniejszy, działa lepiej niż tramal a jak go będziesz brał 30 dni nic złego ci się nie stanie (tylko nie chlej alko do tego).
JohnyHa pisze:
Opioidy czy nawet małe dawki dysocjantów...
Kaszlak lekiem na całe złooooooo. Ale macie zryte łby ;]
  • 25 / / 0
Blu pisze:
Prometeusz, na ból zęba ketonal jest najskuteczniejszy, działa lepiej niż tramal a jak go będziesz brał 30 dni nic złego ci się nie stanie (tylko nie chlej alko do tego).

Ketonal jest rownież niebezpieczny. Przy dłuższym niz tydzień stosowaniu mogą wystąpić krwawienia z przewodu pokarmowego, co objawia sie czarnym lub krwawym stolcem, wiec najlepiej stosuj leki okresowo. Tydzień ketonal, tydzień tramal, tydzień ibuprofen itd. Obserwuj uważnie organizm czy nic sie nie dzieje, szczególnie mocz i kał czy nie ma krwi.
  • 48 / 1 / 0
Ketonal ale koniecznie z czymś na oslone żołądka. Nie ładuj opio!
  • 182 / 3 / 0
Oj jak weźmie dziennie przez pare dni 50 mg Poltramu to nic sie nie stanie. a nie bedzie mial "miesiączki" z dupy przy stosowaniu ketonalu albo diklofenaku np. mi lecialo strumieniami, az slabo sie robilo... przescieradlo nieraz zakrwawione przez dicloratio. ale ja mam uczulenie na nlpz.

poltram 50 20 sztuk od lekarza i w zupełności wystarczy. i nic zlego nie bedzie.
  • 839 / 67 / 0
O, fajnie, że się taki temat napatoczył. Otóż, mam zapalenie korzonków - podobno - polega to mniej więcej na tym, że strasznie bolą mnie plecy w odcinku lędźwiowym. Ból nasila się przy schylaniu i czasami naprawdę nie mogę przez niego funkcjonować. Normalnie dostaję na to tramal 50mg w kapsułkach oraz sirdalud 4mg. I ten tramal naprawdę mi pomaga. Jednakże, trafiłam ostatnio na wyjątkowo mało przychylnego lekarza, który stwierdził, że takiego silnego leku tak młodej kobiecie, jak ja nie przypisze. Opuściłam gabinet z receptą na Dicloduo 75mg.
Jaki jest mój problem? Ano taki, że mój żołądek bardzo słabo znosi diklofenak, który zresztą niekoniecznie zawsze pomaga mi na ból. Czasami już nie wiem w którą stronę się wyginać - do tyłu, z bólu pleców, czy zginać się w pół z bólu brzucha. Ogólnie rzecz biorąc, jest jeszcze gorzej. Pytanie moje jest takie: będę szła na dniach do lekarza. Jeżeli nie dostanę znów Tramalu to o jaki lek poprosić? Nie ma opcji, żebym brała dalej diklofenak, bo do tego musiałabym cały czas brać osłonę na żołądek, a to chyba lekka przesada, nie sądzicie? Trzeba też zaznaczyć, że nie może to być lek, który przesadnie obciąża wątrobę.
Jeśli chodzi o inne leki, których próbowałam to ketoprofen (ketonal, febrofen) - nie pomaga (+też niespecjalnie brzuch go lubi), ibuprofen - czasem da radę, ale w naprawdę dużej dawce no i nimesil - pomaga, ale nie nadaje się do codziennego stosowania, bo jest zbyt niezdrowy. Jakieś pomysły? Mam nadzieję, że dostanę tramal, w mojej sytuacji to chyba najzdrowsza opcja. A może sądzicie inaczej? Może to tylko mój ćpuński instynkt podpowiada mi, że najlepszy będzie lek, którym w razie czego można się zrobić? %-D
Mam pod oczami cienie życia
I wargi mi spierzchły od suszy
w duszy.

47828580/missiv@protonmail.com - napisz mi coś miłego
ODPOWIEDZ
Newsy
1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji

Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.

TVN24: „Tak wpadł szaman-informatyk"

UWAGA: Uwaga artykuł z TVN24, który poniżej przedrukowujemy, jest raczej kiepskiej jakości, jednak publikujemy go z uwagi na fakt, że jako jeden z niewielu opisuje przypadek zatrzymania i represjonowania osoby najprawdopodobniej prowadzącej ceremonie z ayahuascą.

Strzelanina w ośrodku leczenia narkomanii. Są ofiary

Grupa uzbrojonych ludzi zaatakowała ośrodek rehabilitacji narkomanów w Meksyku - podały miejscowe władze. Zginęło co najmniej dziewięć osób, a pięć zostało rannych. Do zdarzenia doszło w poniedziałek w stanie Sinaloa na północnym zachodzie kraju.