Dyskusja na temat rodziny roślin (Solanaceae) z rzędu psiankowców.
ODPOWIEDZ
  • 61 / / 0
Jakby ktoś nie wiedział to bieluń zwany daturą to roślina pokroju krzaczastego lub drzewiastego, pochodzi z krajów Ameryki Południowej. Największą ozdobą rośliny są duże lejkowate kwiaty, pojedyncze, pełne kształtu trąbkowego.Liście dość duże dłoniaste.Piłem herbatę z liści i paliłem mieszanego wysuszonego liścia z mj.Po tej drugiej próbie wystąpiło mnóstwo halucynacji.Ktoś miał jakiś kontakt z tą rośliną?Zamierzam spożyc kwiat w sierpniu i przydało by się troche informacji na temat tej rośliny.Nie znalazłem niczyich tripów na tej roślinie w Polskim internecie :wall: może ktoś zna jakieś linki.
Uwaga! Użytkownik leming nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3 / / 0
moja koleżanka mowiła , że to sympatyczna roślinka, ale ona ma najebane w głowie xD :P
  • 386 / 2 / 0
Mi się wydaje, że ten temat powinien być w innym dziale. Tu się mówi o tematach dotyczących wszystkich narkotyków, a nie tylko jednego.

A datura jest bardzo szkodliwa, 99 % osób ma potem problemy z wątrobą i wzrokiem.
  • 2129 / 27 / 0
A datura jest bardzo szkodliwa, 99 % osób ma potem problemy z wątrobą i wzrokiem.
Ekhm, skąd te dane ? Z tym wzrokiem to może Ci chodziło o problemy na czas działania Datury ?

Tak, proszę przenieść temat do psiankowatych.
  • 61 / / 0
Nie ważne gdzie jest temat ważne że jest.Nie ma innego wątku o tej roślinie.Może i rozwala wątrobe ale mi nic nie jest i wzrok też mam dobry a spróbowałem za pierwszym razem sporej ilości.Więc nadal czekam na jakieś sensowne odpowiedzi co dokładnie moze się stac.
Uwaga! Użytkownik leming nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 213 / 1 / 0
Jeju, czy wy naprawdę musicie tak pierdzielić? Jest wątek o dziędzierzawie, zakładam się że skład jest ten sam tylko inne proporcje alkoidów. Poczytaj o dziędzierzawie a otrzymasz odpowiedź.
  • 61 / / 0
mundziel pisze:
Jeju, czy wy naprawdę musicie tak pierdzielić? Jest wątek o dziędzierzawie, zakładam się że skład jest ten sam tylko inne proporcje alkoidów. Poczytaj o dziędzierzawie a otrzymasz odpowiedź.
Uwiesz mi że ta roslina to całkiem inna jazda niż z tamtym gównem.Nawet nie ma co porównywać ten rodzaj bielunia nawet atropiny nie zawiera.Czyli co nudny wątek ładujemy w spam syf i reszta bo wszyscy pasjonaci polskich roślin poszli sałatę jadowitą szukać. :wall:
  • 2129 / 27 / 0
Bo zakładasz temat w nieodpowiednim wątku. Mamy sporo informacji o psiankowatych na forum, tylko trzeba umieć szukać. Tu przykładowo wątek o bieluniu drzewiastym http://talk.hyperreal.info/toe-t13117.h ... z0wNg0KPKT
  • 61 / / 0
Kuba Powiatowy pisze:
Bo zakładasz temat w nieodpowiednim wątku. Mamy sporo informacji o psiankowatych na forum, tylko trzeba umieć szukać. Tu przykładowo wątek o bieluniu drzewiastym http://talk.hyperreal.info/toe-t13117.h ... z0wNg0KPKT
Dzięki ziomek.Jestem jeszcze początkujący na tej stronie to trzeba mi wybaczyć.Walcie ten temat do kosza i więcej nie produkuje syfu. :*)
  • 213 / 1 / 0
leming pisze:
mundziel pisze:
Uwiesz mi że ta roslina to całkiem inna jazda niż z tamtym gównem.Nawet nie ma co porównywać ten rodzaj bielunia nawet atropiny nie zawiera.Czyli co nudny wątek ładujemy w spam syf i reszta bo wszyscy pasjonaci polskich roślin poszli sałatę jadowitą szukać. :wall:
Ja nie cisnę na Ciebie dla zabawy, myślałem że pokrewieństwo jest na tyle bliskie, że efekty są podobne.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.

To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

Prof. Marcin Wojnar o alkoholach 0%: Piwo bezalkoholowe podtrzymuje mechanizmy uzależnienia

Coraz więcej osób sięga po piwo bezalkoholowe, wierząc, że to zdrowy wybór. Czy na pewno? Prof. Marcin Wojnar tłumaczy, dlaczego „zerówki” mogą być poważnym zagrożeniem – zapraszamy do przeczytania wywiadu.