CBD

Substancje pochodzenia roślinnego, w tym półsyntetyczne. Np. CBD, HHC.
Czy CBD na Ciebie dziala?
1.Tak
200
29%
2.Cos działa
136
19%
3.Działa w dużej ilości
56
8%
4.Trochę działa
110
16%
5.Nie wiem sam.
99
14%
6.Działa w miksach.
34
5%
7.Nie nic .
63
9%

Liczba głosów: 698

ODPOWIEDZ
  • 11 / 2 / 0
Re: CBD
Nieprzeczytany post autor: 1938 »
03 października 2024zupelnienikt pisze:
Mam sprawdzony olejek full spectrum, tani nie jest, ale działa.

I nie jest to żaden shot tylko zwykły olejek CBD z najpopularniejszej polskiej firmy.
Możesz podać nazwę ? Może być na pw
  • 77 / 20 / 0
Ale ten wynalazek jest zajebisty, THC nie mogę przyjmować, bo wjeżdżają mi krzywe jazdy, ale CBD to mistrz wieczornego czillu. 150mg CBD wieczorem i czuję się lepiej niż po rolkach, ciało rozluźnione, umysł spokojny, potem przychodzi głeboki i regenerujący sen.

Nie palę ani nie wapuję, olejek jest ok, ale ostatnio robię wieczorne kakałko z trichomami i nie dość, że to smaczne to po godzinie jestem w niebie. Rozmawiam z rodziną, oglądam sobie tv, czytam książki, nawet gotuję ostatnio.

Jedno co trochę męczy to mega gastrofaza, ale za to zwyczajna bułka z szyneczką i pomidorem i sałatą smakuje jak pyszny burger, kubki smakowe szaleją xD.
  • 66 / 7 / 0
A co konkretnie jest to za olejek? Może podać namiar? Nie wszystkie działają, niektóre są wręcz placebo stąd moje pytanie🙂
  • 244 / 24 / 0
Znalazłem w internecie ofertę pyłku konopnego z trichomów od polskiego producenta. Ile tego dodajesz do napoju? Chciałbym spróbować cbd w takiej formie.
jestem obłąkany
  • 77 / 20 / 0
Tutaj nie mogę pisać, wrzuciłem temat do działu sprzedawcy: cbd-t79192.html.

@245trioxin

Wrzucam około 2 gramy, to będzie około 200mg CBD + 4mg THC. Ten pyłek jest już dekarboksylowany, więc gotowy do spożycia. Dajesz mleko, ja używam owsianego, kakao, cukier jeśli potrzebujesz i 2 gramy proszku. Gotujesz 5 minut, pijesz cieplutkie. Ale nie musisz grzać, możesz to dodać do owsianki itp. Albo upiec ciasteczka :pacman:.
  • 244 / 24 / 0
Dwa gramy to sporo :) Wypróbuję ten przepis.
jestem obłąkany
  • 77 / 20 / 0
Całkiem sporo, najlepiej zacząć niżej i jeśli będzie za słabo to dorzucać następnym razem. Pamiętajcie, że przyjęte w ten sposób wkręca się ponad godzine podobnie jak edibles z przewagą THC.

Tutaj fajne podsumowanie badań na temat dawkowania CBD: https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC6710502/.

W badaniach dawkowanie <62–3100 mg/d więc całkiem sporo. Na stany lękowe jedno badanie wskazywało efektywną dawkę 300-600mg na dzień. U mnie 100-200mg wieczorem działa już dość mocno, sedacja i spokojna głowa, dobry sen. Więcej nie próbowałem, teraz robię przerwę z kilka tygodni, żeby tolerancja spadła.
  • 3245 / 617 / 0
Moim zdaniem cbd jest mniej depresyjnie działające niż kultowe thc, a przez to nie powoduje kłopotów z posegregowaniem myśli po fazowaniu, a ogólny profil i czucie działania jest praktycznie takie samo. Pomimo leków 100 gram herbaty 5% wypitej w około 24 godziny, podziałało nawet wręcz na poprawę pamięci i kojarzenia, z jednoczesną korzyścią efektu rekreacyjnego.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 77 / 20 / 0
@Verbalhologram

100 gram 5%?! Przecież to jest ~5g CBD. Ogromna ilość.

THC jest ok, tylko kiedyś było bogatsze w CBD, a teraz zioło ma 20% THC i 0% CBD, bo ma walić po bani. Potem mamy ludzi z psychozami po THC i nie ma co się dziwić, w sporej dawce to psychodelik.
  • 3245 / 617 / 0
W 24 godziny seans bo krótko spałem, no i też podtrzymanie kawą. To nie było jednorazowe zapodanie naparu ze 100 gram. A herbatka dobrej jakości z certyfikatem rolniczym z Trójmiasta. A sama hodowla rzekomo na Podkarpaciu
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Zaskakujące słowa Tomasza Lisa. "Odrobina amfy by Rafałowi nie zaszkodziła"

Zaskakujące słowa Tomasza Lisa! W swoim internetowym programie, w którym dyskutował na temat kampanii wyborczej, nagle stwierdził, że "odrobina amfy [amfetaminy - dop. red.]" Rafałowi Trzaskowskiemu by "nie zaszkodziła".

W sieci znaleźli ogłoszenia, zatrzymali 22-latka. Po raz kolejny za narkotyki

Policjanci zatrzymali 22-latka podejrzanego o posiadanie i udzielanie znacznej ilości narkotyków. Mężczyzna miał docierać do klientów w sieci i oferować im sprzedaż marihuany i 4CMC. W przeszłości był już zatrzymywany w związku z podobną sprawą.

CBŚP i ukraińska Służba Bezpieczeństwa rozbiły grupę przestępczą produkującą metamfetaminę

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji z Zarządu w Poznaniu, we współpracy z jednostką śledczą Służby Bezpieczeństwa Ukrainy z obwodu zaporoskiego, pod nadzorem Prokuratury Okręgowej w Poznaniu oraz prokuratury ukraińskiej, przeprowadzili skoordynowaną operację wymierzoną w zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się nielegalnym wywozem z Polski do Ukrainy leków zawierających pseudoefedrynę, które następnie były wykorzystywane do produkcji metamfetaminy.