Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1358 / 23 / 0
Lepiej zaczekać, bo potem mogą być właśnie takie problemy ;) W moim przypadku przy SNRI nie było żadnych komplikacji ani osłabienia działania opio(konkretnie kodeiny), ale to inna grupa leków. Może warto się przerzucić na coś innego?
http://www.lastfm.pl/user/Everett92
  • 452 / 2 / 0
czy miał ktoś po wellbutrinie tak, że cały czas był cholernie zmęczony ?

jeśli tak to utrzymywało to się przez cały okres terapii czy tylko na początku ?

bo zacząłem teraz brać od nowa (3 dzień) i jestem cały czas tak wyczerpany, że praktycznie nie ruszam się z łóżka :(

litrami piję mocną yerbę, zieloną herbatę, biorę żeń-szeń ale nawet to wszystko średnio pomaga....
Ostatnio zmieniony 02 kwietnia 2013 przez ponololo, łącznie zmieniany 2 razy.
The Smiths - Pretty girls make graves

kontakt tylko i wyłącznie przez gg - 5306912
  • 3250 / 355 / 2
Ostatnio do dexeleetu przybył eso, bo spróbował dexa i szczególnie spodobała mu sie euforyczna nostalgia, powrót klimatu z dawnych lat. Normalka. Ale JohnyHa powiązał to z antagonizmem rec. nikotynowych.
JohnyHa pisze:
DXM jest antagonistą receptorów nikotynowych tak jak każdy dysocjant. To działanie powoduje właśnie takie 'przywócenie klimatu' jak ja to nazywam.

Ogólnie jakby każdy okres w życiu ma swój klimat, swoją swoistą magię lub jej brak, takie nienamacalne 'coś' co czyni pierwszą zjarkę zajebistą czy pierwszy trip wyjebany. Właśnie antagonici receptorków nikotynowych to przywracają
Kiedyś używałem Well, ale dawno i ciężko mi obiektywnie ocenić. Toteż pytanie do aktualnie zażywających: Czy macie po bupropionie przywrócenie klimatu dawnych lat?
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 452 / 2 / 0
tak, bardzo przyjemnie np. słucha mi się muzyki, bo przypominam sobie chwilę, w których dawniej słuchałem danych kawałków.

i w ogóle stałem się jakiś taki bardziej melancholijny.

ogólnie to działanie bupropionu bardzo mi się podoba ale chyba będę musiał odstawić, bo skutki uboczne są jak dla mnie zbyt duże... (głównie chodzi mi o to chroniczne zmęczenie, o którym wspomniałem wcześniej).

ale też pojawiły mi się lekkie lęki (szczególnie w miejscach publicznych) i taka jakaś dziwna niepewność czy niepokój.

jeszcze parę dni będę brał, bo jestem na początku terapii i może to jeszcze ustąpi ale jakoś tego nie widzę ;<
Ostatnio zmieniony 06 kwietnia 2013 przez ponololo, łącznie zmieniany 1 raz.
The Smiths - Pretty girls make graves

kontakt tylko i wyłącznie przez gg - 5306912
  • 4807 / 267 / 0
@Ponololo, czy Twoja terapia oprócz chemii zawiera spotkania z psychoterapeutą?
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 260 / 5 / 0
ponololo pisze:
czy miał ktoś po wellbutrinie tak, że cały czas był cholernie zmęczony ?

jeśli tak to utrzymywało to się przez cały okres terapii czy tylko na początku ?

bo zacząłem teraz brać od nowa (3 dzień) i jestem cały czas tak wyczerpany, że praktycznie nie ruszam się z łóżka :(

litrami piję mocną yerbę, zieloną herbatę, biorę żeń-szeń ale nawet to wszystko średnio pomaga....
Miałem po wellu sennośc i zmęczenie, musiałem odstawić.
  • 37 / 6 / 0
Witam
W poniedziałek planuje zrealizować reckę na wellbutrin XR 150mg. Od czasu do czasu zażywam 3mmc oraz fetę, poza tym od miesiąca Ropinirol. Czy bupropion wyklucza któryś z proszków a jeśli nie to czy wzmocni ich działąnie? Wg lekarki może dobrze współgrać z ropinirolem (który jest odczuwalny bardzo delikatnie).
  • 156 / 2 / 0
Załatw se metylofenidat poczujesz co to znaczy kop dopaminowy,nie bralem ale czytalem wiele postów ze to mocne gówno jeśli chodzi o leki.bupropion przy nim to jakis zarcik.
Uwaga! Użytkownik kalikali nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 749 / 86 / 0
@jogurt

bupropion to nieodpowiednia substancja do potwierdzenia mojej teorii, gdyż on nie rusza receptora alfa-7, a alfa4beta3 to ledwie smyra. Do tego jest antagonistą niezależnym od napięcia(voltage-indepentent), co czyni go niezbyt skutecznym lekiem na uzależnienia.

ibogaina czy DXM są voltage-dependent antagonistami receptorów nikotynowych.
  • 410 / 23 / 0
czy bupropion moze powstrzymac spowolnienie przemiany materii spowodowane odstawieniem nikotyny? jednym slowem czy nie bede tyl po odstawieniu papierosow (przy czym nie chodzi mi o problem podjadania tylko spowolnienie metabolizmu)?
Uwaga! Użytkownik krism nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
1 na 50 przewoźników był karany za narkotyki – nietypowe badanie z Holandii

Holenderski urząd statystyczny CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) opublikował wyniki nietypowego badania, mogącego wskazywać na powiązania między branża narkotykową a innymi, legalnymi sektorami gospodarki. Skupiono się przy tym na właścicielach firm oraz prezesach, a na szczycie rankingu pojawili się między innymi przewoźnicy.

Papier nasączony syntetyczną marihuaną

W strzelińskim zakładzie karnym wykryto próbę przemytu substancji ABP, którą nasączone były kartki listu. Działanie syntetycznego narkotyku można porównać do silnego działania marihuany.

Mocny początek 2025 roku dla europejskiego rynku konopnego. Niemcy, Polska i UK na fali wzrostu

Początek 2025 roku przyniósł solidne otwarcie dla europejskiego rynku konopnego. Mimo trudności z poprzednich lat i sporych wyzwań regulacyjnych, wiodące firmy w sektorze notują rekordowe wyniki sprzedaży, a zainteresowanie rynkiem rośnie z każdym miesiącem.