Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
ODPOWIEDZ
  • 204 / 1 / 0
Właśnie przeczytałem w pewnej książce o używkach że palony chmiel wywołuje efekty podobne do high'u marihuanowego. Co o tym sądzicie? Próbował ktoś to robić? Bo niedaleko mnie rośnie chmiel, postaram się spróbować. Książka chociaż traktuje temat każdej rośliny po macowszemu wydaje się być napisana z sensem.

http://rapidshare.com/files/24120751/legalne-srodki.rar link do książki
Trust no1

Jeśli napisałem post dłuższy niż 2 zdania to znaczy że byłem najebany i nie traktuj go poważnie.
  • 78 / 2 / 0
Bardzo ciekawa informacja, tylko co ten temat robi w dziale alkohol?
Żeby życie miało smaczek, na mej działce rośnie maczek...
  • 273 / 1 / 0
a czego drogi snejku skladnikiem jest chmiel ? tak, tak, dobrze myslisz, piwa, czyli jakby nie patrzec, alkoholu ... ale watek rownie dobrze mozna wcisnac w magiczny ogrod
  • 78 / 2 / 0
No tak, bez wątpliwości chmiel jest składnikiem piwa. Ale chmiel to nie alkohol, a to jest dział alkoholu> Czyli spirytus, wódka, piwo, wino itd. A nie chmiel, żyto, wiśnie, miód i ogrom innych substancji, z których robi się napoje alkoholowe bądź dodaje się je do nich.
Żeby życie miało smaczek, na mej działce rośnie maczek...
  • 749 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: korkorio »
I co Jaitylkoja?
Paliłeś?
Gdzieś teraz kwitnie?
I'm broken.
  • 3 / / 0
Nieprzeczytany post autor: riot77 »
@jaitylkoja
spaliłem dwie suche szyszki chmielu, i coś jakbym czuł, takie delikatne bardzo jak zejście bardziej z trawki,ale mozęto dym mnie otumanił albo autosugestia
  • 178 / 8 / 0
don skuninhos pisze:
a czego drogi snejku skladnikiem jest chmiel ? tak, tak, dobrze myslisz, piwa, czyli jakby nie patrzec, alkoholu ... ale watek rownie dobrze mozna wcisnac w magiczny ogrod
chmiel akurat nie zawsze wystepuje w piwie i nie jest zadna rzecza konieczna do stworzenia browca, uwazam ze do magicnzego ogrodu powinien pojsc topik ;]
Uwaga! Użytkownik electric_terrorist nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 273 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: don skuninhos »
uh, no spoko, tylko czy ja napisalem ze jest koniecznym skladnikiem ?
watek, jak juz wczesniej napisalem powinien byc na dobra sprawe w magicznym ogrodzie, ale na upartego mozna go wsadzic tu gdzie jest, bo w wielu przypadkach chmiel jest pochodna piwa, i nie ma co pierdolic sie z debatami na tak blahy temat, mody zrobia swoje, to ich dzialka
[Już - Kurwik]
Ostatnio zmieniony 17 września 2007 przez Kurwik, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 923 / 27 / 0
Nieprzeczytany post autor: tehacek »
no to moze ktos sie wypowie na temat;]

w tej samej ksiazce, juz dawno temu wyczytalem o efektach jakie wywoluje palony chmiel. pokusilem sie wiec i sprobowalem.
oto kilka spostrzezen:

-kurewsko niedobry dym, strasznie dusil (skręt)
-bóle głowy - po pewnym czasie od zapalenia pojawiał się lekki, acz dokuczliwy ból głowy.
-efekty - brak. ja osobiscie nie odczulem zadnych efektow, choc w najmniejszym stopniu podobnych do mj.

przyznacz trzeba jedynie, ze szyszki chmielu zawieraja duza zawartosc jakiejs zywicznej substancji, o charakterystycznym zapachu i konsystencji - przynajmniej w tym miejscu "Legal Highs" mowila prawde.
  • 64 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Bartosz »
wyekstrahuj sobie tą substancje (lupuline) i dopiero z tym eksperymentuj , z szyszkami się nie opłaca
Uwaga! Użytkownik Bartosz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji

Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.