Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi kwasu barbiturowego – np. fenobarbital.
Więcej informacji: Barbiturany w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Thipental, zapytanie czy ktos mial stycznosc z ta substancja i ewentualnie prosba o charakterystyke dzialania, dawkowanie, a przede wszystkim o administracje - czy forme podania iv mozna zastapic np. aplikacja oralna. Z gory dziekuje i pozdrawiam.
  • 641 / 16 / 0
Są ludzie którzy w życiu chcą mieć fazę czasami lub codziennie, są i tacy co chcą przez życie iść trzeźwo, to lek dla ludzi którzy nie wybrali żadnej z tych opcji :).
  • 157 / 5 / 0
Nie wiecie moze, jakie jest niebezpieczenstwo wypicia przeterminowanej o co najmniej 15 lat ampulki do wstrzykiwan? Chodzi o Pabialgin WZF 2 ml produkcji Polfa. :D Bo troche tego mam...
Jajka %-D
  • 1743 / 25 / 0
Niebezpieczeństwo takie, że może nie klepać wcale, a błona żołądka się nadeżre - na to akurat dobry jest Controloc, Controloc Control dostaniesz w kiosku jako lek na zgagę - pentaprazol :-)
  • 157 / 5 / 0
Ale to w koncu 15 lat. Ciezko ryzykowac.
Jajka %-D
  • 554 / 3 / 0
Tak? A po Tramie w kroplach przeterminowanym 30 lat jeszcze byś się oblizywała :)
Uwaga! Użytkownik kontofilmowe jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 157 / 5 / 0
Tylko mi nie chodzi o sam allobarbital, ale tez o aminofenazon, ktory jest NLPZ-em. I nie jestem kobietą.
Jajka %-D
  • 554 / 3 / 0
Aj przepraszam cię bardzo :) Taki seksi avatar, że nawet nie zobaczyłem jakiej płci jesteś :D Jak przeczytałem o tym na polskiej Wiki to aż ciary mnie przeszły, toksyczność po terminie pewnie kilka razy większa bo tylko dobre działanie słabnie.
Ja bym wywalił do kibla, chyba że byłbym w mega potrzebie...
Uwaga! Użytkownik kontofilmowe jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1743 / 25 / 0
Do tematu : godzinkę temu walnąłem miks kody z przeterminowanymi tabletkami Pabialgin P i powiem że podoba mi się to (może dlatego, że lubię sedacje :blush: ).
Pozdro miłego weekendu :)
  • 157 / 5 / 0
Tylko, że w Pabialgin P jest propylofenazon, który szkodliwością nie przewyższa aspiryny. A może dałoby się jakoś oddzielić dial od amino~? :'(
Jajka %-D
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Ten napój to hit w USA. Sprzedaż rośnie jak szalona, alternatywa dla drinków

Rewolucja na rynku napojów trwa – Amerykanie coraz częściej sięgają po napoje z THC zamiast po alkohol. To już nie nisza, a branża warta setki milionów dolarów, która zmienia oblicze rynku spożywczego i wywołuje poruszenie wśród regulatorów.

„Co potrzeba?” - zapytał 16-latek policjantów, których następnie próbował przekupić

„Co potrzeba?” - takimi słowami zwrócił się 16-latek do policjantów ze stołecznego Wydziału Wywiadowczo-Patrolowego. Wtedy jeszcze nie wiedział, że mówi do nieumundurowanych policjantów. Okazało się, że miał przy sobie kilka porcji narkotyków.

Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.