ODPOWIEDZ
  • 132 / 2 / 0
Nie wiem czy tak ciekawie, jak się doczyta gdzieś indziej, że jest agonistą receptorów opioidowych kappa i sigma, których efekty nie zaliczają się do przyjemnych w odróżnieniu do receptora mi.

Właśnie dlatego nie jest raczej za bardzo popularny jako drug of choice :)
  • 394 / 5 / 0
Sigma to nie jest receptor opioidowy na sigme działa np: DXM,ketamina
Ma działanie agonistyczno antagonistyczne na receptory mi więc jest to coś w podobie bupry tylko, że działanie krótsze
  • 317 / 11 / 0
dzieki za odpowiedzi:)ale jak by się znalazł ktos kto raczył spróbowac ten specyfik,to proszę o wypowiedz:)
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Medyczna marihuana długoterminowo poprawia jakość życia pacjentów

Australijscy medycy mówią, że pacjenci, którym przepisano medyczną marihuanę, mogli liczyć na poprawę ogólnej jakości życia związanej ze zdrowiem, a także zmniejszenie zmęczenia i zaburzeń snu przez okres jednego roku. Lęk, depresja, bezsenność i ból również ulegały osłabieniu.

Czy psychodeliki mogą wspierać praktykę medytacyjną? Analiza nowego badania

Czy psychodeliki mogą poprawić jakość medytacji? Nowe badanie opublikowane w PLOS ONE sugeruje, że tak! Aż 73,5% uczestników (634 osoby z 863) uznało, że doświadczenia psychodeliczne miały pozytywny wpływ na ich praktykę medytacyjną.

Terapeuta uzależnień: Zielsko ma konsekwencje w następnym pokoleniu

Na oczach Roberta Rutkowskiego, terapeuty uzależnień, zmieniła się rzeczywistość wokół substancji psychoaktywnych w Polsce. Ekspert opowiedział, co działo się za kulisami tej zmiany. - To miało swoją cenę, która mnie wtedy przeraziła - powiedział wprost.