Więcej informacji: Buprenorfina w Narkopedii [H]yperreala
BlueV pisze:A ja mam pytanko... Przy przerobce do podania i.v rr zawsze wychodzi bialy, klarowny, juz po filtracji. Wstrzykujemy sobie oczywiscie rowniez klej, w ktorym jest ta bupra - co to za kurestwo... Wie ktos gdzie to sie odklada i jakie niesie ze soba nastepstwa?
Ale rzeczywiście, niech wypowie się ktoś jeszcze bo to tylko moje zdanie.
Pozdrówki :)
To piłem schematem detoxowym i od 35 czy 40 schodziłem o 5ml codziennie .
A jak doszedłem do 5ml to piję tyle do dziś (czyli rok) i jest naprawdę super rozwiązanie dla mnie , bo wiem ze to jest bardzo mało
ale tez wiem ze jakbym wgl nie pił to spowrotem bym ćpał a tak trzymam się i raz na jakiś czas tylko przyćpam .
A przy okazji wrazie czego nie będę miał wielkich bóli przy odstawieniu chociaż pomimo że to mała dawka to nie raz jak dłużej pośpię to mnie skręca
wiadomo ze to nie tak jak skręt heroinowy ale nie przyjemne uczucie , a kto wie jakby było później ( znając życie i tak bym nie wytrzymał i poleciał po towar) .
poza tym soki zoladkowe poradza sobie z tym.
Petardinio pisze:CO JEST. Biorę buprę w dawkach 2-3mg dziennie,i wyraznie czuje jakbym tracil oddech, czuje sie jakbym mial zajebane pluca i strasznie sapie jak chodzę, kurwa, potrafilem wjebac wiecej niz 1g kody dziennie,zapic to hektolitrami piwa i nawet nie czulem ze mam problemy z oddychaniem :( A dzis jak mi bupra schodzila, wyszedlem na dwor sprawdzic pkp bo zwijam na inbe, to trzaslem sie jak paralityk, normalka, mialem tak zawsze po kodzie jak mi schodzila, ale nie az tak kurwa, wygladalem jakbym dostawal ataku epilepsji w trakcie chodzenia ; /
Ja mam tylko pytanie jak dlugo ta bupre bierzesz? Bo byc moze przesyciles receptory,a dawka jest duza + masz nadwrazliwosc na substancje, chociaz to dziwne...
BlueV pisze:No zjazd.Petardinio pisze:CO JEST. Biorę buprę w dawkach 2-3mg dziennie,i wyraznie czuje jakbym tracil oddech, czuje sie jakbym mial zajebane pluca i strasznie sapie jak chodzę, kurwa, potrafilem wjebac wiecej niz 1g kody dziennie,zapic to hektolitrami piwa i nawet nie czulem ze mam problemy z oddychaniem :( A dzis jak mi bupra schodzila, wyszedlem na dwor sprawdzic pkp bo zwijam na inbe, to trzaslem sie jak paralityk, normalka, mialem tak zawsze po kodzie jak mi schodzila, ale nie az tak kurwa, wygladalem jakbym dostawal ataku epilepsji w trakcie chodzenia ; /
Ja mam tylko pytanie jak dlugo ta bupre bierzesz? Bo byc moze przesyciles receptory,a dawka jest duza + masz nadwrazliwosc na substancje, chociaz to dziwne...
Mam kilka pytan do ludzi ktorzy psosiadaja wiedzę na ten temat:
Buprenorfina faktycznie zapelnia receptor i wyypiera inne substancje.. Mimo to posluchajcie tego. Zjadlem sobie DHC Continus 60mg rozkruszone na mial - to ma tak jebane duzo wosku.... (lacznie 200mg)) o godzinie ok 14:00 - nie zadzialalo w ogole... Jakos o 14:30-15:00 zrobilem z kapsulek Tramal strzala z 0,5g i zjadlem 2 pokruszone Poltramy 150 z nadzieja ze pokopie, ale jednoczesnie, myslalem ze ta BUPRENORFINA zniweluje dzialanie wszystkich opio.... A walilem ostatnio wczoraj jakis 1mg, no ale tez iv .. - wiecie co - pokopalo w miare- autentycznie :) ale dlaczego tak pozno wszystko zadzialalo, przeciez nawet iv, powinno szybciej zadzialac! Co - enzym sie zatrzymal i spowolnil sie proces metabolizmu? (..)
Bupra nie dala rady w natloku, czy o co tu chodzi?
Czuje teraz ostra histaminke a jest juz 24!! i trakie tramalowe ujebanie, plus dopiero subtelne dzialanie tego DHC- moze dlatego, ze pierwszy raz.. Ale jest bardzo przyjemnie. Sedacja straszna... Juz sie delikatne nody zaczynaja.
ALE MOŻE - bupra jeszcze działała i BLOKOWAŁA działanie ww przez Ciebie substancji - tramadolu i dihydrokodeiny. Chociaż w to wątpię - z wyczytanych przeze mnie informacji po prostu one się nie przebiją i chuj, MARNOTRAWSTWO (w sumie nie wiem jak z panem T.).
Nie wiem, to wszystko moje zdanie, jeśli się mylę niech mnie ktoś poprawi. Ja wiem, i tego się trzymam, żeby po buprze odczekać te jebane trzy doby. Nie jestem aż tak wpierdolony w opio, że nie mogę wyczekać 72 godzin. Nie mam skrętów, a i wolę tę magię od czasu do czasu. Zależy dla kogo czym jest owe "od czasu do czasu".
Z kolei ja robię mały detox od bupry, ponieważ jestem już chyba trochę wysycony - ostatnio poszło jakieś 4-5 strzałów po 2.5 mg, co dwa, trzy dni każdy. No i już naprawdę słabo czuję jej działanie, wolę więc poczekać do takiego piątku i zrobić sobie mix DHC + bupra. Oczywiście najpierw DHC, kiedy zacznie schodzić, przygrzać bupry...
Pozdrówki ćpaki
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/mmnaswiecie.png)
Mówili: "Narkotyków to ja nie chcę". Dopóki ból stawał się nie do zniesienia
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/zrzut.jpg)
Biały popiół vs. czarny popiół: Prawda o wskaźnikach jakości konopi
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/cannababcia.png)
Marihuana? Nie taka straszna, jak ją malowali.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/zrzut_ekranu_z_2025-06-12_18-39-02.png)
Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood
Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/passingjoint.jpg)
Do 3 gramów marihuany bez recepty? Poszło pismo z Sejmu do rządu
Legalizacja posiadania marihuany na własny użytek w ilości do 3 gramów - taka propozycja wpłynęła do sejmowej Komisji do spraw petycji. - Obowiązujące przepisy penalizują za posiadanie nawet niewielkiej ilości marihuany. Nie odpowiadają one współczesnym realiom społecznym i ustaleniom naukowym - argumentuje autor.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/legalizacjaogranicznaproblematyczneuzywanie.jpg)
Legalizacja marihuany ogranicza problematyczne używanie i poprawia kondycję psychiczną
Badacze analizują, jak legalny dostęp do marihuany wpływa na konsumpcję i zdrowie psychiczne uczestników. W pierwszej akademickiej publikacji zespół badawczy przedstawił bezpośrednie porównanie legalnego i nielegalnego pozyskiwania tej substancji. Badanie rozpoczęto w styczniu 2023 r. jako wspólne przedsięwzięcie Departamentu Uzależnień w Bazylei, Uniwersytetu w Bazylei, Uniwersyteckiej Kliniki Psychiatrycznej w Bazylei (UPK) oraz Służb Psychiatrycznych Aargau.