E-papierosy, vaping, itp.
ODPOWIEDZ
  • 6174 / 435 / 12
Czy ktoś próbował proporcji innych niż (VG/PG) 50/50 albo 70/30? Jeśli tak, to jak opisalibyście "walory" danej proporcji?

Ja próbuję 60/40, żeby dym nie był za gęsty, ale żeby grzałka "miała co robić" i przez to wolniej zużywać nabój.
„Hera, koka, hasz, LSD – ta zabawa po nocach się śni
LSD, hera, koka i hasz – podziel się z kolegami czym masz

Obejrzyj hyperreal.at/pelna-legalizacja na HyperTubie!
  • 39 / 3 / 0
Obecnie już nie zażywam w ogóle nikotyny. Był jednakże czas gdy można było kupować wszystko związane z e-paleniem poprzez internet i był ogromny wybór.

Stosowałem wszystkie możliwe proporcje bo miałem czystą nikotynę i glicerynę i glikol. W ogóle doszedłem do wniosku iż glikol psuje cały smak i potrafi powodować trzkawkę. Gliceryna czysta jest bardzo gęsta i dla tego rozcieńcza się ją z glikolem i wodą - tutaj woda miesza się w każdej proporcji ale uwaga bo zwiększa temperaturę mgły (pary).

Można dodać kilka procent spirytusu ale nadmiar sprawi iż będzie bardzo para gryzła przy wapnowaniu.

Dodaje się też aromaty i tutaj należy pamiętać że mogą być trujące. Aromatyczne związki dodawane do liquidów mogą być bardzo szkodliwe. Ale nie musi tak być. Mentol jest przykładem zdrowego dodatku do niektórych liquidów.
  • 1741 / 571 / 0
Aromaty jak już to samemu robić, w tym jest tyle syfu i potem nawet nie do końca wiadomo co się potem wdycha. Zresztą jak się dopiero w to wchodzi to lepiej się w ogóle w smaki nie bawić, to tylko napędza nałóg. Jak jarałem epy to tych smakowych ciągnąłem z 20 razy więcej niż jak miałem czysty.
  • 6174 / 435 / 12
No ja właśnie od zawsze zero aromatów, bo ch*j wie co oni tam dają.

W USA był taki przypadek że witaminę E dorzucali, a ona wdychana do płuc – jest śmiertelnie szkodliwa.

Baza + nikotyna: i nic więcej nie trzeba.

Pozostaje jednak kwestia bazy i właśnie kombinuję jak poprawić, bo 50/50 mam wrażenie że za szybko odparowuje; a 25/75 jest strasznie lepliwa i rozsmarowuje się po wszystkim. :|
„Hera, koka, hasz, LSD – ta zabawa po nocach się śni
LSD, hera, koka i hasz – podziel się z kolegami czym masz

Obejrzyj hyperreal.at/pelna-legalizacja na HyperTubie!
  • 351 / 63 / 3
Jakiej marki glikolu i gliceryny używacie do robienia bazy?
  • 1262 / 343 / 2
Walić markę idę o zakład, że i tak wszystkie januszexlaby biorą od jednego tego samego większego producenta VG i PG i sprzedają z różną marżą.

IMO najlepsze proporcje to 30pg 70vg @surveilled

Akurat zmieniłem moda na Lost Vape Thelemama solo z tankiem Centaurus SUB OHM (który leci do wymiany, bo jest wyłącznie na gotowe grzałki) - tank specjalnie pod w/w proporcje właśnie, ogólnie im więcej pg tym mniej pary, szybciej zużywająca się grzałka, IMO mniej smaku (lecz internety mówią na odwrót), również więcej pg = większe uczucie 'drapania' w gardło.

Aktualnie leci do mnie Dead Rabbit Hellvape 3 RTA 6th Anniversaly Edition 24k Gold. I od zaj3bania drutów kilkanaście metrów gotowego zwoju clapton itd. - aż mi łezka cieknie po policzku wracając do pięknych czasów custom modów <3
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
ODPOWIEDZ
Newsy
CBŚP zlikwidowało laboratorium narkotykowe. Zabezpieczono ponad 800 kilogramów klefedronu

Policjanci Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Prokuratury Krajowej, przeprowadzili skoordynowaną akcję w powiecie pruszkowskim. Na terenie posesji odkryto kompletną linię produkcyjną do wytwarzania narkotyków oraz zabezpieczono setki kilogramów niebezpiecznej substancji psychotropowej w postaci klefedronu o czarnorynkowej wartości ponad 4 mln PLN.

Bransoletka, która chroni przed „pigułką gwałtu”. Wynik w kilka sekund

Naukowcy z Portugalii i Hiszpanii opracowali papierową bransoletkę wyposażoną w miniaturowy czujnik, który w ciągu kilku sekund potrafi wykryć w napoju najczęściej stosowane substancje odurzające, m.in. GHB, skopolaminę, ketaminę czy metamfetaminę.

Nasi sąsiedzi legalizują marihuanę. Do 100 gramów na własny użytek

Czechy przygotowują się do ważnych zmian w swoich przepisach dotyczących marihuany. Od 1 stycznia 2026 roku będzie tam legalne posiadanie do 100 gramów marihuany oraz uprawa do trzech roślin konopi na własny użytek. Dzięki temu, Czechy staną się drugim krajem w Unii Europejskiej, który zdecydował się na takie rozwiązania.