Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
Zablokowany
  • 5774 / 1181 / 43
30 kwietnia 2023Dejwideszepam pisze:
Witam, jak wiecie w Polsce mamy dostępne tylko ,,Clonazepamum TZF", w dawkach 0,5 i 2mg, innych preparatów z klonazepamem nie ma, natomiast w innych krajach występuje pod innymi nazwami, ostatnio zakupiłem 30 tabletek Rivotrilu 2mg od firmy Roche...

Czy jedliście kiedyś lek Rivotril, waszym zdaniem jego działanie jest inne w porównaniu do tego naszego polskiego klona, mimo iż substancja czynna jest ta sama ?
Nie zauważyłem żadnej różnicy, no może tabletki są troszkę ładniejsze.

Scalono – CATCHaFALL
06 maja 2023Maykell85 pisze:
Co wy piszecie o zarzucaniu przez gościa uzależnionego, czystego od miesiąca od benzo klona w dawce 2mg raz w tygodniu? Na łeb żeście wszyscy upadli? Ani jednego głosu rozsądku po napisaniu przez gościa o uzależnieniu od benzo i czystości od miesiąca. Przecież takie branie raz w tygodniu, szczególnie jeszcze nie w przypadku napadów lęku tylko zarzuceniu na wyjście ze znajomymi w 99% wiąże się z powrotem do nałogu w szybkości natychmiastowej.

Nie, nie możesz już brać benzodiazepin, nigdy.

Jeśli oczywiście nie chcesz babrać się w tym gównie i odstawiać po raz kolejny, bo podejrzewam, że nie jesteś weekendowym, nieuzależnionym użytkownikiem benzodiazepin tylko osobą, ktora od miesiąca jest czysta i sprawiło jej wielką trudność odstawienie tego syfu.

Branie raz w tygodniu na wyjście ze znajomymi będąc wjebanym? Słuchasz ty siebie? Widać nie, ale że głosy innych userów były typu: "tak, bez problemu możesz zarzucić teraz raz w tygodniu" zdziwiły mnie i wręcz zaniepokoiły poziomem "pomocy" w temacie.
Nie mierz wszystkich swoja miara. Są ludzie którzy to zażywają dość długo i sporadycznie tylko. Nie są uzależnione, znam takie osoby.
Nie zapominajmy ze benzo są tylko do stosowania przez krótki czas lub sporadycznie. Wyjście z nałogu jest możliwe tak samo, jak stosowanie doraźne.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 118 / 25 / 0
A kto powiedział, że ja biorę obecnie benzodiazepiny? Takie podawanie 2mg klona nawet na wyjście ze znajomymi nawet nie będąc wjebanym grozi nim na 99%.
Uwaga! Użytkownik Maykell85 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4894 / 853 / 0
Ja tak zarzucam od ponad 5 lat klona i się nie wjebalem fizycznie.

Co nie oznacza oczywiście problemów psychicznych z tym związanych, poza tym to jeśli już gosc był uzależniony a jest czysty od miesiąca dopiero to kolega ma rację i powrót do nałogu jest wysoce prawdopodobny. Tak samo jak jest z alkoholikiem czy narkomanem, tak samo z benzo.
Uwaga! Użytkownik F6mGCrx3 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 118 / 25 / 0
Dlatego dziwi mnie podejście większości wydawałoby się osób w temacie, pomagających a nie szkodzących innym- w tym przypadku uważam takie rady są bezapelacyjnie szkodliwe jeśli gość pisze, że od miesiąca jest czysty- co dla mnie na 99% oznacza, że gość jest wjebany w benzo fizycznie i odstawił je miesiąc temu a dodatkowo pisząc, że chce używać ich w celu wyjścia ze znajomymi, bo takie wyjścia sprawiają mu psychicznie problemy i branie benzo w tym przypadku albo skończy się szybkim powrotem do nałogu albo szybkim wjebaniem się. Osoby mające problem z uzależnieniem od benzo dają innemu userowi takie rady? Lub wiedząc co to uzależnienie od benzo tak doradzają? Ja jestem wjebany w benzo od ponad 20 lat, mimo że ponad 2 lata nie biorę w ciągach dłuższych niż 3-4 dni raz na półtora-dwa miesiące i odradzam jak tylko mogę branie jakichkolwiek benzodiazepin, bo wiem, że odstawienie tego bez detoksu szpitalnego będąc wjebanym w nie fizycznie jest praktycznie niemożliwe. I ciekawe ilu osobom na 10 udało się je odstawić samemu w domu. Masę ludzi oszukuje się pisząc w temacie o odstawieniu, że odstawią a ja wiem, że po pewnym czasie bez detoksu szpitalnego nie da się ich odstawić. Nawet w szpitalu widziałem masę osób, które przy zerowaniu wypisywały się, bo były zbyt słabe żeby je odstawić. Ja zawsze w szpitalu je odstawiałem, bo jestem na tyle twardym chujem żeby je odstawić jednak wiem, że samemu odstawienie ich będąc w ciągu fizycznym jest równe mniej niż 1%.
Uwaga! Użytkownik Maykell85 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2235 / 379 / 0
Jak jest wjebany to po co pisze i wchodzi na forum?
  • 118 / 25 / 0
Bo jakbyś kretynie nie wiedział to właśnie element uzależnienia. Ile jeszcze idiotycznych twierdzeń i zaczepek, na które nie chcę mi się odpowiadać będą pisały osoby uważające, że wszystko jest ok?
  • 11 / 2 / 17
Z Klonami trzeba mega uważać.
Ja jednego dnia wziąłem jednego tabsa i prawie nic nie poczułem, więc drugiego wziąłem dwa pod język. Skończyło się to tym, że uśpiło mnie, nikt mnie nie mógł dobudzić, musieli na SOR mnie zawieść i przez kilka następnych dni chodziłem takim "pijackim" krokiem i mówiłem mega niewyraźnie.
  • 199 / 16 / 0
Ja tera z godzine temu zarzuciłem pół tabsy 2mg i niewiele czuje ale wole nie dorzucać bo to złudne może być. Teraz ćwicze sobie delikatnie na siłowni a na 22 do pracy sune.
Fatal Error.
  • 199 / 16 / 0
Co zrobić aby tak łeb nie bolał z rana po wstaniu?. Wrzucam na wieczór 1 tabse 2mg Clona i rano budze sie z ciężką bolącą czachą. Co prawda człowiek jest wyspany ale ta boląca głowa niweluje to wszystko co dobre. Ktoś ma podobnie???
Fatal Error.
  • 199 / 16 / 0
Zeżarłem całe opakowanie (tabs) w przeciągu tygodnia i stwierdzam że Clonazepamum nie jest supstancją dla mnie. Nic poza mocnym spaniem i przymuleniem często polączonym z dziwnym bólem głowy po wstaniu absolutnie nic po nim nie ma. Moze i pomaga tym chorym/zeschizowanym jednostkom co boją sie nawet tego że latarnia nocą mryga no i boją się wyjść do ludzi ale dla takiego normalniej funkcjonujacego chlopaka jak Clonazepam to ŻADNA frajda a nawet przypał bo przy większych ilościach ruchy już nie te i gadka inna a z osobami ktore nie daży sie sympatią nawet bardziej bezpośrednia czesto nakierowana na konfontacje.
Nic jak bede to kiedykolwiek jeszcze pobierał to tylko po to aby zeżreć 5tabs i iść grzecznie spać po 4CMC lub innych ciekawych substancjach. Tyle ode mnie. Pozdrawiam.
( Teraz na noc owaliłem 3 tablety naraz rozgryzając aby sie wreszcie spać położyć no i
też pobyc tych tablet do końca 😉 ).
Fatal Error.
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Kanada wprowadza przezroczyste opakowania na marihuanę

W marcu 2025 roku Health Canada, czyli kanadyjski odpowiednik Głównego Inspektoratu Sanitarnego, ogłosił nowy pakiet zmian dla producentów konopi. Najważniejsza? Zgoda na przezroczyste okienka w opakowaniach suszu. Od teraz konsument może zobaczyć zioło jeszcze przed zakupem. To pierwsza taka zmiana od czasu legalizacji marihuany w Kanadzie. Ale to nie wszystko.

Hiszpania zezwala na narkotyki w samochodach

Ministerstwo Spraw Wewnętrznych Hiszpanii zaskoczyło związki zawodowe policji, wydając polecenie, aby nie karać użytkowników narkotyków znajdujących się w zaparkowanych samochodach. Decyzja ta ma na celu ochronę prywatności obywateli, ponieważ zaparkowane pojazdy uznawane są za „prywatną przestrzeń”.

Narcos Holandia. Rekordowa liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych

O ponad 10 proc. wzrosła liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych – informuje holenderska policja. W 2024 r. wyeliminowano aż 167 takich przybytków. Dla porównania w Polsce w tym samym roku odkryto 85 przestępczych laboratoriów. Wzrasta też liczba składowisk nielegalnych odpadów po produkcji narkotyków, zagrażających środowisku.