Dział poświęcony przede wszystkim chorobom i nadzwyczajnym skutkom kombinacji tychże z substancjami psychoaktywnymi.
Regulamin forum
Uwaga! Dział zawiera wątki na temat chorób, gdzie osoby dotknięte daną chorobą mogą dyskutować o szczególnych dla siebie problemach!
Nie jest to dział, w którym właściwe są wątki "czy XYZ powoduje ABC-emię" – takie pytania należy kierować do działu/wątku o substancji XYZ!
ODPOWIEDZ
  • 1344 / 145 / 8
nie masz przypadkiem alergii na roztocza? wychodziły ci w próbach? może masz polipy w zatokach albo możesz nie mieć którejś zatoki
Używaj @cbsz jeżeli chcesz bym odpisał

"This body holding me, reminds me of my own mortality
Embrace this moment, remember
We are eternal
All this pain is an illusion"
  • 191 / 28 / 0
Rowniez mam ciagly katar, nie wiem tak naprawde od czego, zmiany temperatury bardzo wplywaja na to. Gdy wchodze z zimnego do ciepłego lub na odwrót to z nosa leci jak z kranu i nie idzie poradzic nic na to, tak samo jedna dziurka zawsze zatkana czasami prawa czasami lewa. Wyzej zostalo wspomnianie rownie zapalenie ucha, moge wam powiedziec od siebie ze to chyba najgorsza choroba jaka przezylem, pamietam jak dzis jak o 3 w nocy z łzami w oczach, zacisnietymi piescami i szczekosciskiem skrecałem sie z bólu na łóżku, leki nie pomagaly i tak sie czlowiek meczyl 2 tygodnie.
dawka czyni truciznę
  • 4301 / 698 / 2117
Może to być problem z układem autonomicznym, problemy z uczuleniem, alergia i inne rzeczy. Prawdopodobnie są to jakieś niewiadomego pochodzenia zapalenia i raczej doktor będzie miał więcej do powiedzenia, niż ludzie z forum. Diagnozy niestety internetowo nie postawimy, ale trzy z powyższym mogą być finalnie którymś, który działa, przez co powoduje wyciek z nosa.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 761 / 105 / 0
Ja mam jakąś infekcje wirusowa lub bakteryjną i od 2-3 miesięcy też się zmagam z nosem. Może to mieć wpływ na to że amfa szła w latach dzieciństwa ale nie sądzę. Zbadaj sobie CRP i wtedy będziesz wiedział czy coś ci jest. Wynik do 6 jesteś zdrowy. Wynik do 40 masz infekcje, wynik powyżej 100 to już może być nowotwór, ale bez paniki. Mi lekarz przy 14.5 powiedział że nie ma się czym narazie martwić. Nawet od popsutego zęba możesz mieć podwyższone CRP a mi został jeden 😂😂😂 hahah
Uwaga! Użytkownik Palkrolik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 8 / / 0
08 listopada 2023cbsz pisze:
nie masz przypadkiem alergii na roztocza? wychodziły ci w próbach? może masz polipy w zatokach albo możesz nie mieć którejś zatoki
Testy skórne które są robione na NFZ to jest śmiech na sali bo ci nakuwają skóre i patrzą od linijki ile mm ma dany bąbel, wiaodmo po ukuciu histaminą reakcja będzie po innych już nie. Z tego co wiem to jedna zatoka była dość dawno temu zatkana, teraz jest niby okej ale zobaczymy jak to będzie bo jeszcze to mi otolaryngolog sprawdzi.
09 listopada 2023deadmau5 pisze:
Może to być problem z układem autonomicznym, problemy z uczuleniem, alergia i inne rzeczy. Prawdopodobnie są to jakieś niewiadomego pochodzenia zapalenia i raczej doktor będzie miał więcej do powiedzenia, niż ludzie z forum. Diagnozy niestety internetowo nie postawimy, ale trzy z powyższym mogą być finalnie którymś, który działa, przez co powoduje wyciek z nosa.
Nie do końca, takie rzeczy mogą się dziać od krzywej przegrody którą na NFZ raczej nie zrobią a trzeba się z tym męczyć i męczyć co jest bardzo uciążliwe i czekać latami. Ciekawe jaki wpływ mają beta-ketony na śluzówkę i przegrodę krótkoterminowo czy jednorazowo oczywiście.
08 listopada 2023opalonyben pisze:
Rowniez mam ciagly katar, nie wiem tak naprawde od czego, zmiany temperatury bardzo wplywaja na to. Gdy wchodze z zimnego do ciepłego lub na odwrót to z nosa leci jak z kranu i nie idzie poradzic nic na to, tak samo jedna dziurka zawsze zatkana czasami prawa czasami lewa. Wyzej zostalo wspomnianie rownie zapalenie ucha, moge wam powiedziec od siebie ze to chyba najgorsza choroba jaka przezylem, pamietam jak dzis jak o 3 w nocy z łzami w oczach, zacisnietymi piescami i szczekosciskiem skrecałem sie z bólu na łóżku, leki nie pomagaly i tak sie czlowiek meczyl 2 tygodnie.
Ja też przeżyłem zapalenie ucha środkowego i na prawdę człowiek jest w stanie zrobić komuś innemu porządną krzywdę w takim stanie.
  • 1344 / 145 / 8
próby ze skóry są pierwszego rzutu. idź na alergeny z krwi, są dokładniejsze. czy leki antyhistaminowe ci pomagają?
Używaj @cbsz jeżeli chcesz bym odpisał

"This body holding me, reminds me of my own mortality
Embrace this moment, remember
We are eternal
All this pain is an illusion"
  • 3 / / 0
@cbsz też myślałem żeby iść na alergeny na badania krwii. Leki antyhistaminowe takie jak hydroksyzyna nie pamiętam czy mi pomagały ale chyba nie bo sprawdzałem je na początku roku. Ja mam też krzywą przegrodę ale jak sprawdzałem papiery to u nas na NFZ sami nie widzą dokładnie o co chodzi.
Warto było by zrobić tomografie nosa bo tomografie zatok i szczęki to już mam.
  • 191 / 28 / 0
fun fact, ten moj katar powoduje czasami takie zatkanie zatok ze nie jestem w stanie sie wysmakrac, uczycie jak przy sraniu, leb napierdala i sie czerwony robie gdy proboje to wysmakrac. Dzis rano na husteczce zamiast normalnego - przezroczystego kataru zauwazylem jakas zielono zolta breje ktora do kataru to podobna nie byla
dawka czyni truciznę
  • 56 / 6 / 0
@opalonyben idź do laryngologa, wykonaj tomografie komputerową zatok i nosa obowiązkowo, na NFZ lekarz ci wypiszę skierowanie, robią to od razu.
Nie warto z tym zwlekać bo zrobi się tylko gorzej.
  • 191 / 28 / 0
z tymi zatokami to chory jestem, jakies przeziebienie jak skurwysyn czy cos biore antybiotyk i lepiej jest
dawka czyni truciznę
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Nie mógł pogodzić się z rozstaniem, rozsypał "biały proszek" na dachu auta byłej partnerki

36-latek dobijał się w gminie Giby (Podlaskie) do drzwi swojej byłej partnerki. Awanturował się i krzyczał, a na koniec rozsypał na dachu jej samochodu amfetaminę. Został zatrzymany przez policję. Był tak pijany, że nie był w stanie dmuchnąć w alkomat.

Fenomen euforii biegacza – to nie endorfiny, tylko naturalna marihuana

Tajemniczy stan euforii, którego doświadcza blisko 75% biegaczy. Tak zwana „euforia biegacza” redukuje ból, wyostrza zmysły i daje uczucie podobne do działania marihuany. Najnowsze badania naukowe tłumaczą, dlaczego „runner’s high” to nie mit, a ewolucyjny mechanizm przetrwania – i jak go uruchomić nawet początkującym. W tym artykule dowiesz się, co to jest runner’s high, jak działa i jak go wywołać nawet jeśli dopiero zaczynasz biegać.

Rekordowe uderzenie w narkobiznes. Zlikwidowano 19 laboratoriów i ujęto 67 osób

Co najmniej tysiąc funkcjonariuszy wzięło udział w największej w ostatnich latach operacji wymierzonej w syndykat narkotykowy działający na terenie Ukrainy. Zlikwidowano 19 laboratoriów i 17 magazynów oraz zatrzymano 67 osób, w tym 32-letniego bossa organizacji. Szacuje się, że miesięcznie narkogang produkował nawet 700 kg mefedronu, alfa-PVP i amfetaminy.