Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
ODPOWIEDZ
  • 1387 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: pindyjski »
"MOŻNA" to jest słowo klucz. Najlepiej rozumieć je jako "MOŻNABY PRÓBOWAĆ" bo wydaje mi się, że to sposób czysto hipotetyczny nawet dla autorów tych
popularnych książek dotyczących uprawy konopi
.

A nawet jeśli byłoby to możliwe, to jestem ciekaw stężenia THC w takim chmielu. Stężenie równomierne? Czy w kwiatostanach największe? I ile by wynosiło? 1%? 0,5%? Czy to w ogóle byłoby opłacalne?
– Chodź. Czeka nas długa podróż.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
  • 56 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: nowadays »
Jakby sam w sobie chmiel naprawdę działał to byłby dawno popularną używką, że nie jest więc - nie działa! a przynajmniej nie po nim żadnych ciekawych efektów. Tatarak sam w sobie - też nie działa! :P Przynajmniej nie ten z Polski i Europy.
  • 145 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: kr0pka »
Ktos pod oferta Chmielu marynka na MO dal taki komentarz;
Przyjemny szit, dobrze się pali, nie gaśnie (zaleta np. jak mieszać z innymi ziółkami do palenia) i ma bardzo przyjemny aromat dzięki żywicy.
Fajny relaks. Dobre do bonga, do skrętów słabiej bo w płatkach, których w młynku nie zmielisz, bo żywica od razu go zapcha. Próbowałem
zalewać spirytem też, ale wtedy efekt chmielowy jest stłumiony efektem etanolowym. Ogólnie zaje..bongo;)
Ktos sie ustosunkuje? Warto sprobowac palic to same? Warto dodac do skreta?
Lepiej kupic chmiel marynka czy moze Lupulinum jako proszek? Daloby sie palic to Lupulinum czy tylko jakies herbatki badz nalewki?
  • 56 / 1 / 0
Według mnie - nie warto to palić, nie warto dodawać do skręta. Proszek oczywiście lepszy;) Ale oprócz delikatnego relaksu i uspokojenia nic ciekawego się nie wydarzy;) i oczywiście herbata - napar;) lecz naprawdę chmiel to tylko zwykłe ziele, typu waleriana;)
  • 25 / / 0
Wbiłem dzisiaj do apteki zrealizować receptę i mój wzrok przykuła mała, zielonkawa paczuszka -
Szyszka chmielu, tabletki powlekane. Warto spróbować - pomyślałem. Na własnej skórze muszę się przekonać, że nie ma działania rekreacyjnego. Zarzucę wieczorem i zdam relację.

Fuzja - D5

Poszło 1/4 paczki - 1500mg wyciągu, czyli dawka na pograniczu bezpiecznej. Miałem mocną, psychodeliczną banię, nieporównywalną z niczym innym...

Tak na poważnie, to taka dawka przyjęta rano nie dała prawie żadnych zauważalnych efektów. Następnego dnia zarzuciłem 2h przed snem i muszę przyznać, że poczułem subtelne, ale jak najbardziej miłe efekty. Zazwyczaj nie zasypiam od razu po wtuleniu się w kołderkę, a tamtym razem mi się udało.
  • 56 / 1 / 0
Apsekty lekarskie, zielarskie, psychologiczne. a jakie etnobotaniczne - magiczne? Działanie na poziomie placebo, uspokaja. Ziołolecznictwo bardzo ciekawa sprawa i niesamowicie przydatna, ale chmiel nie powinien sie znajdować w roślinach etnobotanicznych - tak jak i kilka innych produktów natury na tym forum.
Wiele osób nieznających tematu włazi tu, i próbuje się tym "naćpać" - odużyć. Profanacja tej roślinki.

Czyli jak wypije za dużo piw (zgon) to będę żulem?? (alko + chmiel = piwo. witaminy pomine.)
  • 2244 / 23 / 0
Zapewniam Cię, że jest na swoim miejscu. Piwo to tylko najbardziej znane użycie.
  • 641 / 16 / 0
Jeśli chodzi o sposoby, nie chcę łamać przepisu: no source, więc powiem tyle, wpiszcie sobie "hops hash" w duckduckgo i będziecie mieli o jeden sposób więcej.
  • 2244 / 23 / 0
Miałem na myśli użycie ludowe, takie też się zdarzały.
  • 126 / 2 / 0
Ja dzisiaj zerwałem parę szyszek, było około pół szklanki, zalałem to chłodną wodą i mieszałem do zmętnienia. Wyciągnąłem szyszki i wypiłem to gorzkie coś( żywica się nie rozpuściła, widać było pływający żółty pyłek) dostałem czegoś w rodzaju śmiechawki przez pięć minut, jednak raczej to nie była faza tylko śmiałem się z tego jakim trzeba być debilem żeby szukać czegoś podobnego w działanie do THC w chmielu
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Tona kokainy przechwycona. Gangsterzy wpadli, bo kupili łódź za gotówkę

Z łodzi u wybrzeży Australii skonfiskowano ponad tonę kokainy wartej niemal pół miliarda dolarów amerykańskich. Policja zatrzymała pięć osób.

"Bardzo lubiłem amfetaminę". Znany muzyk o narkotykach

Kazik Staszewski opowiedział o swoim doświadczeniu z narkotykami. Muzyk sporo eksperymentował z używkami.

Ten napój to hit w USA. Sprzedaż rośnie jak szalona, alternatywa dla drinków

Rewolucja na rynku napojów trwa – Amerykanie coraz częściej sięgają po napoje z THC zamiast po alkohol. To już nie nisza, a branża warta setki milionów dolarów, która zmienia oblicze rynku spożywczego i wywołuje poruszenie wśród regulatorów.