Syntetyczny opioid, będący jednocześnie agonistą oraz antagonistą receptorów opioidowych.
Więcej informacji: Buprenorfina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 554 / 3 / 0
KochanekOpium pisze:
Czlowiek_Widmo
bupra daje haj ale jest słabsza od metadonu wiec jeśli masz taką wysoką tolerke na opiaty że juz nie czujesz metadonu to na mocne działanie bupry bym nie liczył. Oczywiście zakładam ze jesteś na programie i pijesz duże dawki metadonu te 50-60ml na dobe lub wiecej.

poza tym aby buprenorfina zadziałała to bys musiał odstawić metadon o mieć czysty organizm od metadonu. Jeśle weźmiesz bupre będac na metadonie to bupra wyprze metadon z receptorów i dostaniesz skręta.
Może lepiej by było gdyby przerzucił się na bupre z metadonu? Będzie zdrowiej, tylko dawki kosmiczne... Z resztą Magik i tak pewnie wypisze tyle ile potrzeba ;-) Przeliczyć ilość branego metadonu na bupre, zażyć 1/x dożylnie co dopreowadzi do naglęgo i bardzo ostrego skrętu i wtedy spożyć tyle bupry ile potrzeba żeby go zaleczyć. Wiem że łatwo się pisze komuś kto nigdy nie miał żadnego skręta, ale pomysł wydaje mi się bardzo dobry. Metadon brany przez dłuższy czas jest szkodliwy i jest to jeden z powodów żeby go wymienić.
Uwaga! Użytkownik kontofilmowe jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 554 / 5 / 0
Jest wiele info w necie od jakiej dawki mietka mozna przejść na bupre , ale kilka dni jest nie przyjemnie ponoć.pzdr
Proszę o kontakt ludzi z lubelskiego, łączmy się Wszystko powyzej jest wytworem wyobrazni.
  • 554 / 3 / 0
Wiadomo że kilka dni będzie nieprzyjemnych i można się wtedy np. poratować benzo. Chodzi o to że bupra będzie zdrowsza dla organizmu i jak ci przyjdzie coś głupiego do głowy to na buprze się nie naćpasz, tak jak byś mógł to zrobić na metadonie.
Uwaga! Użytkownik kontofilmowe jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 35 / / 0
to jest slaby argument - najgorsze głody to głody psychiczne. Zastanow sie dlaczego blokery sa hujowym rozwiazaniem? z tego samego powodu co zarzucanie buprenorfiny jako srodek ZWALCZAJACY uzaleznienie. Nic bardziej mylnego, niestety tak to nei dziala. Duposcisk to złe rozwiazanie dla narkomana, nalezy szukac blizej milosci, szczescia i spelnienia.
Uwaga! Użytkownik cywilizacja_Turakow jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 350 / 8 / 0
czy bupra blokuje działanie metadonu? jeśli tak to ile trzeba odczekać?

ps. ostatnio wypiłem właśnie biorąc bupre metadon w ilości 30 ml i coś tam poczułem ale to napewno nie to co skłania wielu ludzi ku metadonowi ;) jestem raczej doświadczony (kodeina 2 lata teraz bupra - bupre to 10 mg kody brałem dwa razy dziennie 450 mg)
50 ml metadonu bedzie dobra dawka?

pozdro i dzieki
  • 154 / 1 / 0
Pfu, ja wale dawki bupry po 900/1200 mg kody i 3 mg bupry zaleczają skręta na 36 h bez problemu.
wrzuciłem kilka stron wcześniej obrazek z tabelką i przeliczeniem co i jak, no chyba że po prostu ćpasz buprę która zatyka kakało na 72h (codziennie 10mg, to bym beton walił do klopa chyba że masz specjalną dietę do zażywania danych substancji).

Juz lepiej robić tak jak Ja, że dawki bupry wlasnie po 3mg dziennie, a jak chce się naćpać to idę po kodę (wystarczy 36 - 48h abym juz mogl walic kodę) i wtedy wjeżdza (dziś wyjątkowo, ale jutro już normalnie) 900-setka a pojutrze może i nawet 1200 :D
Uwaga! Użytkownik FuckFriendz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 189 / 3 / 0
kontofilmowe
Podaj jakieś wiarygodne źródło które by potwierdzało twoja teorię ze metadon jest bardziej szkodliwy niż buprenorfina. Z tego co mi wiadomo metadon nie jest szkodliwy wrecz dzieje sie odwrotnie dzieki temu ze spowalnia metabolizm biarac metadon zazwyczaj można pozyc dłużej niz go nie biorac. Znam 2 osoby które sa na programie metadonowym od wielu lat (chyba od 8 czy 9) i te osoby oprócz metadonu nic nie cpają jedynie od swieta pija czasem alko w niewielkich ilosciach. osoby te wygladaja młodziej niz na swój wiek niż przecietny obywatel w takim samym wieku.

koprus
jesli byłes na buprze to oczywista sprawa że słabo poczułes metadon. Gdybyś zrobił od bupry 5-7 dni przerwy to bys mogł dopiero poczuc w pełni jego działanie. Dla osoby która ma niewielką tolerancje na opiaty czyli taka która sporadycznie cpała jakies słabe opio typu kodeina czy tramal, to taka osoba po 50ml metadonu bedzie miała naprawde mocny długi haj.
  • 1241 / 8 / 0
FuckFriendz pisze:
no chyba że po prostu ćpasz buprę która zatyka kakało na 72h (codziennie 10mg, to bym beton walił do klopa chyba że masz specjalną dietę do zażywania danych substancji).
ty kolego a co to wlasciwie znaczy co napiwales powyzej (w tym pierwszym zdaniu tu)???
ja mam 20mg/d i nie mam zadnych problemow ze sraniem ... no moze tyle ze musze srac minimum raz na dobe a na morfince bylo czasem nawet i ze 3 dni bez srania
  • 694 / 7 / 0
eee nie jest zleee
przy codziennym zazywaniu bupry od 5 do 10 mg dziennie (doustnie stwierdzam, że nie jest tak źle jak niektórzy piszą- nawet koda klepnie dość dobrze. Po miesiącu buprowania wpadło 375mg kody które przyjąlem juz po 24 godzinach od ostatniej dawki. Zadziałało nawet dobrze jak na taka ilosc a i wyrzut histaminy był lol.

co do srania po b to gdzies tak tydzien przytwardzi, jeden poród i dalej po porannej kawie jak za starych czasów. Tych sennych, nie tych gdy rano wychodziłem z domu po niezłym przeczyszczeniu na kiblu.
To od nerwów mam
od dziecka
  • 627 / 66 / 0
Czy ktoś kupował już buprenorfinę w plastrach transtec po wejściu w życie tej pierdolniętej ustawy ? Jak jest z refundacją? Ja mam dawkę 70 mikrogramów, nie wiem czy to ma jakiekolwiek znaczenie.

Na nowotwór pewnie dalej jest bezpłatna, a jak jest przy innych schorzeniach? Jaki jest poziom refundacji?

Udało mi się znaleźć taką stronę http://apteka-medica24.pl/lek-380.html
ale nie za bardzo rozumiem to, co jest na niej napisane? Że dla tych bez nowotworów nadal będzie 123 zł z groszami ? Czy że Ci, którzy nie są chorzy na raka będą musieli zapłacić aż 225, 46 ?

Nie ma tu poziomów refundacji tak jak w przypadku Tramalu http://apteka-medica24.pl/lek-2577.html dlatego ciężko mi rozszyfrować, jak jest w rzeczywistości.

Jeśli ktoś miał już przyjemność kupować transtecki po nowym roku będę bardzo wdzięczna za podzielenie się wrażeniami (z zakupów, nie z aplikacji bupry). ;)
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
USA: Przedawkowane narkotyki zabiły mniej osób w 2024 roku

Liczba ofiar śmiertelnych związanych z przedawkowaniem narkotyków w Stanach Zjednoczonych znacząco spadła w 2024 roku, osiągając najniższy poziom od czasów sprzed pandemii COVID-19 – wynika z najnowszych, wstępnych danych opublikowanych 14 maja przez Centra Kontroli i Zapobiegania Chorobom (CDC).

"Bardzo lubiłem amfetaminę". Znany muzyk o narkotykach

Kazik Staszewski opowiedział o swoim doświadczeniu z narkotykami. Muzyk sporo eksperymentował z używkami.

Medyczna marihuana długoterminowo poprawia jakość życia pacjentów

Australijscy medycy mówią, że pacjenci, którym przepisano medyczną marihuanę, mogli liczyć na poprawę ogólnej jakości życia związanej ze zdrowiem, a także zmniejszenie zmęczenia i zaburzeń snu przez okres jednego roku. Lęk, depresja, bezsenność i ból również ulegały osłabieniu.