Produkty medyczno-farmaceutyczne opatrzone nazwami generycznymi.
ODPOWIEDZ
  • 50 / 6 / 0
8 lat temu cierpiałem na ogromne boleści brzucha, które nie miały określonej przyczyny. Dostałem wtedy od lekarki lek, który bardzo dobrze działał przeciwbólowo na mój brzuch. Niestety nie jestem w stanie znaleźć tego leku, bo byłem wtedy młody i nie interesowało mnie to szczególnie.

Tabletki były takie obłe, mięciutkie, całe (w środku tez) w kolorze takim beżowo - kremowym. Miały kreskę na środku i w środku były płynne. Inny lekarz był zdziwiony, że je dostałem jako 14 latek i pamietam jak mówił, że ten lek jest bardzo mocny i zapisuje się go pacjentom z rakiem xD nie wiem czy to prawda, bo mógł tylko tak gadać bo to był pediatra.
Nie wiem czy ten lek był rozluźniający mięśnie, czy przeciwbólowy, ale był bardzo skuteczny, a teraz sobie myśle, ze może to był jakiś opioid i może bym go znowu zaczął brać, bo boleści brzucha powróciły %-D
Konowały w przychodni zgubiły kartę leczenia, dlatego pytam tutaj na H.

Rysunek:
[ external image ]

Ktoś ma jakiś pomysł?
  • 3455 / 556 / 2
Dziwi mnie, że płynne w środku. Niestety jak tak to nie mam pojęcia.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 100 / 19 / 0
Może @szufladziarz pomoże?
  • 349 / 102 / 0
Trzeba byłoby sprawdzać ChPL bo nie wiem jak wyglądają wszystkie tabletki (punkt 3 w chpl opisuje wygląd), skoro silny lek przeciwbólowy przypisywany osobom z nowotworem to może buprenorfina podjęzykowa?

Jeżeli dobrze trafiłem to grubo lekarka poleciała
Moi drodzy hyperrealowicze, proszę o nie składanie mi ofert sprzedaży, ani zakupu leków, ani innych środków, szczególnie tych nielegalnych. Jeżeli macie jakieś pytanie dotyczące leków - piszcie śmiało, w tym mogę pomóc.
  • 1 / / 0
Cześć,
Czy jesteście w stanie pomóc w identyfikacji tych 2 tabletek, ta u góry ma lekko kremowy kolor i przedziałkę, ta niżej w rzeczywistości jest trochę ciemniejsza i ma tendencję do pękania (środek biały).
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 1 / / 0
@rboq
Dzień dobry. Może i mineły 3 lata, ale jakby ktoś też chciał info to mogę powiedzieć, że najprawdopodobniej ta tabletka u góry to trazodon, w postaci Trittico XR, czyli wersja działająca 24h. Nie wiem czy 150mg czy 300mg.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru

Newsy
Trzech mężczyzn oskarżonych o przemyt kokainy promem Norræna

Trzej mężczyźni w wieku 60–70 lat zostali oskarżeni o próbę przemytu ponad trzech kilogramów kokainy z Hiszpanii do Islandii promem Norræna. Grozi im do 12 lat więzienia.

Wpadli w trakcie transakcji

Piaseczyńscy kryminalni zatrzymali narkotykowy duet. Mężczyźni wpadli w trakcie transakcji, która odbywała się na jednym z parkingów w Wólce Kosowskiej. Na posesji 49-letniego obywatela Ukrainy, policjanci znaleźli uprawę marihuany. Krzaki konopi indyjskiej zostały zabezpieczone. 44 i 49-latek usłyszeli zarzuty karne oraz zostali objęci policyjnymi dozorami.

Rozbita grupa narkotykowa. Marcin K. odpowie za handel heroiną i kokainą wartą miliony

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku stanie mężczyzna oskarżony o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem heroiną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Śledztwo w tej sprawie, pod nadzorem prokuratora Prokuratury Regionalnej w Gdańsku, prowadzili funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji w Gdańsku.