Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 2129 / 29 / 0
@jaitylkoja, weź pod uwagę, że po wysiłku fizycznym wydzielają się endorfiny wywołujące naturalną euforię, jeżeli do tego przypalisz to będzie miód - wejście będzie jeszcze bardziej euforyczne i szybsze ( krew szybciej krąży no i THC szybciej dostaje się do mózgu ). No ale co kto lubi.
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 204 / 1 / 0
analogicznie można ćpać nitroglicerynę. Wątek gdzieś na forum istnieje/istniał
Trust no1

Jeśli napisałem post dłuższy niż 2 zdania to znaczy że byłem najebany i nie traktuj go poważnie.
  • 2129 / 29 / 0
Zgadza się, ale ja wolę jednak naturalne środki. Przy bieganiu łączę przyjemne z pożytecznym.
Co do palenia po biegu to już tak nie robię, ale zdarzyło mi się za szkolnych czasów jak trzeba było skoczyć po ogień do domu oddalonego kilometr od miejscówki :-D
Ostatnio zmieniony 11 marca 2009 przez Kuba Powiatowy, łącznie zmieniany 1 raz.
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 204 / 1 / 0
kiedyś zapaliliśmy ze znajomym i wkręciliśmy sobie że pobiegniemy. Biegniemy sobie biegniemy nagle słyszę melodię z filmy "rocky" z telefonu komórkowego kumpla. Absurdalnie się poczułem.
Trust no1

Jeśli napisałem post dłuższy niż 2 zdania to znaczy że byłem najebany i nie traktuj go poważnie.
  • 321 / 4 / 0
Ja jak na razie 2 dni truchtam w domu skipami, ale czuję, że to mi na dobre nie wyjdzie, bo zakwasy tylko w łydkach, a ja chudnięcia potrzebuję w udach. Strasne :(
Meow.
  • 617 / 5 / 1
Nieprzeczytany post autor: fraktal »
Ja biegłem po dwóch dragonflajach około 3-4 przystanki do domu w nocy, postanowiłem się przebiec jak przypomniałem sobie o tym temacie :-D I zauważyłem, że o wiele łatwiej się biega w moim przypadku gdy nastawię się psychicznie w ten sposób, że bieg traktuję jak zwykły marsz, tyle że w szybkim tempie - ułatwiało mi to pokonywanie zmęczenia, trzeba zapaść w taki trans biegacza :-)
:kawa: & :skret: o n l y
  • 67 / / 0
astaroth pisze:
Ja jak na razie 2 dni truchtam w domu skipami, ale czuję, że to mi na dobre nie wyjdzie, bo zakwasy tylko w łydkach, a ja chudnięcia potrzebuję w udach. Strasne :(
Spróbuj biegać. Biegnąc masz inną trajektorię pośladków i zakwasy powinny się pojawić ponieważ wybijasz się na palcach, spinasz pośladki i lądujesz palce-pięta. Spróbuj na sucho w domu to zobaczysz, które mięśnie napinasz na dupce. Bieganie + dobra rozgrzewka przed i schłodzenie po winno dać efekty.
Uwaga! Użytkownik szkodnik forumowy nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 784 / 28 / 0
Nieprzeczytany post autor: koala »
Macie jakieś tipsy, jak biegać podczas mrozów? Zimno w dupe, a powietrze kuje w płuco. Staram się oddychać przez nos, ale lekko nie jest.
Uwaga! Użytkownik koala nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 803 / 6 / 0
Tylko tyle, ale to słabe wyniki i się męczę szybko. Teraz nawet nie próbuję.
  • 1611 / 34 / 0
koala pisze:
Macie jakieś tipsy, jak biegać podczas mrozów? Zimno w dupe, a powietrze kuje w płuco. Staram się oddychać przez nos, ale lekko nie jest.
oddychanie przez nos podczas joggingu to zły pomysł - tlen musi się szybko wymieniać - to przyspiesza regenerację komórek. Wchodzi w grę szalik, kominiarka albo to cudo]http://fotoo.pl/zdjecia/files/2009-12/d2f03554.jpg[/img]
schowasz za kanapą:
[ external image ]
choć ja wolę biegać po lesie
Ostatnio zmieniony 19 grudnia 2009 przez Maskaradore, łącznie zmieniany 1 raz.
"To co nie zdarza sie nigdy dwa razy, niektórym nie zdarza się nawet raz".
aparat.relaksu@hyperreal.info

Nowy blog - tym razem dopracowany:)
https://junkiepump.wordpress.com/
ODPOWIEDZ
HyperTuba dodaj film
Artykuły
Newsy
Do 3 gramów marihuany bez recepty? Poszło pismo z Sejmu do rządu

Legalizacja posiadania marihuany na własny użytek w ilości do 3 gramów - taka propozycja wpłynęła do sejmowej Komisji do spraw petycji. - Obowiązujące przepisy penalizują za posiadanie nawet niewielkiej ilości marihuany. Nie odpowiadają one współczesnym realiom społecznym i ustaleniom naukowym - argumentuje autor.

Setki kilogramów narkotyków w gaśnicach i kołach zapasowych. Osiem osób przed sądem

Prokurator Prokuratury Regionalnej w Gdańsku skierował do Sądu Okręgowego w Gdańsku akt oskarżenia przeciwko ośmiorgu osobom, oskarżonym o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem marihuaną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Aktem oskarżenia objęto siedmiu mężczyzn i jedną kobietę.

Legalizacja marihuany ogranicza problematyczne używanie i poprawia kondycję psychiczną

Badacze analizują, jak legalny dostęp do marihuany wpływa na konsumpcję i zdrowie psychiczne uczestników. W pierwszej akademickiej publikacji zespół badawczy przedstawił bezpośrednie porównanie legalnego i nielegalnego pozyskiwania tej substancji. Badanie rozpoczęto w styczniu 2023 r. jako wspólne przedsięwzięcie Departamentu Uzależnień w Bazylei, Uniwersytetu w Bazylei, Uniwersyteckiej Kliniki Psychiatrycznej w Bazylei (UPK) oraz Służb Psychiatrycznych Aargau.