Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 105 / 9 / 0
Chyba stałem się nomadem w krainie antydepresantów i po średnio skutecznych SSRI i SNRI, dostałem bupropion. Fakt, że dopiero drugi dzień, ale jeszcze nic nie czuję. Drogawe jednak to jest. Może chociaż na palenie pomoże, bo po roku bez fajki 23.12 po prostu kupiłem i tak już palę paczkę dziennie ;)
  • 492 / 17 / 0
@blackgoku - wzywam, bo jesteś tu aktywny, ale jak ktoś obeznany to przeczyta, również proszę o odpowiedź

Nie załatwiałem nic na sylwka, aby nie żreć, jednak sytuacja się lekko zmieniła i nie chcę zasnąć o 3 w nocy.
Jak użyć bupropionu w celu aktywizacji na ostatnie 2/3h imprezy?
alkohol będzie lał się DELIKATNIE (bardzo).
Mam do dyspozycji 150 i 300mg, jedną 300 już regulaminowo zjadłem.
Przegryźć? Wciągać nie będę, bo są wypełniacze, a nos mam wrażliwy.

Mam jeszcze świeży słoik concentry, ale nie chce go otwierać, jak mogę się wspomóc bupropionem.
  • 3649 / 994 / 2
@mucha__, ofc wciągać ;-) z tego co pamiętam to wellbutrin jest z spowolnionym uwalnianiem, więc branie oralne tabletek nie ma sensu.

Wcześniej pisałem, jak usunąć otoczkę. Poszukaj moich postów w tym temacie. Ogólnie chodzi o to, żeby otoczkę usunąć, a proszek rozkruszyć ile się da. Bez problemu się wchłonie nawet przy wypełniaczach. Na pierwszy rzut możesz spróbować rozkruszyć 150mg i wciągnąć połowę, czyli 75, zobaczysz jak na ciebie działa. Odczekaj min. 30min. Resztę to już sam będzisz wiedzieć, jak zadziałać i ile. A i pod żadnym pozorem nie doprawiaj po 3-4 w nocy. Zaopatrz się w glukozę/cukier, batoniki raczej nie. No i warto mieć benzodiazepinę, jeśli nie masz zamiaru walić alkoholu strumieniami.
Gdy możesz być kim chcesz. Bądź sobą. No chyba, że możesz być Son Goku, wtedy zawsze bądź Son Goku.
Posiąść wszelką wiedzę leży w zasięgu możliwości człowieka ~ Leonardo da Vinci
Szukaj mnie na: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
  • 203 / 25 / 0
Warto do bupro dodać argininę/agmatynę żeby rozszerzyć skurczone przez wpływ noradry naczynia? Wydaje mi się, że powinno to trochę pomóc w nauce razem z noopeptem i lecytyną
  • 3649 / 994 / 2
Nie mam pojęcia. Na aminokwasach do innych supli najlepiej zna się @Stteetart
Gdy możesz być kim chcesz. Bądź sobą. No chyba, że możesz być Son Goku, wtedy zawsze bądź Son Goku.
  • 1 / / 0
Brałem parę lat temu i bardzo pomógł,dodawał energii niestety problem wrócił a wellbutrin (bupropion) przestał działać. Co może być przyczyną ?

Podajemy nazwy substancji czynnych leków. taurinnn
  • 3649 / 994 / 2
Przestał działać - w sensie nie widzisz terapeutycznych skutków jego przyjmowania, czy w ogóle nie działa? Ze względu na spowolnione uwalnianie leku nie odczujesz jego bezpośredniego działania. Jedyne co, to mógłbyś sprawdzić, czy w ogóle działa poprzez przyjęcie go bez otoczki - albo oralnie, albo donosowo. Ze znacznie zmniejszoną dawką (np. z 150mg na 50mg). Jest jeszcze inna opcja, że przyjmujesz/przyjmowałeś jakieś stymulanty NDRI. I masz tolerancję. Ale zakładam, że nie.
  • 11 / / 0
Myślicie, że może mi pomóc jeśli nie toleruję serotoniny? Wcześniej najlepiej służyła mi wenla.
Jutro idę do psycho. Jestem po Pregabalinie. Było jeszcze gorzej niż przed. Nie wiem w co uderzać. Typowy dół, brak sensu, niechęć do wychodzenia z domu, z łóżka. Potrzebuję kopa, nastroju, nie usypiacza i zamuły, bo mam to w głowie na co dzień.
  • 3649 / 994 / 2
@Sformatowana gdybyś nie tolerowała serotoniny to byś nie żyła. Dół po Pregabalinie? To raczej trzeba celować w GABA niż w katecholaminy.
  • 11 / / 0
Nie toleruję leków serotoninowych.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd

Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.

Turcja: Całe miasto na haju po spaleniu 20 ton marihuany przez policję w centrum miasta

W tureckim mieście Lice 25 000 mieszkańców zostało nieumyślnie odurzonych dymem z marihuany po nieprofesjonalnej akcji spalania 20 ton marihuany. Sprawdź, co się wydarzyło.

Ten napój to hit w USA. Sprzedaż rośnie jak szalona, alternatywa dla drinków

Rewolucja na rynku napojów trwa – Amerykanie coraz częściej sięgają po napoje z THC zamiast po alkohol. To już nie nisza, a branża warta setki milionów dolarów, która zmienia oblicze rynku spożywczego i wywołuje poruszenie wśród regulatorów.