Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi kwasu barbiturowego – np. fenobarbital.
Więcej informacji: Barbiturany w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 645 / 69 / 0
Poruszalem juz ten watek w innych postach, lecz w ten sposob wiecej osob dowie sie o mojej idei. A moze istnieje juz cos takiego? Wg mojego slabo znajacego sie na chemi mozgo, mozna by zrobic z fenobarbitalu flufenobarbital dodajac fluor czy inne zwiazki chemiczne jak w przypadku flualprazolamu. Imho to byl by szok i hit na rynku rc. Jesli jakis vendor cos takiego zrobi/zrobil to chetnie przyjme probki, a jak nie to kupie ale watpie ze istnieje cos takiego. Moje pomysly to -
Jak wspomnialem - Flufenobarbital, chloroallobarbital, ethyl-pentobarbital. Bromocyklobarbital
to chyba mozliwe?
Ostatnio zmieniony 08 czerwca 2018 przez RekreacyjnyHarry, łącznie zmieniany 2 razy.
gdy urodzi mi się syn, nazwę go antek,
gdy urodzi mi się córeczka, nazwę ją majeczka

Marzenia to metylofenidat ✓, morfina ✓ ,  MXE X
  • 542 / 37 / 0
nie potrzeeba robić przeróbek fenobarbitalu bo jest i to chyba nawet sporo nieuregulowanych prawnie gotowych róznych barbi.

a sam fenobarbital jest bardzo nieciekawy.
  • 645 / 69 / 0
07 czerwca 2018hertz pisze:
nie potrzeeba robić przeróbek fenobarbitalu bo jest i to chyba nawet sporo nieuregulowanych prawnie gotowych róznych barbi.

W takim razie fluor zostawic do modyfikacji innych barbi. Kurwa strasznie wierze w te Barbi rc :-p

Poza tym lekarze nie chętnie [lub w ogóle, może nie pamietaja o barbituranach?] je przepisują, a do zamówien chemikali do eksperymentów nie potrzeba recki :)
gdy urodzi mi się syn, nazwę go antek,
gdy urodzi mi się córeczka, nazwę ją majeczka

Marzenia to metylofenidat ✓, morfina ✓ ,  MXE X
  • 1342 / 48 / 0
Bóg was opuścił. Na chuj barbiturany skoro macie benzodiazepiany, które są lepsze i bezpieczniejsze?

Chociaż w sumie... do miksów z rc-fentanylami byłyby jak znalazł %-D
SESH
  • 1342 / 48 / 0
[mention]RekreacyjnyHarry[/mention]

Chodziło mi o to, że przegrywają z bdz i pod względem działania i bezpieczeństwa. Opinię oparłem na swoim doświadczeniu z MBQ, teraz doczytałem jeszcze nieco i okazuje się, że takie MBQ nadaje sie tylko do vapo i wtedy działa zajebiście. Podsumowując - wiem, że nic nwm.

Bez odbioru
SESH
  • 42 / 6 / 1
Barbiturany w małych, "nienasennych" dawkach mają całkiem przyjemne działanie. Można je łatwo otrzymać z mocznika i pochodnych malonianu dietylu. Na co więc czekamy?
:tabletki: "Ritalin is easy,
Ritalin is good" - Dave Grohl
  • 1484 / 90 / 2
07 czerwca 2018hertz pisze:

Już nie aktualne xd, PiS zrobił delegal większości i tak nikt tego nie ćpa.Prawdziwe Harm Reducion.Wszystkie i tak nie zdelegalizujemy.
action movie:gun:
  • 1484 / 90 / 2
Znalazłem w internecie:
Benzylbutylbarbiturate
(5-benzyl-5-n-butylbarbituric acid) is a rare example of a barbiturate designer drug, possibly the only such compound encountered in recent years.
action movie:gun:
ODPOWIEDZ
Newsy
Rozbita grupa pseudokibiców zajmująca się przemytem narkotyków

Ponad 2,5 tony narkotyków mogło trafić na polski rynek dzięki działalności zorganizowanej grupy przestępczej wywodzącej się ze środowiska stołecznych pseudokibiców. Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji i Komendy Stołecznej Policji pod nadzorem Prokuratury Krajowej skutecznie uderzyli w struktury przestępcze, zatrzymując jej kluczowych członków.

Niemcy po częściowej legalizacji: młodzież sięga rzadziej a dorośli korzystają bardziej świadomie

Nowe badania rządowe z Niemiec obalają jeden z głównych mitów przeciwników legalizacji marihuany – że dostępność konopi zwiększy używanie wśród młodzieży. „Drogenaffinitätsstudie 2025”, opublikowane przez Federalny Instytut Zdrowia Publicznego (BIÖG, dawniej BZgA), pokazuje, że po legalizacji użycie konopi wśród nastolatków… spadło.

"Niemyte dusze / Narkotyki" - teatralna podróż w głąb ludzkiej psychiki

Spektakl odbędzie się 17 października 2025 roku (pt) w Miejskim Ośrodku Kultury w Pelplinie. To propozycja dla każdego, kto poszukuje w teatrze głębi, refleksji i intelektualnego wyzwania. Nie przegapcie tego wyjątkowego wydarzenia!