Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 156 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Ojgasm »
Zyban przepisała mi rodzinna (bo naściemniałem, że fajek nie mogę rzucić, a tak naprawdę to się nie potrafię od nich uzależnić). ADD lub ADHD podejrzewam u siebie od dawna, ale psychiatry się boję. Nie wiem czy jak pójdę, nawet prywatnie to mogę powiedzieć o moich spostrzeżeniach co do stymulantów i jak na to zareaguje lekarz. Czy nie będzie to reakcja pt: aha! gościowi skończyło się ścierwo i chce się naćpać za państwowe.

Chętnie bym spróbował Concerty, albo chociaż Modafilu, ale gdzie tu znaleźć konowała, który by się nie bał (z nie wiem jakich względów) przepisać mi to na próbę. Trochę to dziwne, skoro dzisiejsza psychiatria to leczenie metodą prób i błędów...

co do tematu - poszły dwie pixy, po każdej 4 godziny porządnego haju %-D Ok 16 - stej jakby zwała - spowolnienie, spadek nastroju. Zwyżki libido nie zauważyłem, podobnie jak poprawy koncentracji.
Powiedz NIE trzeźwości
  • 835 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: greenz »
ile to kosztuje?

jakie sa szanse na przepisanie u rodzinnego, jak powiem, ze mam:

-obnizony nastroj
-problemy z koncentracja (nie radze sobie w pracy i na uczelni)
-problemy z motywacja
-problemy z porannym wstawaniem
-problemy z naduzywaniem kawy i papierosow
-problemy w kontaktach z otoczeniem %-D

jak wytlumaczyc mu ze nie chce ssri?
Uwaga! Użytkownik greenz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 156 / 5 / 0
Wystarczy druga część punktu piątego. Mnie pani doktor przepisała z entuzjazmem i na wyjściu życzyła szczęścia :cool:
Zyban 60 x 150 mg udało mi się kupić za 230 zł
Powiedz NIE trzeźwości
  • 1444 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: moloch »
@Ojgasm, prawie każdy psychiatra patrzy na pacjenta na downa, która sam nie wiem do konca czego potrzebuje, co jest dla niego dobre a co nie, a wszelkie dziwne teorie mogą godzic w jego kompetencje i sie na to przygotuj. Nie mozesz isc z taka postawa, zeby wyczul ze przyszedles wyludzic lek. Przygotuj sobie co masz mowic z gory, idź do lekarza prywatnie. Poczytaj sobie duzo o adhd i mów dokladnie to co on potrzebuje uslyszec aby przepisac ten lek. W normalnym kraju, osoba z problemami z koncentracja Concerte dostaje, tutaj na kazdym kroku trzeba walke toczyc, niestety. Bupro tez niby leczy sie adhd ale u osob doroslych, u ktorych objawy z wiekeim sa mniejsze. Podstawa to żebys byl wlasnie przekonany ze objawy adhd miales o dziecka, bo to podstawowe kryterium diagnozy. Nie sugeruj tez diagnozy ze to adhd, mow tylko jakie masz klopoty. Żadnych spostrzen odnosnie stymulantow, bo sprawa z glowy, a jeszcze bedzie Ci wkrecac ze jestes cpun i chetnie by Cie zamknal i siebie w wariatkowie w ramach detoksu :-D Wogole nie popisywac sie znajomoscia psychotropow ani neurobiochemi. To ludzie skrzywieni mniej lub bardziej i nie wolno im ufac, bo mozna wpasc w gowno nie chcący. Życze powodzenia ;)
co do tematu - poszły dwie pixy, po każdej 4 godziny porządnego haju Ok 16 - stej jakby zwała - spowolnienie, spadek nastroju. Zwyżki libido nie zauważyłem, podobnie jak poprawy koncentracji.
Znaczy co, nawciagles sie jednak tego? :-/

@Greenz, czy Ty chcesz sie tym nacpac czy leczyc? Bo jak nacpac, to lepeij daj se spokoj i zostan przy metkacie. ;-) Mozesz powiedziec, ze ssri juz brales i źle na Ciebie dzialaja, jestes senny jak cholera i nie chcesz ich. Na nikotynizm to przepisza, jak nie jeden to drugi przepisze. Z tymże na szlugi jest wlasnie zyban i jest drogi, na depresje wellbutrin o polowe tanszy. W najgorszym wypadku bierzesz recke na zyban a w aptece prosisz o wellbutrin ;)
Ostatnio zmieniony 20 sierpnia 2009 przez moloch, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 156 / 5 / 0
nie nawciągałem. Lek przyjmuję zgodnie z instrukcją, jedyną różnicą jest to, że drugą tabletkę łykam nie później niż o pierwszej (przerwa ok 6 a nie jak podają w ulotce 8 godzinna).

Bupro mnie uspokaja, normalizuje emocje, ale nie poprawia koncentracji, wręcz przeciwnie. Cały czas lekka zamuła a wieczorem jakby spuchnięty od środka baniak.
Powiedz NIE trzeźwości
  • 835 / 9 / 0
chce to na poprawe jakosci zycia :-P a problemy ze wstawaniem rano i uzywkami mam na serio, notorycznie nie pamietam nawet ze wylaczylem budzik. reszta slabo nasilona albo wcale

jezeli wellbutrin to zwykly generyk to w czym problem / po chuj kupowac zyban?
Uwaga! Użytkownik greenz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3247 / 354 / 2
Nieprzeczytany post autor: jogurt »
[quote="Ojgasm"]
Wystarczy druga część punktu piątego. Mnie pani doktor przepisała z entuzjazmem i na wyjściu życzyła szczęścia ]Proscie raczej o wellbutrin, kosztuje 50 a sklad taki sam.
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 835 / 9 / 0
no ale co sciemnic? mysle, ze najlepiej bedzie skoncentrowac sie na problemach z motywacja a nie na nastrojem, w sensie ze nie mam depresji tylko apatie. z drugiej strony troche glupio tak isc do lekarza, powiedziec "nic mi sie nie chce" i dostac fenetylamine %-D obawiam sie ze rodzinny, ktory moze nie znac tego leku poleci mi "mocna kawe i zakasac rekawy" :rolleyes: mozna zasugerowac mu nazwe leku? cos w stylu "czytalem artykul w charakterach o jakims wellbutrinie i to chyba pasuje idealnie pod moje dolegliwosci" albo "kolega mial problemy na uczelni przez lenistwo i mu lekarz wypisal wellbutrin" ;) w zyciu lekow nie wyludzalem, podpowiedzcie cos :-P
Ostatnio zmieniony 22 sierpnia 2009 przez greenz, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 156 / 5 / 0
ja naściemniałem, że teść mi polecił i że kopcił 40 lat :-) Okazało się, że rodzinna lek zna, ale jeszcze nikomu nie przepisywała i że mam zdać raport. No i zdam. Szkoda, że Concerty nie może przypisać
Powiedz NIE trzeźwości
  • 835 / 9 / 0
no dobra, ale jak sciemnie o paleniu i przepisze mi zyban, to moge bez problemu wykupic na ta recepte wellbutrin?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu

Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.

To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?

W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.