ODPOWIEDZ
  • 132 / 2 / 0
Nie wiem czy tak ciekawie, jak się doczyta gdzieś indziej, że jest agonistą receptorów opioidowych kappa i sigma, których efekty nie zaliczają się do przyjemnych w odróżnieniu do receptora mi.

Właśnie dlatego nie jest raczej za bardzo popularny jako drug of choice :)
  • 394 / 5 / 0
Sigma to nie jest receptor opioidowy na sigme działa np: DXM,ketamina
Ma działanie agonistyczno antagonistyczne na receptory mi więc jest to coś w podobie bupry tylko, że działanie krótsze
  • 317 / 11 / 0
dzieki za odpowiedzi:)ale jak by się znalazł ktos kto raczył spróbowac ten specyfik,to proszę o wypowiedz:)
ODPOWIEDZ
Artykuły
Czy lekarstwem na samotność, niepewność lub lęk mogą być psychodeliki?

Czy mija epoka narkotykowego rocka?

Newsy
W środku nocy przypomniał sobie o dozorze. Przyjechał na komendę pijany i z narkotykami w kieszeni

Policjanci z Konstantynowa Łódzkiego zatrzymali 47-letniego mężczyznę, który wsiadł za kierownicą mając ponad 2,5 promila alkoholu w organizmie, a do tego ciążył na nim sądowy zakaz prowadzenia. To jednak nie wszystko - podczas przeszukania mężczyzny znaleziono przy nim mefedron. 47-latek sam prosił się o kłopoty, bo w środku nocy przyjechał zgłosić się na dozór.

Narkotykowy proceder w centrum przemyśla przerwany przez CBŚP

Funkcjonariusze CBŚP wspierani przez kontrterrorystów rozbili zorganizowaną grupę przestępczą powiązaną z pseudokibicami, która w centrum Przemyśla „w biały dzień” handlowała narkotykami. Zatrzymano dwóch mężczyzn i zabezpieczono narkotyki o wartości 1 mln PLN. Sprawę nadzoruje podkarpacki pion PZ Prokuratury Krajowej w Rzeszowie.

Brazylijskie służby znalazły narkotyki na polskim statku. Ponad 100 kg kokainy

Brazylijska marynarka wojenna ujawniła na polskim statku "Polsteam Łebsko" 134 kilogramy kokainy. Narkotyki miały zostać przetransportowane do Maroka. Wiadomo, co dalej z polskim masowcem