Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 425 / 50 / 0
Derealizacja, w sumie bardziej zaburzenie niż ideologia ale oglądałem "nie patrz w dół" na deksie (3 plateau) kiedyś i ta scena gdzie się okazało że jedna z dziewczyn nie żyła pół odcinka tylko była wyobrażeniem tej jednej tak mi wjechała na psyche że później miałem schizy ze niektóre rzeczy które teraz widzę mogę widzieć przez jakieś traumy i nie istnieją
Uwaga! Użytkownik Rs3mati nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1040 / 150 / 0
Wierzyłem w prawdziwą miłość oraz czarną i białą magię, lewitację i telekinezę, telepatię. Wierzyłem, że w miarę postępu technicznego i podwyższania standardu życia ludzie przestaną się zabijać, a politycy nie będą prowadzić wojen. Wierzyłem, że napęd atomowy zastąpi chemiczny w statkach kosmicznych. Wierzyłem, że na początku XXI wieku na Księżycu będą już bazy, a misja na Marsa nie będzie odległą przyszłością. Wierzyłem w możliwość niekarania za posiadanie narkotyków w Polsce.
  • 3245 / 617 / 0
Wierzyłem w swój własny sens życia. A im bardziej byłem bogiem tym mniej. Tzn sens nie był taki jakiego szukałem, był taki sam od początku.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1562 / 538 / 0
Najgorzej jak kosmici skitrają szlugi pod łóżkiem żeby zrobić na złość a ty tylko biedny wciągasz 20-tą kreskę ketaminy żeby zadać im pytanie (ale od 27 kresek nie pamiętasz jakie).
  • 3245 / 617 / 0
Ja mam wrażenie, że w dzisiejszym świecie funkcjonuje coś takiego jak sprawiedliwe oszukiwanie, jeśli raz coś odbyło się za pomocą matactwa, kłamstwa czy presji wymuszenia, to może się udać następny raz, jeśli nie było większych konsekwencji za pierwszym razem, można naginać zasady dla osiągnięcia wyraznych korzyści, lub nawet satysfakcji.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1297 / 330 / 12
cały czas wierzę, że gorsze czasy miną a najlepsze dopiero nadejdą
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 4319 / 699 / 2117
29 lipca 2023Metropolis pisze:
Wierzyłem w prawdziwą miłość oraz czarną i białą magię, lewitację i telekinezę, telepatię. Wierzyłem, że w miarę postępu technicznego i podwyższania standardu życia ludzie przestaną się zabijać, a politycy nie będą prowadzić wojen. Wierzyłem, że napęd atomowy zastąpi chemiczny w statkach kosmicznych. Wierzyłem, że na początku XXI wieku na Księżycu będą już bazy, a misja na Marsa nie będzie odległą przyszłością. Wierzyłem w możliwość niekarania za posiadanie narkotyków w Polsce.
Ale fajnie napisane! Również wierzyłem w większość, a finalnie powoli okazuje się, że cofamy się "teoretycznie" w rozwoju. Już pomijam fakt "niekarania" za narko w Polsce, bo akurat w tym przypadku to jesteśmy lata świetlne do tyłu - to raz. Wierzyłem również w sentyment do innych osób, ich otwartość oraz to, że ludzie będą dla siebie nawzajem mili. Z dnia na dzień — jest gorzej.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 317 / 53 / 3
Nadal wierzę, że są osoby, które są w stanie czytać w myślach. Jak myślę teraz, że ktoś o czymś pomyślał, to skąd mam wiedzieć, że to nieprawda, ale nigdy mi tego nie powiedzą, bo nie chcą by to wyszło. Dlatego nigdy nie czuję się swobodny, nie tylko obawiam się zapisywać przemyślenia, ale też mówić komuś jakieś grube sprawy dotyczące mnie, a nawet myśleć o czym chcę, chociaż o tym nie zawsze pamiętam. Albo, że świat daje mi jakieś podpowiedzi, np. jak się kiedyś interesowałem motocyklami, to akurat wtedy mówili w radiu o wypadkach motocyklistów. Nie wiem skąd się to bierze, ale nie zbyt boję się powiedzieć to jakiemuś lekarzowi czy innemu psychologowi. Wie ktoś czy da się z tym coś zrobić?
  • 3455 / 555 / 2
09 września 2023Verbalhologram pisze:
Ja mam wrażenie, że w dzisiejszym świecie funkcjonuje coś takiego jak sprawiedliwe oszukiwanie, jeśli raz coś odbyło się za pomocą matactwa, kłamstwa czy presji wymuszenia, to może się udać następny raz, jeśli nie było większych konsekwencji za pierwszym razem, można naginać zasady dla osiągnięcia wyraznych korzyści, lub nawet satysfakcji.
Takim matactwem była na przykład epidemia covid na świecie.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1297 / 330 / 12
Wierzyłem kiedyś we wróżkę zębuszkę - oby tylko ta kurwa nie zawitała kiedyś do moich wrogów bo wtedy jej też kły wypierdolę %-D
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
ODPOWIEDZ
Newsy
policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Nowelizacja ustawy tytoniowej. MZ chce zakazać sprzedaży jednorazowych e-papierosów

Ministerstwo Zdrowia opublikowało projekt nowelizacji ustawy o ochronie zdrowia przed następstwami używania tytoniu i wyrobów tytoniowych. Jednym z jego głównych założeń jest całkowity zakaz sprzedaży jednorazowych e-papierosów, zarówno tych z nikotyną, jak i bez niej.

Legalizacja marihuany ogranicza problematyczne używanie i poprawia kondycję psychiczną

Badacze analizują, jak legalny dostęp do marihuany wpływa na konsumpcję i zdrowie psychiczne uczestników. W pierwszej akademickiej publikacji zespół badawczy przedstawił bezpośrednie porównanie legalnego i nielegalnego pozyskiwania tej substancji. Badanie rozpoczęto w styczniu 2023 r. jako wspólne przedsięwzięcie Departamentu Uzależnień w Bazylei, Uniwersytetu w Bazylei, Uniwersyteckiej Kliniki Psychiatrycznej w Bazylei (UPK) oraz Służb Psychiatrycznych Aargau.