Syntetyczny opioid, będący jednocześnie agonistą oraz antagonistą receptorów opioidowych.
Więcej informacji: Buprenorfina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2876 / 99 / 0
Czyli dowalanie jeszcze teoretycznie ma sens i powinno się zrobić mocniej tak? Czy będzie to tylko strata materiału?
miss disaster pisze:
A to nie jest tak, że istnieje jakaś dawka progowa, po której już nie działa tak jak mniejsze dawki?
Właśnie nad tym się zastanawiam
"Czuję się gwiezdnie"

Po dzisiejszym robię przerwę
  • 401 / 3 / 0
Jak bierzesz małe dawki to dowalanie powinno mieć jakiś sens, to wszak nie kodeina i ten skomplikowany system 'regeneracji enzymów' ;-)
Wydaje mi się, że dawka progowa istnieje, ponadto przy stosowaniu dłuższym, nawet przy zwiększaniu dawek bupra traci swój urok i zwyczajnie przestaje działać.
In heaven everything is fine. You've got your good things and I've got mine.

http://www.youtube.com/watch?v=qHYNfitGBp4

---

„Jedyna wolność to zwycięstwo nad samym sobą.” opio-free :cool:
  • 791 / 7 / 0
miss disaster pisze:
A to nie jest tak, że istnieje jakaś dawka progowa, po której już nie działa tak jak mniejsze dawki?
jest
@topic
bozy synu jesli szukasz sposobu na zwiekszenie mocy bupry, sprobuj induktorow cyp3a4 (jest ich od chuja), enzymu przerabiajacego bupre do norbupry, ktora to jest pelnym agonista mu
Knowledge itself is power, for wisely used knowledge is the most lethal of weapons
So as the shots sing out like a piper, everyones scared of the neighbourhood sniper!
  • 2876 / 99 / 0
Dziękuje bardzo za radę, sprawdzę to i zobaczę czy mam możliwość objęcie tych induktorów w posiadanie :)
"Czuję się gwiezdnie"

Po dzisiejszym robię przerwę
  • 3206 / 175 / 0
Oltun pisze:
miss disaster pisze:
jest
@topic
bozy synu jesli szukasz sposobu na zwiekszenie mocy bupry, sprobuj induktorow cyp3a4 (jest ich od chuja), enzymu przerabiajacego bupre do norbupry, ktora to jest pelnym agonista mu
próbowałeś?
Uwaga! Użytkownik ItvH2erPPPWR nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1525 / 196 / 0
Ponieważ buprenorfina ma dwie komponenty agonistyczna i antagonistyczną, występuje w jej działaniu tzw. efekt pułapowy powyżej pewnej dawki zaczyna przeważać komponenta antagonistyczna i działanie jej nie wzrasta. Z tego powodu nie są znane śmiertelne zatrucia buprenorfiną. Jedyny przypadek zejścia śmiertelnego, jaki znalazłem w literaturze był efektem miksu z midazolamem.
  • 791 / 7 / 0
jak juz pisalem - osoba bez tolerancji na opio najpewniej udusi sie z nadmiernego pobudzenia receptorow mu nawet w przypadku malej dawki, u osoby z duza tolerka wykraczajaca poza pulap dzialania bupry na mu (28-32mg) dawka smiertelna jest substancjalnie wyzsza, gdyz mechanizm smierci jest wtedy inny
dodatkowo trzeba pamietac, ze aktywny metabolit bupry - norbupra - jest PELNYM agonista mu

no i chyba cos slabo szukales, dziadu - duckduckgo - buprenorphine deaths:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12493578
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20369247
Knowledge itself is power, for wisely used knowledge is the most lethal of weapons
So as the shots sing out like a piper, everyones scared of the neighbourhood sniper!
  • 154 / 1 / 0
Nie wiem czemu, prosilem tu o pomoc i nikt mi nie pomógł...
NAGLE, niewiadomo skąd pojawiła się jedna propozycja (strasznie wydzierająca mój ciężko zarobiony hajs z portfela), 1op plastrów 52,5 za 512zł, listem poleconym >> 5baniek za paczkę 30mg (wtf?).

Na szczęście przynajmniej "fabrycznie" zapakowane" (swieżo kupione, kod kreskowy z apteki)...

Znam imię, nazwisko - nie wiem kto to ale DZIĘKUJĘ CI BARDZO DOBRY CZŁEKU Z MATKI (SKURWYSYNKI) POLSZY ! ;*

zaaplikowane 4mg i 1mg alpry

PS: Obyś za te pieniążki nakarmił swe głodne pociechy, oraz byś sam nigdy nieszczęścia nie zaznał (jakie mnie spotkało).

ŁameN
Uwaga! Użytkownik FuckFriendz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 694 / 7 / 0
żartujesz?
Uwaga! Użytkownik snooze nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 154 / 1 / 0
powaznie.
Przesylka z dnia na dzien, bez problemu w nieotwartym pudełku 5szt.
W chuj drogo, ale i tak taniej niz koda i inne gowna...
Uwaga! Użytkownik FuckFriendz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.

To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."