Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi kwasu barbiturowego – np. fenobarbital.
Więcej informacji: Barbiturany w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 952 / 3 / 0
Mój kumpel potrzebował tego leku (luminal), ale nie jako psychotropa, tylko to obniża stężenie jakiejś substancji w organimie
(a miał dokładne badania przejść...mniejsza z tym) jak mi opowiadał jakie lekarka zrobiła oczy, on sie mnie pyta dlaczego itd ( bo on sie nie zna na lekach akórat), ale dobrze ktoś wspomniał lekarze źle patrzą na to :D on jak mi to opowiadał to mówił ze ona nie wierzyła ze on o to pyta.
"Mieszkam w wieży Babel a piętro niżej mieszka diabeł"
Gdy idę wyrzucić śmieci przybijam mu grabe"
Niesiemy dla was bombe te znaki wróżą wojne
  • 1966 / 218 / 0
Szkoda, ze tiopental jest dostępny tylko w leczeniu zamknietym, już dfosyc dawno temu miałem okazje stestować, mógłby to być dla mnie zamiennik opiatów :) Nie no, srednio by sie nadawal, bo krótko dziala, poza tym przy barbi trzeba szybko zwiększać dawki ze względu na indukcje enzymów mikrosomalnych. Ale jeśli chodzi o dzialanie, na pewno przebija wszystkie benzo jaie znam, a pasuje mi w zasadzie tylko nitrazepam, aprazolam i midazolam i chyba nawet podałem w kolejnosci od 3 miesjca do 1 :) Tiopental przy lekach uspokoajająco nasennych jakie znam to rolls royce wśród popularnych aut

Starzy opiatowcy dobrze wspominają cyklobarbital, podobno był świetny i jak ktoś chcial zrobic dtx w domu to bardzo latwo było go dostać, właściwie jak byl problem z towarem to zamiennikiem byl cyklobarbital. Podobno głody po opio schodziły całkowicie.
Ostatnio zmieniony 06 czerwca 2013 przez gazyfikacja plazmy, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 1358 / 23 / 0
Tak się zastanawiam, jakie barbi są dostępne na receptę w uk? U nas tylko biedny fenobarbital, który i tak jest prawie niemożliwy do uzyskania legalnie, a popróbowałbym z chęcią tej grupy substancji.
http://www.lastfm.pl/user/Everett92
  • 73 / 2 / 0
Ma ktoś jakieś doświadczenia z benzobarbitalem (Benzonal)? Czy działanie jest zbliżone do fenobarbitalu? Pytam głównie o działanie uspokajająco-nasenne. Jeśli tak, to czy siła działania jest do siebie podobna, można przyjąć, że 100mg Benzonalu będzie zbliżone działaniem do 100mg Luminalu? Potrzebuję jakiekolwiek info od osób, które to brały.
heroina spłynęła kanałami
tego dnia gdy wszystkie tamy popękały
luminal_100
  • / / 0
Ją dziś dostałem luminal w czopkach 15mgx10 ale trzeba to wyrzucić bo nie będę tego w dupe pchal he he
  • 952 / 3 / 0
a ja dzisiaj dostalem 6000 mg Luminalu w tabletkach po 100 mg dobre to wogole oplaca sie kupowac?? jak w porownaniu do benzo?? jakies dzialania rekreacyjne?? Z tego co czytam nadaje sie dobrze pod opio, a pod alko?? I ile tego wziasc jak powiedzmy 4 -6 paczek antka robily mnie nawet polepszaly humor ale juz bez jakiejs kozackiej eufori, to teraz jak zarzuce np 300 luminalu i 3 paki antka bedzie dobrze?? mocno podbija dzialanie, i mniej kody trzeba jesc czy jak to wyglada :D ? i czy da sie po tym poruchac bo jutro jade do panny a to dlugo trzyma ponoc :) Pozdrawiam
  • 1488 / 21 / 0
tutis88 pisze:
Panowie i panie byłem wczoraj u weterynarza bo chciałem klony pokazuje mu pake a ten mi mówi że da mi zamiennik tego leku dla zwierząt i dał phenoleptil myślę ale hujnia wyszedłem patrzę a to fenobarbital po 50mg dał 2listki po 10szuk za które oczywiście zapłaciłem i to wcale nie tanio bo 28zł . Długo nie myśląc poszedłem do apteki i pytam ile ten lek może kosztować to powiedzieli mi że to co mam nie jest lękiem zarejestrowany dla ludzi i można dostać to tylko u weterynarza jak bym wiedział co to jest to bym wolał od niego luminal bo 10tab po 100mg kosztuje 6.50
Klonista. jest caly watek poswiecony Fenobarbitalowi.
100 mg bez tolerki to juz sporo, dlatego naprawde uwazaj. Nie wpierdol od razu 300 mg i nie zapij 600 mg Kody, bo usniesz na wieki. To nie zarty.

Co do ceny, to patrz cytat Tutisa, 6.50 zl to tanio jak chuj, w porownaniu do Sedamu to darmocha.
  • 952 / 3 / 0
ja dalem 6 zl za 1000mg luminalu wlasnie zjadlem kolejne 200 czyli razem 400 + 4 mg klona jak zawsze w nosa do tego zestaw poprzedni woedeczka i pieweczka, qrw w tym momecie zajebiscie sie czuje, ale nie wiem czy to wina alko czy benzo czy barbi poprostu taki luz jakbym miesnie wogole nie mial , nie czuje ciala , mega rozluznienie :D qewa chyba jestem lekomanem :D ale minelo 30 min i zyje to dobry znak :D qrwa jakbym mial pod blokiem clodobowa apteke zapewno bym teraz poszedl po antka bo nie chce mi sie czekac na dhc :gun: lacznie 8 mg kloniow + 400 luminalu (wiem niekturzy jrfza wiecej to moj pierwszy raz z barbi ) 200 ml wody + 4 piwa i rak wiecej mi nie potrzeba :D
jakie szczescie ze moj psychol chce mnie faszerowac klonami a moj weterynarz czystym kuminalem , nie wiem juz co lepsiejsze, benzo naoewno mocno czuc i dorozanie, a barbi to jakby z czasem coraz mocniej az miesnie mi zdretwilay :D
  • 283 / 1 / 0
Żyjesz tam jeszcze klonista ?
Uwaga! Użytkownik Marines nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 952 / 3 / 0
zyje i uznaje luminal za lepszy od klonow , naprawde dzisiaj caly dzien bylem trzezwy, pojechalem do wawy, na bielanach z dobra ekipa pije kielona drugiego a tu normalnie faza jak po klonie euforia gadka wszystko itd , tak jakby ten luminal sie uaktywinil pozatym dzis nie jadlem zadnego benzo a ja wracam i usypiam juz ostro oczy mi sie lepia a podczas dnia jakby nigdy nic, wczoraj wnocy fajnie sie czulem dzisiaj tez chyba zarzuce 8 mg klonow 400mg luminalu troche wody i piwa, najfajniejsze jest to ze to trzyma dluzej niz klon, wiec jak jutro nie zjem zadnego klona a wypije piwko na miescie to bede sie czul jakbym zjadl klona i przepil go odrazu alkoholem, na ulotce pisze zeby maxymalnie brac od 60--200mg chyba na dobe tylko to sie tyczy doroslych , moze zmniejsze dawki, zeby odrazu nie robic tolerancji , moze sprubuje bez klonow? mysle ze to sie nadaje na odstawke od klonow , tak mi sie wydaje trzyma 2 dni, w nocy robie sie senny w dzien jak walne alko gadatliwy i wogole jak na klonie :D dzisiaj moglbym wogole nie brac klonazepamu nie potrzebuje go wiec barbi dziala w tle ale moze cos dorzuce barbi moze mniej niz wczoraj a wiecej alko nie wiem pokombinuje , teraz bede przekminial dhc tylko w polsce, bo nie chce z za granicy kupowac , a to by bylo mega polaczenie Luminal + DHC :D miodzio, nie prubowalem ale skoro nastepnego dnia po niewiem 12 godzinach albo 18 od zarzycia leku ja pie 2 kieliszki i jest kozacko, to nie wiem co musieli czuc cpunki co walili to po kablach razem z heroina hehe niezly lot zycia. pozdrawiam
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".

Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".