Więcej informacji: Inhalanty w Narkopedii [H]yperreala
Czy butan jakoś niszczy szare komórki tak jak inne inhalanty? Wydaje się to dość prostym, mało toksycznym związkiem.
Co do tego czym spowodowana jest faza – jest to oddziaływanie na NMDA oraz przenikanie błon lipidowych. Gdyby byłoby to spowodowane niedotlenieniem, to po długim wtrzymaniu oddechu pojawiłyby się te efekty.
Jeśli jesteście ciekawi, do czego prowadzi długotrwałe zażywanie inhalantów, jest taki gość na yt jak Major Suchodolski. Ten to nawet zdania nie umie złożyć poprawnie, ma upośledzony chód i funkcje motoryczne.
Jeśli miałbym sklasyfikować szkodliwość inhalantów to butan byłby w czołówce (gdzieś po chloroformie i klejach. A to dlatego, że istnieje dodatkowo prawdopodobieństwo nagłego zatrzymania akcji serca w trakcie inhalacji. W ogóle wszystkie inhalanty są szkodliwe, dlatego z umiarem. I ludzie – wywalcie te puchy z Ronsonem! Mimo tego, że jest u mnie w chałupie, dałem sobie słowo, że po kilku próbach nie powtórzę tego nigdy w życiu i słowa tego dotrzymałem, a było to dawno.
Myśle, że tak. Sporo ludzi miewało urwane filmy i pobudkę z urazami lub bawet zatrzymania akcji serca. Zawsze biorę najpierw troche powietrza przed i do 3 góra buchów. Czasem są pojebane halucynacje jak wdychanie pyłu czy cały pokój zapylony.. . śniegiem. Totalna odklejka. Radze unikać bo się nie ogarnia. Za młodu też miewałem naprawde straszne badtripy, teraz działanie bardziej stonowane, może mam już uszkodzenie mózgu po latach nawalania różnych "halucynogenów" często w ciągu (DXM, gała, mieszanki "ziołowe", butan)
@Zgienty
fajnie się komponuje z alko i eurodance . Kode raczej tłum. Z gałą i DXM w mniejszej ilości chwilowe nitro dla odkleju. Radze uważać na miksy ze stimami i/albo sportem, ponoć uwrażliwia serce na (nor)adrenaline.
Co promieniowanie gamma robi z medyczną marihuaną i jak wpływa na kannabinoidy i terpeny?
Narkotyki dzieci kupują na przerwie szkolnej. Ekspert: w Polsce hitem jest jedna substancja
W środku nocy przypomniał sobie o dozorze. Przyjechał na komendę pijany i z narkotykami w kieszeni
Policjanci z Konstantynowa Łódzkiego zatrzymali 47-letniego mężczyznę, który wsiadł za kierownicą mając ponad 2,5 promila alkoholu w organizmie, a do tego ciążył na nim sądowy zakaz prowadzenia. To jednak nie wszystko - podczas przeszukania mężczyzny znaleziono przy nim mefedron. 47-latek sam prosił się o kłopoty, bo w środku nocy przyjechał zgłosić się na dozór.
Płacił w kasie samoobsługowej. Z kieszeni wypadł mu woreczek z marihuaną (video)
Na udostępnionym przez policję nagraniu widać 20-latka, stojącego przy kasie samoobsługowej. Mężczyzna wyjmuje z kieszeni telefon, w tym momencie coś wypada mu z kieszeni. Jak się później okazało, był to woreczek z marihuaną.
Tajemnicza torba w lesie. W środku było blisko 700 gramów narkotyków
Blisko 700 gramów narkotyków było w torbie, zauważonej nieopodal leśnej drogi, przez strażników miejskich. Funkcjonariusze ujęli też i przekazali policji mężczyznę, który krążył wokół podrzuconej w lesie kontrabandy.