Dział poświęcony licznej grupie pochodnych katynonu, oraz jemu samemu. Podstawą ich budowy jest 2-amino-1-arylopropan-1-on.
Więcej informacji: Beta-ketony w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 373 / 38 / 0
Zastanawia mnie uzależnienie od tych dwóch substancji z rodziny beta-ketonów. Obydwie substancje potrafią wciągnąć w konkretny ciąg, ciekawi mnie jednak, która substancja bardziej łapie w swoje szpony i zostawia za sobą problemy zdrowotne?
3cmc vs 4mmc
W mojej opinii 4mmc
  • 20 / 4 / 0
Moim zdaniem 4MMC jednak wygrywa w kategorii „wciąga i trzyma za mordę” xd. Chyba właśnie przez to, że ludzie pamiętają ten konkretny efekt i cały czas gonią za tym pierwszym razem. 3CMC też potrafi zrobić niezły rozpierdol i wciągnąć w ciągi, ale mam wrażenie, że tam częściej jest już samo kompulsywne dorzucanie niż ta cała otoczka euforii.

Ogólnie obie potrafią zostawić syf w głowie i organizmie, ale 4MMC ma chyba większy potencjał do robienia z człowieka „jeszcze tylko raz” xd
ODPOWIEDZ
Newsy
Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej

Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.

Feralny lot Air India. Dwóch kolejnych pilotów oblało... narkotesty

Ciąg dalszy rozliczania feralnego lotu samolotu Air India z Phuket w Tajlandii do Delhi w Indiach. Po tym, jak kapitan nie przeszedł testu na obecność narkotyków, przewoźnik przebadał ponad trzystu pilotów i w dwóch przypadkach testy dały wynik pozytywny.

Produkcja metamfetaminy dla meksykańskiego kartelu? Są kolejne zatrzymania

Czterech Polaków podejrzanych jest o współdziałanie z Meksykanami, nieprawomocnie skazanymi w maju na 10-11 lat więzienia za wytwarzanie na dużą skalę metamfetaminy - poinformowała prokuratura. Możliwości produkcyjne zlikwidowanego przez CBŚP w Podlaskiem laboratorium sięgały 800 kg narkotyków.